Originally Posted by
indregandi
Zelenskiy, Ukrayna toprak bütünlüğü konusundaki tutumunu değiştirmediğini belirtti
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin Donetsk ve Lugansk bölgelerinden vazgeçmeyeceğini belirterek, "Geçen hafta Washington ziyaretim sırasında Ukrayna'nın bu bağlamdaki tutumunun değişmediğini belirttim." ifadesini kullandı.
Zelenskiy, başkent Kiev'de düzenlediği basın toplantısında, Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeleri ve Washington'da gerçekleştirdiği temasları değerlendirdi.
Savaşın sona erdirilmesi için Rusya'nın ateşkese zorlanması gerektiğini savunan Zelenskiy, bunun için Rus enerji kaynaklarına yönelik yaptırımların artırılmasını istedi.
Zelenskiy, ABD'nin, Rus doğal gazını Avrupa'dan "tamamen çıkarılmasını" talep ettiğini dile getirerek, "Ukrayna kesinlikle yardımcı olacak. Amerikan enerji şirketleri Ukrayna pazarına girmek istiyor." dedi.
Enerji projeleri konusunda ABD ile farklı seçenekleri değerlendirmeye devam ettiklerini belirten Zelenskiy, bu seçeneklerden birinin Odessa'da bir sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali inşa edilmesi olduğunu kaydetti.
Zelenskiy, söz konusu projenin hayata geçirilebilmesi için öncelikle Türkiye tarafıyla görüşmeler yapılması gerektiğini söyledi.
- "ABD'den 25 Patriot almak için sözleşmeleri hazırlıyoruz"
Rus ordusunun ülkesine yönelik hava saldırılarının sürdüğünü, hava savunma imkanlarını güçlendirmeye devam edeceklerini ve ABD'den 25 "Patriot" hava savunma sistemi almak istediklerini belirten Zelenskiy, "ABD'nin ilgili kurumlarıyla koordinasyon halinde, hava savunma konusunda savunma şirketleriyle görüşmeler yürütüyoruz ve 25 Patriot sistemi için sözleşme hazırlıyoruz. Bunun çok iyi bir anlaşma olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.
lan Natoya yanaşarak milletin başına bela oldunuz,..herkesi ateşe atmaya devam ediyorsunuz,..
Donetz de Luhanksta hangi hakkınız var, keza Kırımda,...Orta Ukraynanın daha bir çok yerinde, Ukraynanın doğusunu tartışmayalım bile,..
Putin söylüyor ve dediği net:
ben diyor Berlinde duvar yıkılırken 5 ülke toplandık bana genişlemeyeceklerine dair söz verdiler diyor,...ama o tarihten bu yana 5 dalga halinde üstüme geldiler diyor,..yani diyorki hattı müdefadayım,..
ama Putinin bu dediklerine kulaklar tıkalı, özellikle Avrupadaki soytarıların
Yer İmleri