Sayfa 184/540 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon
Arama sonucu : 4317 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: ULUSE - Ulusoy Elektrik

1. Şirketin sığ olması piyasanın suçu değil.Halka arz ederken yine bu kurumsal çakma yabancıların talebi vardı.Bu çakma kurumsallar halka arz fiyatının altında sürekli satıştaydılar.

Sonra kahraman patron küçük yatırımcıyı sahiplenerek halka arz fiyatının altından alarak büyük destek sağladı.

O hisseleri yine çakma kurumsala veriyor.

Bu işleyiş böyle sürüp gider.

Talep varsa hisse değeri daha yüksek seviyelerden olması genel kanıya ve mantığa daha yatkındır.

2. Toptan satış ile perakende satış arasında fark vardır. Toptan fiyat bu ise perakende satış fiyatını sen düşün...

3. Arkadaşlar ayni böyle mavi hissesindede olmustu bircok arkadas yok pahali yok cok cok pahali dedi.Herzaman yazarim teknikten anlamam ama temel analizin ciğerini bilirim.Ben 1 ay once maviye 45 lerde bindim hisseye derinlik kazandirmak icin hem lotu artirdilar hemde yükseltiler 54.50 leri gördü simdi dinleniyor 51 lerde.Uluse de ayni olacak gibime geliyor ben sahsen bugun bu satislara cok sevindim. Saygılar

Herkesin fikrine saygılıyım. Ancak bu yabancıya blok satış olayının arkasında bir bit yeniği olduğunu düşünmüyorum.

Sürekli şikayet edilen sığlık problemini çözecek ve uzun vadede şirkete olan güveni artıracak bir hamle. Artı, biliyoruz ki yabancı yatırımcı bizim gibi kısa vadeli düşünmez. Şirketin geleceğine inandıklarını gösterir.

Son olarak, vurgulanması gereken bir diğer önemli konu da şu: KAP duyurusunda, işlemin yabancılardan gelen talep üzerine gerçekleştirildiği belirtilmiş.

O nedenle, piyasanın bu habere olumlu tepki vereceğini düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Deeplara68 kardeş uzun uzun bir yorum yapsada şöyle keyifle okusak valla ne iyi olurdu vede ne hayır dua alırdı benden.Saygılar

6.  Alıntı Originally Posted by Cogito06 Yazıyı Oku
    Herkesin fikrine saygılıyım. Ancak bu yabancıya blok satış olayının arkasında bir bit yeniği olduğunu düşünmüyorum.

Sürekli şikayet edilen sığlık problemini çözecek ve uzun vadede şirkete olan güveni artıracak bir hamle. Artı, biliyoruz ki yabancı yatırımcı bizim gibi kısa vadeli düşünmez. Şirketin geleceğine inandıklarını gösterir.

Son olarak, vurgulanması gereken bir diğer önemli konu da şu: KAP duyurusunda, işlemin yabancılardan gelen talep üzerine gerçekleştirildiği belirtilmiş.

O nedenle, piyasanın bu habere olumlu tepki vereceğini düşünüyorum.
    Sn cogito06 söylediklerinize imzamı atarım.

Bit yeniği ne olabilir ki hangi çağdayız. Spk da ağır yaptırımlar var. Ne demek bit yeniği. Burada bu şekilde düşünen arkadaşlar ya art niyetlidir yada olayı tam manasıyla okuyamıyor.

Yabancı senet almıştır. Bu bir güven meselesidir. Şirket hep arzdan sonra güven kaybetti şöyle oldu böyle oldu diyorlar ya işte yabancı işte güvenin alası.

Bu çok önemli çok olumlu ve geleceğe yönelik muhteşem bir hamledir.

Ve yarından itibaren şirketin bambaşka olacağını düşünüyorum. Yarın aksi olursa benim için yine alım fırsatı olacaktır.

Bütün ortaklarıma tekrar hayırlı olsun...
    Forum eski kullanıcı adım:"ufukss"

7.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Bu hisse satışından dolayı şirket sahibin ne sahtekarlığı kalmış, ne de dolandırıcılığı bazı topik sakinlerine göre.
    Neden hemen art niyet aranıyor?
    Bu türden büyük çaplı yatırımcı alış-verişlerinde cari fiyat üzerinden mutlaka küçük bir indirim yapılır.
    Yatırımcının (hemde yabancı yatırımcı) ülkenin bu ekonomik ortamında bu şirkete ne büyüklükte para bağladığının farkında mıyız?
    (Örnek: 5-6 ay önce yanılmıyorsam KOCHL de benzeri olmuş idi, o topikte de ülkemizin 100 bin kişiye ekmek yediren nadide sanayicisi aileye küfür kıyamet gitmişti)
    Artı, bu sayede dolaşımdaki hisselere derinlik kazandırılmış olmadı mı?
    Sığ, spekülatif tahtalardan şiayetçi değilmiyiz?
    Bana göre; 14.50 bundan sonra bu hissenin dibinin dibidir.
    Ha, 14.50 altına gelmez mi?
    Gelse de bana göre bu genel konjektürden kaynaklı geçici bir değerleme olur.

Aslında, bu türden satınalma v.s. konularında sayın "aLLoFFs" un çok değerli tecrübesi var önceki yazılarından hatırladığım kadarıyla. Bu konuda bir-iki kelam ederse hepimiz faydalanırız.
    Merhaba Tetra,

Satın aLmaLar konusunda çok deneyimli oLmamakLa birlikte birkaç kelam etmek isterim.
    Şirket yönetimi son bloomberg ht röportajında hisse sayısını artırmak istediklerini beLirttiLer. (Bu şirketin hakim hissedarı ben olsam sadece dolaşım artsın diye hisselerimi olması gereken değerin altında örneğin 14,5 tan satmazdım)

Satışa aracılık eden kişi/kurumlar "Satın ne olacak ki yabancı gelirse sattıktan sonra kalan hisselerinizdeki değer artışı satıştaki zararınızı - sadece o bölüm hisseler için - karşılar" demiştir.

Mevcut büyüme oranları %20 ye dahi düşse, normal şartlarda hissenin fiyatının birkaç yıl içinde en az ikiye katlaması çok muhtemel.

BekLeyeLim görelim.

8.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar ayni böyle mavi hissesindede olmustu bircok arkadas yok pahali yok cok cok pahali dedi.Herzaman yazarim teknikten anlamam ama temel analizin ciğerini bilirim.Ben 1 ay once maviye 45 lerde bindim hisseye derinlik kazandirmak icin hem lotu artirdilar hemde yükseltiler 54.50 leri gördü simdi dinleniyor 51 lerde.Uluse de ayni olacak gibime geliyor ben sahsen bugun bu satislara cok sevindim. Saygılar
    Temel analizin ciğerini biliyorsanız MAVI için kafanızda olması gereken değer vardır. Sakıncası yoksa bu değer nedir ?

Sayfa 184/540 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •