Sayfa 1063/1252 İlkİlk ... 635639631013105310611062106310641065107311131163 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 8,497 - 8,504 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    ben onu bunu bilmem anladıgım sey cıkardıgım sonuc sudur belli bir kesimi korumak icin faiz artırmayarak ulkenin tumu komple ucuruma yuvarlanma yonunde ilerletiliyor ...yaklasık 30 yıla yakın piyasaları takip ederim reel sektorun icindeyim cıkardıgım sonuc bu
    beton batmasın diye tüm ülke feda ediliyor...fazi arttırmayalım da ne olursa olsun gibi bir ekonomik yaklaşım sözkonusu....reel sektör 4.50doları kaldıramzken şimdi 7-8-9 lar....inanılır gibi değil

2.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    500 baz faiz artışı olursa belki pazartesi başladığımız yere dönebilir dolar 5.99.ya artırmazsa ya da yeterince artırmazsa sanırım grafikler 8-9 arasını da yoklar.6 liraya geçen hafta pahalı diyen arkadaşımıza demiştim ki 1-2 ay sonra 8 lira olunca 6 liraya gelse de alsak demeyeceğimizi kim söyleyebilir.
    kur makasları o kadar yüksek ki kimse satmak istemiyor çünkü satarsa büyük ihtimalle tekrar alamayacak.3.46-4.85-5.72-5.94 alışlarım %4 usd günlük faizde hala satmayı düşünmüyorum düşmesi için bir işaret arıyorum arıyorum bulamıyorum.%40 tl kaldım tedbiren.
    8-9 az olur 10 diyelim şuna düz ..
    Gaza gelmek buna deniyor..
    Ay sonu diye okan normal haraketler bunlar ..
    7 olmaz bu dolar .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by yorgun nihilist Yazıyı Oku
    500 baz faiz artışı olursa belki pazartesi başladığımız yere dönebilir dolar 5.99.ya artırmazsa ya da yeterince artırmazsa sanırım grafikler 8-9 arasını da yoklar.6 liraya geçen hafta pahalı diyen arkadaşımıza demiştim ki 1-2 ay sonra 8 lira olunca 6 liraya gelse de alsak demeyeceğimizi kim söyleyebilir.
    kur makasları o kadar yüksek ki kimse satmak istemiyor çünkü satarsa büyük ihtimalle tekrar alamayacak.3.46-4.85-5.72-5.94 alışlarım %4 usd günlük faizde hala satmayı düşünmüyorum düşmesi için bir işaret arıyorum arıyorum bulamıyorum.%40 tl kaldım tedbiren.
    pahalı bir telefon aldın ekranını korumak için kaliteli bir ekran koruyucusu almaktan çekinirmisin ? ben doları tl birikimimizin koruyucusu olarak görüyorum şimdiye kadar bunu yapmadım pahalı telefonumun ekranı çiziklerle doldu ama hala iş görüyor iş görmeye devam etmesi için koruyucu şart !

4.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    8-9 az olur 10 diyelim şuna düz ..
    Gaza gelmek buna deniyor..
    Ay sonu diye okan normal haraketler bunlar ..
    7 olmaz bu dolar .

7 olmaz dediğiniz dolar 2 hafta önce 7.30 oldu ..bugunde 6.84 gördü her gün % 3 artan dolar var...her gün 30 kuruş artan dolar bir daha asla 14 kuruş artmaz 7 olmaz mıdemek istiyorsunuz ))

5. hesapta kur patlayınca turizm ihracat yabancıya konut satısı patlayacaktı buna baglı kur dusecekti ama 2 aydır patlayan kur olduguyla kaldı gibi...kurun yıllık artısına bak %90 ihracatın yıllık artısına bak %10-15 arası ...arap turisten baska para harcayan turist yok ..yabancıya ev satısına gelince onda artıs var ama onunda bir ise yaradıgı soylenemez ...bu cok daha degisik bir durum ...eskiyi bilenler bilir ..peki eskiden nasıl olurdu diyelim 1 gecede develuasyon oldu kur %100 arttı ama aynı sekilde faiz oranlarıda en az 5-6 kat artardı ...mesela 2001 de kur %100 arttı ama mevduat faizleri de %20 den %110 a cıktı ...boyle olunca yabancı hemen parayı geri sokuyordu ..tahvil bono repo kat kat daha fazla artıyordu ...yine 94 ve 98 de aynı sekilde ...simdiki fark ne 4 yıldır kur %310 yukseldi ama tl mevduat oranları 2 katına anca ulasabildi ...iste bence gercek problem bu bana gore ...gecmiste %100 luk devela paralel faiz en az 5-6 kat artarken gunumuzde 2 kat artabildi ..eee yabancıda bu durumda para getirmiyor ulkeye olanı da alıp gidiyor ...kendi yerli vatandasımız da dovize kayıyor bu durumda

6.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    7 olmaz dediğiniz dolar 2 hafta önce 7.30 oldu ..bugunde 6.84 gördü her gün % 3 artan dolar var...her gün 30 kuruş artan dolar bir daha asla 14 kuruş artmaz 7 olmaz mıdemek istiyorsunuz ))
    he bugun 7 olmaz ancak yarın olur diyorsanız evet belki bugun 7 olmaz ama yarın olur...

7.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Eski tepe seviyesini geçmez ..7.20 zirveydi .
    Şu an olanlar ay sonu haraketi.Eylül ayı daha olumlu olacak bizim lehimize.
    Esas sıkıntı Kasım ayı .
    Ancak göreceksiniz 6 altını Eylülde göreceğiz

8.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Eski tepe seviyesini geçmez ..7.20 zirveydi .
    Şu an olanlar ay sonu haraketi.Eylül ayı daha olumlu olacak bizim lehimize.
    Esas sıkıntı Kasım ayı .
    Ancak göreceksiniz 6 altını Eylülde göreceğiz

İnşallah dediğiniz gibi olur bir 100k dolar daha alırım 5.70 leri görürse tekrar. Önümüzdeki 2-3 sene döviz ağırlıklı takılmak farz oldu

Sayfa 1063/1252 İlkİlk ... 635639631013105310611062106310641065107311131163 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •