Sayfa 107/735 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon
Arama sonucu : 5874 madde; 849 - 856 arası.

Konu: VAKKO - Vakko Tekstil

1.  Alıntı Originally Posted by HİSSEttim Yazıyı Oku
    Uzun uzun, paragraflarca yazıların yazıldığı, kişilerin birbirleri ile bilgisini yarıştırmaya kalktıkları, okuması vakit alıcı ve zahmetli, kolay anlaşılır olmayan bir forum başlığı oldu burası. Neyse, hissede olanlara bol kazançlar...
     Alıntı Originally Posted by HİSSEttim Yazıyı Oku
    Ben de Burutay ve Tanrısevsin'i desteklemek, Analizsever'e de referans olabilecek bilgiler paylaşmak adına bir şeyler eklemek istiyorum izninizle...

Dönen Varlıklar
    Geçen yıl bu zamanlar: 261 milyon TL
    Bugün: 331 milyon TL
    İyileşme: 70 milyon TL

Duran Varlıklar
    Geçen yıl bu zamanlar: 171 milyon TL
    Bugün: 187 milyon TL
    İyileşme: 16 milyon TL

*Bu nedenle toplam varlıklarda 86 milyon TL iyileşme gerçekleşmiş...

Kısa Vadeli Yükümlülükler
    Geçen yıl bu zamanlar: 212 milyon TL
    Bugün: 274 milyon TL
    Kötüleşme: 62 milyon TL

Uzun Vadeli Yükümlülükler
    Geçen yıl bu zamanlar: 54 milyon TL
    Bugün: 51 milyon TL
    iyileşme: 3 milyon TL

*Bu nedenle toplam yükümlülüklerde 59 milyon TL kötüleşme gerçekleşmiş...

Toplam varlıklardaki iyileşme - toplam yükümlülüklerdeki kötüleşme = özkaynaklardaki iyileşme
    86 - 54 = 32 milyon TL (özkaynaklardaki iyileşme)
    Bu, işin 1.boyutu idi. Şimdi de bilançonun 2.boyutunu değerlendirelim...

Hasılatlardan, satışların maliyeti düşülünce elde edilen veriye brüt karlılık diyoruz.

Brüt Karlılık
    2016/9: 177 milyon TL
    2017/9: 232 milyon TL
    Brüt Karlılıktaki Artış: 55 milyon TL

Bu verilerden, yönetim, pazarlama ve faaliyet giderlerini düşünce de FAVÖK (sürdürülen faaliyet vergi öncesi karı) buluyoruz.

FAVÖK
    2016/9: -6.9 milyon TL
    2017/9: +6.7 milyon TL
    FAVÖK Artış: 13.6 milyon TL

Bu verilerden, vergi düşünce de Dönem Karını buluyoruz.

Dönem Karı
    2016/9: -5.5 milyon TL
    2017/9: +5.5 milyon TL
    Dönem Karı Artış: 11 milyon TL
    Ben gözümle görmeden inanmam diyen arkadaşlar için kaynak da gösterelim ki söylediklerimiz havada kalmasın.

Finansal Rapor için TIKLAYIN.
    Faaliyet Raporu için TIKLAYIN.
    Sorumluluk Beyanı için TIKLAYIN.

Çok özür diliyorum, ben siz iddialı yorumlar yapınca borsadan anlıyorsunuz zannederek size o kadar cevap niteliğinde yazdım. Bilmiyordum, kusura bakmayın... Ama olsun, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. hemen 1.ders ile başlıyorum:

zor olmaması için çok kolay ve anlaşılır bir örnek:
    2016/12 bilanço dönemine baktığımızda,
    FENER
    1 milyar TL'nin üzerinde piyasa değeri
    -553 milyon TL özkaynak
    -148 milyon TL dönem zararı

???
    Umarım anlatabildim...

MaaşAllah siz de ne kadar kısa ve özlü bir şekilde düşüncelerinizi açıklıyabiliyormuşsunuz! Ne diyeyim tebrikler. Tabii ne yapalım, herkes sizin gibi; fikrini tek bir cümle ille ifade etme becerisine sahip değil öyle uzatıp duruyoruz onun için. -Ayrıca, insanları bilgilendirirken "Ama olsun, bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. hemen 1.ders ile başlıyorum"şeklinde takındığınız mütevazı tavır gerçekten de çok takdire şayan.

Her neyse, size verdiğimiz rahatsızlıkla ilgili naçizane tavsiyem şöyle, sevgili arkadaşım , lütfen bizimki gibi içi tamamen boş, bilgilendirici vasfı olmayan uzun yazıları zahmet edip okumayınız. Hatta daha pragmatik ve rahatlatıcı bir öneri isterseniz "engelleme" seçeneğini kullanmanızı önerebilirim.

Son olarak, bu çıkışınızdan sonra artık sizden, tabii spesifik olarak Vakko hissesi ile ilgili olmak üzere,"bullet point" niteliğinde yani çok kısa olmasına rağmen dehşet özlü, çarpıcı ve son derece faydalı tespitler içeren kısa mesajlar bekliyoruz efendim.

Mesela son 3 günlük şu sıra dışı hareketi sizce nasıl yorumlamalıyız?

Yatırım tavsiyesi değildir.

Kıymetli kardeşim Burutay,

* Yukarıda alıntı yaptığın cümlelerde sen de gördün ki sadece sayısal veriler paylaşmışım. Her paylaşımımı ortalama 1 dakikada okunur şekilde yapmışım. Şimdi burada paragraflarca edebiyat parçalamaya gerek yok ki. Ayrıca gerektiğinde birkaç uzun paylaşım tabii ki yapılabilir. Ancak aşırıya kaçarsa insanlar da bu sayfalardan kaçar. Bir de kolay anlaşılır yazmak lazım tabii. Aristokrat bir yazı tavrına gerek yok.. Şurada biz bizeyiz

* İkincisi kıymetli kardeşim,
    Paragrafların uzunluğunu görünce zahmet edip okumadım zaten

* Üçüncüsü kıymetli kardeşim,
    Bazen hak edene haddini bildirmek gerekir, (o "bilmemek ayıp değil..." dediğim arkadaş o mesajı aldı)

* Dördüncüsü kıymetli kardeşim,
    Mümkün olduğunca sade, anlaşılır, günlük, basit bir dil kullanımı burayı takip eden yatırımcı dostlara çok daha faydalı olur kanaatindeyim.

Al sana bullet point (nam-ı değer madde madde anlatım) oldu mu kardeşim?

Not: Bu kardeşime yazabileceğim en kısa cevabı yazdım. Bu içi boş, sadece bir kişiye hitap eden paylaşımım için diğer dostlardan ziyadesiyle özür diliyorum.
    Kazanmanın anahtarı, stres altındaki duruşunuzdur.

Gelelim değer verilip şahsıma sorulan soruya...
    "son 3 günlük sıra dışı hareket" bazılarına göre öyle olabilir ama bana göre hiç de sıra dışı değil.
    3.50'den 2.68'e (6 günlük sürede) düşmek nasıl sıra dışı değil ise,
    2.70'den 3.41'e (3 günlük sürede) çıkmak da o kadar sıra dışı değil.

Bahsettiğimiz günlerde endeks 110.000'den 103.000'e düşüp,
    103.000'den 106.000'e çıktı şu anda da 108.000 seviyelerinde.

Demek ki endeks 110.000'i ekranda yaktığında, VAKKO'muz da 3.50'yi yakarsa sıra dışı hiçbir şey olmamış demektir.
    Olacak diye de bir şey yok. Olmazsa da canımız sağolsun.

Ayrıca hisse, 3.90 seviyelerinden 2.70 seviyelerine sadece 26 işlem gününde ne kadar da hacimsiz düşmüştü değil mi? Son 17 işlem gününün 15 tanesinden daha iyi durumdayız. Sadece çarşamba ve perşembeden daha iyi değiliz. Ne yapalım buna da şükür

5. Biraz uzun bir cevap yazmışsın emme ve lakin olsun aldım ağzımın payını

Şaka bir yana, bir günde oluşan % 15 civarındaki bir prim olağan nedenlere bağlanamaz düşüncesindeyim. Bu yüzden şu son hareket konusunda tekrar bir yorum yapmanı rica ediyorum.

Ben, Çarşamba günü, üstelik piyasa negatif iken oluşan ve % 15-16'lar oranında prim içeren bu hareketin henüz başlarında iken, uzunca süredir mutsuz her fani Vakko yatırımcısı gibi, heyecanlanmış ve bu yükselişin malum stratejik alternatif arayışı konusunda gelecek olumlu bir haberden kaynaklanabileceğini düşünmüştüm.

Ama, gerek 15-16 kademelik malın, satış kademeleri henüz zayıfken tek bir emir ile anlık olarak alınmış olması (yani aradaki kademelere satış lotlarının gelmesine fırsat vermeden az bir para ile hisseye irtifa kazandırılmış olması - belki de alınanlardan bir kısmı zaten kendi lotları idi kim bilir? ) gerekse daha gün ortasında hareketin ivme kaybedip hissenin satış yemesi nedeniyle; bu hareketin negatif piyasada Vakko'yu paratoner olarak kullanarak, kendine o gün için prim yapacak hisse arayan günlük yatırımcıları avlamayı hedefleyen bir büyük oyuncu hareketi olabileceğini düşünmeye başladım.

Nitekim, hareketin 3. gününü idrak ediyor olmamıza rağmen, halen malum konuda bir haberin KAP'a düşmemiş olması ve işlem hacminin de ilk güne göre ciddi anlamda düşmüş olması, bu hissiyatımı ( yapılanın bir büyük oyuncu atraksiyonu ya da bir tür exit stock strategy girişimi olması) kısmen de olsa pekiştirmiştir.

Sen bu konuda ne düşünürsün acaba a benim entelektüel yönü kuvvetli çok kıymetli kardeşim?

Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.

Kıymetli kardeşim,
    İçin rahat olsun, bazen insanın bir beklentisi varsa, bunu gün içinde gördüğü ilk yükselişte "işte gerçekleşiyor" şeklinde yorumlabiliyor. Bu çok normal bir şey. Çünkü hepimiz duyguları ve psikolojisi olan etten kemikten canlılarız. Bence son günlerde gördüğümüz hareket, geldiğimiz noktaya geri dönme hareketi idi. Endeks üzerinde bir takım siyasi riskler vardı. Bunlar ilk duyulduğunda heyecan ve panik yaratan sonrasında her geçen gün etkisi yavaş yavaş sönen riskler oluyor genelde. Sonra bulutlar dağılıyor tekrar güneş açıyor. Biz de şimdi geldiğimiz yere aslında ait olduğumuz yere dönüyoruz.

Burada asıl beyin fırtınasını gel şunun üzerinden yapalım,
    Her kağıt geldiği yere toparlamazken biz neden böyle hop diye eski fiyatlarımıza yakın bir noktaya sıçrayıverdik?

8.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    Asiye (yani Vakko yatırımcısı) Nasıl Kurtulur?

1. Malum stratejik alternatif arayışı meselesinde olumlu bir gelişme olması halinde; mesela yerli ya da yabancı bir kişi ya da kuruluşla veya bir fonla; hisse devri yada alternatif türde bir işbirliği konusunda gizlilik sözleşmesi imzalanıp görüşmelere başlanılması halinde.

2. Yapılan yeni yatırımların semeresini göstermesi ve şirketin yıl sonunu sürpriz derecede yüksek bir karlılıkla kapatması nedeniyle hissenin F/K oranının düşmesi halinde.

3.
    Şu anda başka hisselerle ilgilendiği anlaşılan bazı büyük yatırımcıların başına taş düşmesi veya x ya da z nedenle aniden bu hissenin tahtasını sahiplenmeye karar vermeleri ve kuvvetli bir şekilde mala girmeleri halinde.

Du bakali n'olcek?

Nasıl olsa bir şekilde saplandık ve sonun kadar beklemeye karar verdik. Bu da demektir ki iyi ya da kötü bu filmin sonunu göreceğiz.

Bu bir yatırım tavsiyesi filan değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Burada asıl beyin fırtınasını gel şunun üzerinden yapalım,
    Her kağıt geldiği yere toparlamazken biz neden böyle hop diye eski fiyatlarımıza yakın bir noktaya sıçrayıverdik?
    Ben, daha önce belirttiğim yukarıdaki 3 neden dışındaki başka hiç bir olağan nedenin , yıllarca 1 TL.li fiyatlarda sürünen ve ancak iyileşen mali performans yani artan karlılık + stratejik alternatif arayışı haberi sonrasında 3 TL.li fiyat bandında işlem görmeye başlayan Vakko'nun fiyatını bir günde % 15 oranında yükseltmeyi başaramayacağını düşünüyorum. Yani, bir olağan üstü durum olmalı ki negatif bir piyasada bu hisse bu ölçüde bir prim yapabilmiş olsun. Yani, Çarşamba günü, bu yükselişi kurgulayıp sahneye koyanlar yukarıda 3 madde olarak sıralanan nedenlerden sadece birisine dayalı olarak bu işi yaptılar. (Ben şimdilik 3 numaralı saik yani bu bir spekülatif büyük oyuncu hareketidir diyorum.)

Ama gerçekten hangi nedene dayalı olarak Çarşamba günkü yoğun alımlar yapıldı ve fiyat yukarı çekildi? Bunu bilemem. Artık buna herkes kendi akli muhakemesi ile karar verir. Benden bu kadar. Bu arada iş yerimden erken ayrılacağım bu nedenle ilave bir şey yazamazsam lütfen kusura bakmayınız.

Bu bir yatırım tavsiyesi değil kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin veya öngörülerde yanılmanın adeta esas, isabet ettirmenin ise neredeyse istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes yatırım kararını kendi akıl ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.

Sayfa 107/735 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207607 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •