-
*abd ticaret bakanı, "bir ticaret savaşı istemiyoruz"
*abd ticaret bakanı, "eğer bir gerginlik olacak ise, bu ab'nin misillemede bulumnaya karar vermesinden dolayı olur"
*abd ticaret bakanı, "dtö çok etkisiz, verimsiz"
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
-
*fransa'da mayıs'ta öncü tüketici fiyatları aylık %0,4, yıllık %2,0
*fransa'da mayıs'ta öncü tüketici fiyat beklentisi aylık %0,3, yıllık %1,9
*fransa'da mayıs'ta öncü ab'ye uyumlu tüfe yıllık %2,3 (önceki %1,8)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
-
*tüik: Dış ticaret açığı nisan'da 6,69 milyar dolar
*tüik: Ihracat %7,8, ithalat %15,6 arttı
*tüik: Trafiğe kayıtlı araç sayısı nisan ayı sonu itibarıyla 22 551 157 oldu
*tüik: Ihracat nisan'da 13,87 milyar dolar
-
*tüik: Ithalat nisan'da 20,55 milyar dolar
*tüik: Ihracatın ithalatı karşılama oranı 2017 nisan ayında %72,3 iken, 2018 nisan ayında %67,5'e geriledi
*tüik: Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ihracat nisan'da aylık -%4,4
*tüik: Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ithalat nisan'da aylık %1,0
-
*tüik: Takvim etkisinden arındırılmış ihracat nisan'da yıllık %7,1
*tüik: Takvim etkisinden arındırılmış ithalat nisan'da yıllık %15,4
*tüik: Avrupa birliği’ne (ab-28) yapılan ihracat, 2017 yılının aynı ayına göre %22 artarak 7 milyar 28 milyon dolar olarak gerçekleşti
-
*tcmb finansal istikrar raporu: Dış talep gücünü korurken iç talep daha ılımlı bir eğilim sergilemektedir
*tcmb finansal istikrar raporu: Kredi büyümesinin tarihsel ortalamalarına dönmesiyle ekonomide dengelenme eğilimi başlamıştır
-
*isviçre'de nisan'da perakende satışlar aylık %0,0 (önceki %0,1)
*isviçre'de nisan'da perakende satışlar yıllık %2,2 (önceki -%1,8)
-
*ağbal: Türkiye'nin kamu borcu düşük ve yönetilebilir seviyelerde
*ağbal: Kamu borcunun kompozisyonu da önceki yıllarla mukayese edilemeyecek kadar ılımlı
*ağbal: Kamu maliyesi ile ilgili son yıllarda harcama artışı doğuran bazı kararlar nedeniyle bir takım kaygılar ifade ediliyor, ama hala kamu maliyesi türkiye ekonomisinin en sağlam göstergelerinden biri
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri