Sayfa 54/1006 İlkİlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 425 - 432 arası.

Konu: Vob 24

Alıntı Originally Posted by ilkerx Yazıyı Oku
    "Bu piyasada orta vadeli poz almadığınız sürece batmaktan kurtulamazsınız. Günde on tane tweet atan,rüzgara göre yorum yapanlardan uzak durun"

"'Sesli' düşünen ve soru ile yorum yapanları da kendi iyiliğiniz için dikkate almayın. Daha kendi fikri oluşmamış kişi size fayda getirmez"

"Küçük yatırımcının en büyük hatası piyasa yapıcı olmamasına rağmen hep kısa vadeli yatırıma yönelmesidir."

orta vade den kastınız nedir 1 ay 3 ay 5 ay 8 ay ( viopta ve varantta oynatan adamın ömrü 2 aydır ) hisse senedi almıyoruz maalesef

rüzgara karşı derken gün içinde kaç sefer aşağı yukarı yapıyor endeks trendin ne olduğunu unutturdu .erefsizler. ( 8 ayda 45 bin puan 20 günde 10 bin puan ) buna ne rüzgar değil tsunami derler getirdiğinin fazlasını geri alır.

adı üzerinde küçük yatırımcı büyük düşünemiyor kısa vade oynamak zorunda 3 kuruşu hisseye atıp ne 20 yıl bekleyebilir nede bankaya atıp faizi ile geçinebilir. doğru olan budur. ki devlet böyle olmasını istedi. kimse kusura bakmasın.

2. Hazine bu yıl için borçlanma limiti alıyor.

Yurt içinden borçlanırsa faizler artar, yurt dışından borçlanırsa faizler düşer diye düşünüyorum.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

3.  Alıntı Originally Posted by guvence Yazıyı Oku
    Kimsenin de şöyle adam gibi kazandığı yok buraya harcadığımız emeği başka bir yere harcasak iyi,kötü bi kazancımız olur hep bir gün diye ,diye yedik ömrü.
    O dediğiniz 15 ağustosta oldu.. 😉

4.  Alıntı Originally Posted by acm Yazıyı Oku
    spk cuma günü volalite artışında açığa alış yasağı ve brüt takas diye zırvalamıştı.

pazartesi %1,87 düşüş, salı 1,80 çıkış, çarşamba 2,65 düşüş, bugün 1,5 çıkış, yarın sanırsam bir tur daha aşağı...

aramızda kalsın bu volalite değil mi yahu
    yarın borsa yukarı gider... viopta şortcuları vuracaklar.

5. Yarın akşam kapanışta ucuz bir PUT varantı bulayım.

Pazartesi düşer ise para katlanır, yok yükselir ise koyduğun kadar kaybedersin.

Putin "Dostum Erdoğan" dedi, her şey masada deniyor. Bu hafta sonu bir şey olmaz ise vakit geçtikçe konu soğuyabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

6. Arkadaslar borsada kardan %15 kesinti yapiyorlar diye biliyorum ama sonra bunlar geri odenecek filan duydum bu isin asli astarini bilen varsa kisacikda olsa yazarsa saygilarimi sunar tesekkur ederim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,168
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Yarın akşam kapanışta ucuz bir PUT varantı bulayım.

Pazartesi düşer ise para katlanır, yok yükselir ise koyduğun kadar kaybedersin.
    9. ay olanlar yarın akşam son olması lazım.
    opsiyonlarda yarın bitiyor varanta kesin bişey diyemem.
    Genede kontrol etmeden alma
    süresi dolmuş ölü varantı boşuna almış olma.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,168
     Alıntı Originally Posted by Ramcomen Yazıyı Oku
    Arkadaslar borsada kardan %15 kesinti yapiyorlar diye biliyorum ama sonra bunlar geri odenecek filan duydum bu isin asli astarini bilen varsa kisacikda olsa yazarsa saygilarimi sunar tesekkur ederim
    %10 edilen kardan stopaj

endex ve hisse vadeliler hariç kontratlarda edilen karın %10 u stopaj vergisi olarak kesilir
    3,6,9,12 ayların sonunda vergi dairesine aracı kurum tarafından aktarılır.
    bu 4 dönem içinde ise
    1 gün kar ettin 1000 tl 100 tl ayrılır
    5.gün zarar ettin 1000 tl önceden kesilmiş stopaj varsa 100 tl hesabına geri gelir.
    dönem atladıkça sıfırdan başlar bu şekilde.

1,2,3 dönem kar ettin vergi dairesine yatırıldı diyelim
    4. dönem çok jötü zarar ettin ödediğin stopajları geri almak istiyorsun
    Mart-Nisan ayında vergi dairesine İhtiyari beyanname verip ödediğin Stopajların iadesini Banka hesabına isteyebilirsin.

Hisselerde sadece Yatırım Ortaklığı hisselerinde Stopaj %10 dur.
    hissede de kural yukarıdaki gibidir.
    Bear_Bull
    @BearBull26

Sayfa 54/1006 İlkİlk ... 444525354555664104154554 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •