pahalý bir telefon aldýn ekranýný korumak için kaliteli bir ekran koruyucusu almaktan çekinirmisin ? ben dolarý tl birikimimizin koruyucusu olarak görüyorum þimdiye kadar bunu yapmadým pahalý telefonumun ekraný çiziklerle doldu ama hala iþ görüyor iþ görmeye devam etmesi için koruyucu þart !
hesapta kur patlayýnca turizm ihracat yabancýya konut satýsý patlayacaktý buna baglý kur dusecekti ama 2 aydýr patlayan kur olduguyla kaldý gibi...kurun yýllýk artýsýna bak %90 ihracatýn yýllýk artýsýna bak %10-15 arasý ...arap turisten baska para harcayan turist yok ..yabancýya ev satýsýna gelince onda artýs var ama onunda bir ise yaradýgý soylenemez ...bu cok daha degisik bir durum ...eskiyi bilenler bilir ..peki eskiden nasýl olurdu diyelim 1 gecede develuasyon oldu kur %100 arttý ama ayný sekilde faiz oranlarýda en az 5-6 kat artardý ...mesela 2001 de kur %100 arttý ama mevduat faizleri de %20 den %110 a cýktý ...boyle olunca yabancý hemen parayý geri sokuyordu ..tahvil bono repo kat kat daha fazla artýyordu ...yine 94 ve 98 de ayný sekilde ...simdiki fark ne 4 yýldýr kur %310 yukseldi ama tl mevduat oranlarý 2 katýna anca ulasabildi ...iste bence gercek problem bu bana gore ...gecmiste %100 luk devela paralel faiz en az 5-6 kat artarken gunumuzde 2 kat artabildi ..eee yabancýda bu durumda para getirmiyor ulkeye olaný da alýp gidiyor ...kendi yerli vatandasýmýz da dovize kayýyor bu durumda
Yer Ýmleri