Sayfa 10/92 İlkİlk ... 891011122060 ... SonSon
Arama sonucu : 730 madde; 73 - 80 arası.

Konu: KONKA Konya Kağıt Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Burada yer alan bilgi, yorum ve öngörüler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

2. Mevlana şehrimiz, güzel Konya'dan bir şirket konya kağit. Atalarımız ''gez dünyayı gör konyayı ''demiş.Bu meşhur deyişi tabiri caizse, gez borsayı gör konya kağıtı şeklinde borsaya rahatça uyarlayabiliriz.Çünkü gerçekten incelemeye değer bir kağıt.İncelemekte ve takip etmekte fayda var diye düşünüyorum.

SPK nın halka arzları borsadaki iyi hisseleride yerinde saydırırken, 100 e yakın şirketin daha halka arz için sıraya girdiği söyleniyor.
    O kadarki bu şirketleri incelemek için tek kişiyseniz zaman yetmiyor.Ancak araştırma departmanları bunu yapabilir.
    Ama konya kağıt için temel ağırlıklı, farklı bir açıdan bakmak istiyorum.

Konya kağıt, Konya'daki fabrikasında yazı tabi tabir edilen 1.2. hamur ve fotokopi kağıt üretimi ,İstanbul Güneşli'de de karton ambalaj üretimi yapan bir şirket.Ders kitaplarının kağıdını üretiyor ve sağlıyor. Yazı tabi 100 bin ton, karton ambalaj ise 40 bin ton kapasiteli.2021 cirosu 1. fb. 600 mn tl ,2. fb. 200 mn tl.gelmiş. 400 mn Net kârın yarısı diyelim değerleme kârı.Sermayesi 130 mn.6,95 den arzı var, bu yazıyı yazarken fiyatı şu an 13,2 lerde.Şu an fiyatı 2 ye katlanmış durumda.

Borsadaki aynı işi yapan bir diğer firma Alka kağıt.Alka kağıt konkanın Konya fab. işlerin benzerini yapıyor.Alkanın yazı tabi kapasitesi 90 bin ton cirosu 700 mn. sermayesi 52,5 mn.HBK 3.5 TL. Alkanın hisse fiyatı şu anda 28 li fiyatlarda.

Borsaya yine konkanın Güneşli fb. işlerin benzerini yapan yani karton ambalaj alanında çalışan yeni bir firma geliyor.Ben ulaşamadım ama taslak izahname verilmiş. İsmi Barem ambalaj .Sermayesi arzla 52,5 mn olacak .% 20 halka arz olacak.2020 cirosu 413 mn. 3 fabrikası var, kapasitesi karton ambalaj olarak 100 bin ton.Ve halka arz fiyatı 37.5 tl olacak.Kârını bilmiyorum.Tahminim yüksektir.

Türkiye İSO 2020 yılı 2 inci 500 sıralamasında; konka 194., alka 179. ve barem 173. sırada yerlerini almış.

Neticeye gelirsek konya kağıt, hem alka kağıt ve hemde barem ambalajın yaptığı işleri yapıyor. Fiyatları ,kapasiteleri, gerekli doneleri vs. hepsini 3 şirketin yukarda verdim.Bu bilgilere göre konkanın fiyatı nerede dengelenir.
    Konkanın borsada oluşacak fiyatını kesin bilemeyiz.Bu şirketin performansı ve diğer bir sürü kritere ve zamana bağlı olarak değişecektir.

Burada yer alan bilgi, yorum ve öngörüler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir.

5. Bir kaç günlük durgunluktan sonra pazar değişikliğiyle beraber hisseye para girişi olduğu görülüyor.

6. Dünkü seansın son yarım saatindeki geri dönüşü bu gün için ümit vericiydi. Bu gün tahtası son derece şenlikli devam ediyor.
    Hisseye ilginin artarak devam ettiğini memnuniyetle görüyoruz.

7. Konka tavanı hayırlı olsun.Alıcılar hem spekülatif ve hemde yabancı tandanslı firmalar .Ama kim alırsa alsın ya da satsın.Bunlar hiç önemli değil. Önemli olan hissenin kendi gücü ile gitmesidir.
    Konya kağıtta kendi değeriyle giden hisselerden olacaktır.

8. Hayırlı olsun
    Darısı Bantaşa

Sayfa 10/92 İlkİlk ... 891011122060 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •