Sayfa 98/1024 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 777 - 784 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Banka basina 100K tl degerindeki doviz - altin - tahvil - eurobond ve yatirim fon dahil diye biliyorum..
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Aynı güvence döviz hesaplarına da var mı? Varsa uygulaması nasıl?

100K icin 181gun 5346tl

=(100000/100)*((12,25/365)*181)*0,88

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    12.25 6 aylik kaca denktir?

3. Fed'in faiz arttırımına gideceğine kesin gözle bakılması ve MB başkanın parasal sıkılaştırmaya gidilebileceği açıklaması doları yükseltti. Dolar muhtemelen fed toplantısına kadar 3.80 leri de bulabilir, hatta geçebilir de. Doların kurunun yükselmesinin etkileri fiyatlar üzerinde görülmeye başlandı. Çünkü bu etki biraz gecikmeli olabiliyor. Dolayısıyla enflasyon çift haneye yükseldi. Gıda fiyatlarının enflasyon içindeki payı azaltılsa da değişen bir şey yok hane halkının enflasyondan etkilenmesi açıklanan enflasyon oranlarının üzerinde. Bunu açıklanan perakende satışlarının düşmesinden anlıyoruz. Enflasyon var ama hane halkının geliri aynı. Alım gücü düşüyor. Sonuç olarak MB sı eğer faiz artışını erteler ya da gecikir veya gerekenden az yaparsa çift haneli enflasyon artarak devam ederken dolar da yükselişini sürdürür. Fed toplantısı ve sonrası önümüzü görmemiz açısından bize bir fikir verebilir.

4.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Banka basina 100K tl degerindeki doviz - altin - tahvil - eurobond ve yatirim fon dahil diye biliyorum..
    Hayır, bunların hepsi yok. Garanti sadece "mevduat" için geçerli. Bu TL, döviz veya değerli maden deposu olabilir... Tahvil, eurobond veya fonlar kesinlikle garanti kapsamında değil.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

5.  Alıntı Originally Posted by şirinbaba Yazıyı Oku
    valla ilginç. dediğiniz gibi. aynı gün kullanımlarda faiz işlemiyor gibi kurgu.
    Normalde, diğer bankaların çoğunda eksiye düşüldüğü anda o güne faiz işletileceği kesindir. Merak ettim enparayı arayıp sordum: Aynı gün kapatılan ekpara limitine faiz işlemiyor.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

6.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Normalde, diğer bankaların çoğunda eksiye düşüldüğü anda o güne faiz işletileceği kesindir. Merak ettim enparayı arayıp sordum: Aynı gün kapatılan ekpara limitine faiz işlemiyor.
    Ben epeydir bu şekilde kullanıyorum, gün içinde artıya geçeceğimi biliyorsam çekinmeden kmh kullanıyordum, esneklik sağlıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Fed'in faiz arttırımına gideceğine kesin gözle bakılması ve MB başkanın parasal sıkılaştırmaya gidilebileceği açıklaması doları yükseltti. Dolar muhtemelen fed toplantısına kadar 3.80 leri de bulabilir, hatta geçebilir de. Doların kurunun yükselmesinin etkileri fiyatlar üzerinde görülmeye başlandı. Çünkü bu etki biraz gecikmeli olabiliyor. Dolayısıyla enflasyon çift haneye yükseldi. Gıda fiyatlarının enflasyon içindeki payı azaltılsa da değişen bir şey yok hane halkının enflasyondan etkilenmesi açıklanan enflasyon oranlarının üzerinde. Bunu açıklanan perakende satışlarının düşmesinden anlıyoruz. Enflasyon var ama hane halkının geliri aynı. Alım gücü düşüyor. Sonuç olarak MB sı eğer faiz artışını erteler ya da gecikir veya gerekenden az yaparsa çift haneli enflasyon artarak devam ederken dolar da yükselişini sürdürür. Fed toplantısı ve sonrası önümüzü görmemiz açısından bize bir fikir verebilir.
    Ben konuşmayı sonradan dinledim. Dövizin diğer *gelişmekte olan ülkelerden daha fazla* artışa geçmesini tetikleyen cümlenin şu olduğunu düşünüyorum:

Finansal sektörün maliyetlerini arttırmayacak şekilde parasal sıkılaşmaya gitmeyi *başardık*.

Yani kredi faizlerini arttırmadan parasal sıkılaştırma yarattık gibi bir cümle kuruyor.

Belki o yüzden piyasa tcmb sıkılaştırmadan bahsettiğinde ne çeşit bir sıkılaşma olduğu konusunda tereddüte düşeceği için tcmb nin hamlelerinin verimliliği düşük kalabilecek.

Verimlilik düşüşüde sürecin olması gerekenden daha fazla faiz artışı gerektirmesi anlamına gelirse toplam zarar gerçek bir sıkılaşmaya göre daha fazla olabilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben konuşmayı sonradan dinledim. Dövizin artışa geçmesini tetikleyen cümlenin şu olduğunu düşünüyorum:

Finansal sektörün maliyetlerini arttırmayacak şekilde parasal sıkılaşmaya gitmeyi *başardık*.

Yani kredi faizlerini arttırmadan parasal sıkılaştırma yarattık gibi bir cümle kuruyor.

Belki o yüzden piyasa tcmb sıkılaştırmadan bahsettiğinde ne çeşit bir sıkılaşma olduğu konusunda tereddüte düşeceği için tcmb nin hamlelerinin verimliliği düşük kalabilecek.
    doğru söylemiş bu tuhaf sıkılaştırma nedense tl mevduata uğramıyor. en güzelide dolar faizini düşüremediler. bundan sonra dolar faizi yukarı tl faizi aşağı gider.

Sayfa 98/1024 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •