Sayfa 1051/1113 İlkİlk ... 51551951100110411049105010511052105310611101 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 8,401 - 8,408 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    iş seyahati iş gezisi isi bana gore koklu ve kalıcı değişmiştir. ucuz ve herkesin isine geldi ve isler de aksamadı dostlar.
    çalışma sekli de koklu değişti
    californiada lobi yapanlar var mühendisler uzaktan olunca başka yere gidiyor yatırım yaptık kalsinlar diye.
    bazı ülkeler buna vize falan veriyor uzaktan gel burda çalış diye.
    bir de şöyle bir durum var misal bizde 3 bin dolara yıldızlı muhendis bulursun.
    mülakatını yap al.
    arkadaşlar 3 bin dolar yahu kenarda dursun lazim olur diye gene alırlar.
    bina kirasını falan da düş.muhendisin yuzde 30 u yatsa bile evde o maliyet firmayı vurmaz.
    en buyuk kalemler kira servis yemek su bu zaten personel gideri nedir ki buyuk firmalar icin.
    cok ilginc seyler oluyor ve olacak.
    Selam,
    Bir arkadaşım seneye yaz civarı TR’ye taşınmanın altyapısını kasıyor şu an. Oradan ABD’deki işini devam ettirecek. Maaş $, masraf ₺. Kebap

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by callandor Yazıyı Oku
    Selam,
    Bir arkadaşım seneye yaz civarı TR’ye taşınmanın altyapısını kasıyor şu an. Oradan ABD’deki işini devam ettirecek. Maaş $, masraf ₺. Kebap

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
    Saat farkı çok fazla eğer senkronizasyon gerekiyorsa geçmiş olsun. Vampir gibi gezer ortalıkta.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3. Merhaba Arkadaşlar;
    arada konusu geçiyor ama derli toplu cevabını bir yerde bulamadım.

Döviz cinsi birikimli hayat sigortası kullana var mı, şartları artıları/eksileri hakkında yorumlarınızı paylaşır mısınız?

4.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    Merhaba Arkadaşlar;
    arada konusu geçiyor ama derli toplu cevabını bir yerde bulamadım.

Döviz cinsi birikimli hayat sigortası kullana var mı, şartları artıları/eksileri hakkında yorumlarınızı paylaşır mısınız?
    Vergisi tl ye çevrilip vergi dilimine sokulduğu için çıkarken. Büyük şok geçirirsiniz .

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

5. cauti hocam covid dalgası öncesinde
    portföyde umduğumu bulamadigim kağıt arçelik demiştiniz.
    o zaman 21 lira falandı tarihi zirveyi geçerse iyi birşeyler yapabilir demiştiniz. zaman geçti olaylar farklı gelişti.
    arceligin son bilanço iyi gibi görünüyor.
    zirveyi de geçti bu kağıt ciddi bir atagin arefesinde olabilir mi?
    bir de devanin bilanco iyi gelecek sanirim endekse gore iyi dikleniyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    cauti hocam covid dalgası öncesinde
    portföyde umduğumu bulamadigim kağıt arçelik demiştiniz.
    o zaman 21 lira falandı tarihi zirveyi geçerse iyi birşeyler yapabilir demiştiniz. zaman geçti olaylar farklı gelişti.
    arceligin son bilanço iyi gibi görünüyor.
    zirveyi de geçti bu kağıt ciddi bir atagin arefesinde olabilir mi?
    bir de devanin bilanco iyi gelecek sanirim endekse gore iyi dikleniyor.
    Arçelik harika bir bilanço getirdi. Ama maalesef Ereğli gibi, Arçelik de döngüsel bir hisse. Yani bu harika bilançoları sürdürme şansı az...elimde olsa haftaya azaltırdım biraz.

Deva, döngüsellikten uzak, sürekli büyüme temposunda devam ediyor. Zaten böyle giderse 3-5 yıl tutarım en az...bu nedenle günlük haftalık performansı önemli değil. 2019 da bist ne yapmış, deva ne yapmış. Aynı şekilde 2020 ye bakarım..gerisinin bir önemi yok.

Şu an at izi it izine karışmış. Temel analizden uzak, pek çok hisse, spek hareketleriyle saçma yükselişler yapıyor. Bu nedenle deva, ttrak, Arçelik vs konuşmak çok anlamlı gelmiyor. Kakafoni oluşuyor yani. Doğru yanlışlar birbirine karışmış durumda.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Bir ara Doğtaş kelebek için olumlu düşünüyordunuz
    Bu düşünceniz devam ediyor mu?

Ben araştırdım is bankasınınkini uzun vade getirisi bezden iyi
    artıları
    Maxsimum yıllık asgari ücret kadar vergiden düşübiliyorsun
    2.dövize endexli
    3.Eurobond endexli olduğu için ortalama yıllık %6 civarı döviz getirisi civari
    Eksileri
    Vergi indirimi almak için muhasebeye her ay bildirmek zorundasın bir kere bildirmek yetmiyor
    10 yıldan önce çıkamıyorsun çıkarsan kesinti oluyor
    Aşağıda 10 yıllık getirileri varScreenshot_20200914-100424_Office.jpg

SM-A205F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 1051/1113 İlkİlk ... 51551951100110411049105010511052105310611101 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •