Sayfa 105/805 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205605 ... SonSon
Arama sonucu : 6435 madde; 833 - 840 arası.

Konu: TKFEN - Tekfen Holding

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Böyle giderse orada-burada.
    Gönderi
    28,622
    https://www.bloomberght.com/socgen-t...abilir-2292716

SocGen: Türkiye'de hiperenflasyon dönemi başlayabilir
    Societe Generale stratejistleri, Türk lirasına olan güvenin azalmasıyla insanların bankalardan varlıklarını çekebileceğini, finansal piyasalardaki istikrarın bozulabileceğini ve Türk lirasındaki değer kaybının bir hiperenflasyon dönemine yol açabileceğini belirtti.
    Societe Generale stratejistleri, yayımladığı bir araştırma raporunda Türk lirasındaki değer kaybıyla beraber en kötü senaryo olarak insanların bankalardaki varlıklarını çekme riskinin önemli derecede arttığını belirtti.

Kurdaki değer kaybını durdurmak için seçeneklerin kısıtlı olduğunu belirten stratejistler, düşük Döviz rezervleri düşünüldüğünde sermaye kontrolünün ya da acil bir faiz artırımının seçenekler arasında bulunabileceğini ifade etti. Stratejistler, acil bir faiz artırımının daha olası bir senaryo olduğunu fakat mevduat çekme limiti gibi bazı sermaye kontrolü araçlarının kullanılmasının da mümkün olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bir ödemeler dengesi kriziyle karşı karşıya kalacağını henüz düşünmediklerini belirten Societe Generale stratejistleri, şirketlerin 2018’den beri döviz yükümlülüklerini ciddi şekilde düşürdüklerini ve borç çevirme oranlarının hala yüksek olduğunu dile getirdi.

"Kurdaki değer kaybının TÜFE'ye etkisi 7 yüzde puan"
    Societe Generale, Türk lirasına olan güvenin azalmasıyla insanların bankalara koşabileceğini, finansal piyasalardaki istikrarın bozulabileceğini ve Türk lirasındaki değer kaybının bir hiperenflasyon dönemine yol açabileceğini belirtti.

Gelecek aylarda TÜFE’nin muhtemelen yüzde 30’a doğru yükseleceğini belirten banka, Türk lirasında Eylül’den beri yaşanan yüzde 35’lik değer kaybının gelecek aylar TÜFE’ye 7 yüzde puan olarak yansıyacağını söyledi.

Bankacılık sisteminden para çıkışlarının yaşanabileceğini ve bankacılık istatistiklerinin gelecekte daha az güvenilir olabileceğini belirten Societe Generale, kurdaki değer kaybının devam etmesi halinde hanehalkı döviz mevduatlarında ve döviz mevduatlarının tamamında bir düşüş yaşanabileceğinin altını çizdi.

Banka son olarak 2-5 yıllık getiri eğrisinin giderek düzleşeceğini ve burada da bazı işlem önerileri olduğunu belirtti.

Unicredit'ten Türk lirası ve para politikası analizi
    Unicredit ekonomistleri yayımladıkları bir araştırma raporunda kurdaki değer kaybının Aralık’ta ya da 2022’nin başlarında TCMB’yi faiz artırmaya zorlayabileceğini belirtti.

Türk lirasında likidite kısıtlamaları uygulanmasını beklediklerini ve kurdaki değer kaybının önlenmesi için ilk olarak rezervlerin kullanılabileceğini söyleyen Unicredit ekonomistleri, bu önlemlerin uzun vadede işe yaramayacağını ve eninde sonunda faiz artırımının gerekli olacağını vurguladı.

Ekonomistler, TCMB’nin faiz indirimlerine devam etmesi durumunda likidite önlemleriyle geçici bir sıkılaşmanın daha sık görülebileceğini fakat bunun da Türk lirasındaki değer kaybının önüne geçemeyeceğini belirtti.

DOLARDA MANİPÜLASYON YAPARAK HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA İTEN 270 KİŞİ HAKKINDA POLİS İŞLEM YAPMIŞ. KRAL ÇIPLAK DİYENLERİ HAPSE ATINCA KRALIN D:TÜ KAPANACAK MI ACABA. EGER O SUÇ İSE ÜSTTEKİ HABER SUÇUN BUBASI DEĞİL Mİ.

HÜKÜMET İSTİFA, İSTİFA ETMEYEN MUHALİF VEKİLLERİDE EŞŞEKLER DEPSİN **.

2. https://www.instagram.com/p/CWqdZdwN...um=share_sheet

Paylasim yapilmio dedik bak yaptilar

3. Societe Generale nin kim olduğunu iyi bilmek gerek dostum. GOLDAŞ ın batmasına neden olan, 15 ton altını mı çaldı diye feto ile birlikte kumpas kuran (Sanki 15 gram da kayboldu) Türkiye ve Türk düşmanı zatların yönettiği banka değilmi bu. Birde kalkmış namuslu banka gibi Türk ekonomisi hakkında yorum mu yapıyor. Dertleri ülkeyi karıştırmak istedikleri kuklaları getirmek. Halk kimi isterse ona saygımız sonsuz. PARAYI BULURUZ AMA ÖZGÜRLÜĞÜ ASLA

4.  Alıntı Originally Posted by cemal31 Yazıyı Oku
    Altın hisse, ayrıcalıklı hisse yok, çıkıp alsın bi babayiğit şirketi o zaman diyecemde oda yok...çelik işleme tesisi 3 tene derince 48bin m2, ceyhan 130bin m2 ve %51 i tekfene ait cenup tikrinti azerbaycan 163bin m2...arazi, bina haricinde epeyde hurda demir-çelik çıkar ortaya....

Erhan ÖNER tekfende çalışan mühendis iken 11-12 milyon lot toplamış, yönetim kurulu başkanlığı bile yapmış, şimdiki mühendislerde iş yok, 3-5 tenesi omuz omuza verip çökemiyor şu şirkete....
    Ortak

Bu Şirketi Adam eden zaten Kurucu Ortakları

Feyyaz bey ve Necati bey çok akıllı adamlarmış.

Erhan öner’ onlar korumuş ve kollamış

Yanlarında çalışan akıllı adamlara sahip çıkar, onlarla beraber iş kovalarmış

3 kurucu ortağın başka işi yokmuş.

Şimdikilere bak bir de: kendi işleri var, başka şirketlerde yönetim kurulu üyelikleri var, tedarikçilere danışmanlık yapıyorlar, anaokulları var, aile danışmanlık şirketleri var, vs vs. Yaşları itibarıyla değil iş kovalamak, uykudan sağlıklı uyandıkları her gün onlara yeter.

Bu ortamda şirkette olan akıllı ve çalışkan adamlar da şu COVID dönemi bitip, piyasalar açılınca vınnnn gider.

Bu da şirketin tıpasını çeker….

Pandorra sen kış uykuna devam et, uyandığında hayatının 3. Baharında kendine bulduğun şirket batmış olacak …

Pul ettiniz parayı pul

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
     Alıntı Originally Posted by 61erays Yazıyı Oku
    Societe Generale nin kim olduğunu iyi bilmek gerek dostum. GOLDAŞ ın batmasına neden olan, 15 ton altını mı çaldı diye feto ile birlikte kumpas kuran (Sanki 15 gram da kayboldu) Türkiye ve Türk düşmanı zatların yönettiği banka değilmi bu. Birde kalkmış namuslu banka gibi Türk ekonomisi hakkında yorum mu yapıyor. Dertleri ülkeyi karıştırmak istedikleri kuklaları getirmek. Halk kimi isterse ona saygımız sonsuz. PARAYI BULURUZ AMA ÖZGÜRLÜĞÜ ASLA
    Atatürk her fabrika bir KALEdir demiş, o kaleleri bubalar gibi satan kim, Merkez bankasının kefen peresini ve hatta doları düşürmek için 128 milyar doları satan kim, MB nin şu anda elinde tek silah kalmış oda faiz, müdahale edecek gücü yok. Dün 15 temmuzda 3 milyar dolar harcadı, pkk yı finanse ediyor ******** denilen BAE bugün nasıl süper dost oluyor. Dış güçler her tarihte vardı, sen pontili indirir egilirsen onlarda fırsat bu fırsat diye lakırt diye geçirir. Ekonomik özgürlüğün yoksa asıl özgürlüğün yoktur. Borsada ucuz ucuz şirketlerin, bankaların yabancıya peşkeş çekiliyor sen hala asıl problemin desteklediklerin oldugunu görmüyorsun. 2001 krizinde sizin fuhuş dediğiniz şey patladı, durum şimdi ondan betere gidiyor, bunların günahı vebali benim boynuma olmayacak orası kesin.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
    https://pbs.twimg.com/media/FFAvNCZX...png&name=small

Bist-30 şirketleri piyasa degeri, FK, PD/DD gibi oranları....

DÜN 10.5 MİLYAR DOLARDAN SATILAN TELEKOM 2.6 MİLYAR DOLAR, BUNUN SORUMLUSU BENİM İTİRAF EDİYORUM. GAVUR GELSİN UCUZ UCUZ DONUMUZA KADAR HER ŞEYİMİZİ ALSIN DİYE YAPTIM...

7.  Alıntı Originally Posted by 61erays Yazıyı Oku
    Societe Generale nin kim olduğunu iyi bilmek gerek dostum. GOLDAŞ ın batmasına neden olan, 15 ton altını mı çaldı diye feto ile birlikte kumpas kuran (Sanki 15 gram da kayboldu) Türkiye ve Türk düşmanı zatların yönettiği banka değilmi bu. Birde kalkmış namuslu banka gibi Türk ekonomisi hakkında yorum mu yapıyor. Dertleri ülkeyi karıştırmak istedikleri kuklaları getirmek. Halk kimi isterse ona saygımız sonsuz. PARAYI BULURUZ AMA ÖZGÜRLÜĞÜ ASLA
    Ne iciyorsan bana da gonder karadenizli kardesim bana artik bu kafa lazim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gönderi
    28,622
    30 Eylül 2021 tarihi itibari ile konsolidasyon kapsamında kullanılan kurlar: 1 ABD Doları= 8,8433 TL, 1 Avro=
    10,3135 TL, 1 Manat= 5,2019 TL, 1 Suudi Arabistan Riyali= 2,3582 TL, 1 Katar Riyali= 2,4228 TL, 1 Rumen
    Leyi= 2,0724 (31 Aralık 2020 tarihi itibari ile kurlar: 1 ABD Doları= 7,3405 TL, 1 Avro= 9,0079 TL, 1 Manat=
    4,3179 TL, 1 Suudi Arabistan Riyali= 1,9575 TL, 1 Katar Riyali= 2,0111 TL, 1 Rumen Leyi= 1,8373).

SON BİLANÇODAKİ DÖVİZ RAKAMLARI....TABİKİ EKONOMİST TEKFEN YÖNETİMİ 9 LİRADAN ELDEKİ TÜM NAKİTLE DOLAR ALMAMIŞTIR. EKONOMİ İLMİNE AYKIRI HAREKET ETMEZ BİZİM YÖNETİM...

Sayfa 105/805 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205605 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •