Sayfa 107/250 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207 ... SonSon
Arama sonucu : 1995 madde; 849 - 856 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

Alıntı Originally Posted by buyshell Yazıyı Oku
    Dikkatli bakin
    Ederi olup yukselen her hisse
    Roketlemisse duzetlmesi yani 21 gunlugu test ediyor
    Odas yine test etti ve dondu
    Dun arkadasa dedim bugun yada yarin
    Roket baslar yine

SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aynen tespitiniz doğru bende baktım şimdi.Aynen daha öncede dönmüştü.Odaş için dip seviyeler 10,50 civarları düşüş yaşadık fakat seansı kapatmadı güçlü tepki geldi.O yüzden asansör kelimesini kullandım.

Alıntı Originally Posted by asagir Yazıyı Oku
    Bir yatırımcının çok güvendiği, olması gereken fiyatın çok altında işlem gören bir hissede, duygulardan arınmış şekilde karlı trade yapması çok zordur. Kar eder ama çoğunlukla sattığı hisselerden daha azını geri alabilir. Yani, hiç trade etmese genellikle daha çok kar eder.
    Odaştaki tek çekincem, yatırımlar konusunda yanlış kararlar verme ihtimali.
    Yeni yerimiz bütün ortaklara hayırlı olsun bu arada.
    Aynen trade konusunda tespitlerinizi katılıyorum.Yatırımlar konusunda kötümser olmayın ne olacağı belli değil.

Bir yatırımcının çok güvendiği, olması gereken fiyatın çok altında işlem gören bir hissede, duygulardan arınmış şekilde karlı trade yapması çok zordur. Kar eder ama çoğunlukla sattığı hisselerden daha azını geri alabilir. Yani, hiç trade etmese genellikle daha çok kar eder.
    Odaştaki tek çekincem, yatırımlar konusunda yanlış kararlar verme ihtimali.
    Yeni yerimiz bütün ortaklara hayırlı olsun bu arada.

Aynen benim maliyet çok düşük. 12 küsürde veya 11 farketmez satsaydım, bu fiyatlardan tekrar almazdım. Başka hisseye kaydırırım paramı. Satınca geri dönüş yok Bendeki taktik al bekle doyuma ulaşınca sat.
    ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
    MUTLULUĞUN SIRRI ÖZGÜRLÜKTÜR. ÖZGÜRLÜĞÜN SIRRI CESARETTİR/EN ACIMASIZ HAYVAN İNSANDIR.

Gelecek yıl bu karların sürdürülebileceğini değil, karların artacağını düşünüyorum(Bu karların gelecek yıl yapılamayacağını söyleyenler ya konjonktürü okuyamıyor ya da hisseyle ilgili farklı amaçları var bence.). 2023 yılsonu kar beklentim 5 milyar civarında(Bunu geçmiş sayfalarda paylaşmıştım).
    Ancak, dediklerini yapar ve turizm alanına yatırım yaparlarsa ve bunun için borçlanırlarsa, karlar erir. O zaman 5 milyar tahminim gerçekleşmez. Turizme yapılacak bir yatırımın geri dönmeye başlaması en az üç yıl sürer. Hazır ve karlı bir yeri satınalırlarsa durum değişir tabi ama öyle bir yeri de satan olmaz.

Karlılığın artacağına dair düşüncemin dört nedeni var, 1- Özbekistan tam kapasite çalışacak. 2-Çatışmaların devam edeceğini ve buna bağlı olarak dünya enerji fiyatlarının artacağını düşünüyorum. Avrupa'nın tedarik edebileceği en ucuz enerji, Rus enerjisidir. Bunun dışındaki bütün alternatifler daha pahalıdır. 3- Türkiye'de enerji fiyatlarının artacağını düşünüyorum. 4- Borçlar azaldıkça, karlar artacak.

Dünyada enerji fiyatları düşse bile, Türkiye'de düşmez. Nedeni ise devletin vergi payı. Elektrik fiyatları düşerse, devlet vergi kaybına uğrar. Onun için kalıcı bir düşüşe izin verilmez. Belki, her zaman olduğu gibi 3 kuruş arttırıp, bir kuruş azaltırlar.

Dünyada petrol fiyatları 140 dolardan 20 dolarlara düştü bir dönem. Türkiye'de benzin fiyatlarının ucuzladığını gören oldu mu hiç...

Takaslara fazla kafa takmayın bence. Benim gibi bir küçük yatırımcı bile üç kurumdan işlem yapıyor.
    Herkese bol kazançlar.
    Sn Asagir yaptığınız temel analiz önemli aynen benzin fiyatları ucuzlamaz fakiriz gerçek olan budur.

30 eylül dolar TL kapanış 18.50 civarları şuan 18.62 önemli olan aralık ayı sonunda ne olduğu ayrıca yabancı oranı çok düşük seviyelerde borsada artık azınlık durumundalar o yüzden bence borsada yön yukarı.Keyif almak lazım bu durumdan.Uzmanlar şunu söyler yabancı satışı oldu borsa düştü artık bitti büyük düşüşler yaşamaz borsa umarım borsada payları etkisiz eleman sıfıra düşer bide ülke notu veriyorlar şaka gibi.

Odaş Elektrik AŞ, uhdesinde yer alan madencilik şirketleri için çeyreklik güncellemesinde bulundu. Şirket altın, gümüş, antimuan ve kömür rezervleri mevcut olduğunu açıklarken bu rezervlerden antimuan ve kömür işletmelerinin aktif şekilde çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.Şirket ayrıca, Karaağaç’ta mevcut durum itibariyle 167.486 ons gösterilmiş (Indicated) ve 180.664 ons çıkarsanmış (ınferred) olmak üzere olarak toplam 348.150 ons altın rezervi, 1.255.064 ons gösterilmiş (ındicated) ve 1.576.432 ons çıkarsanmış (Inferred) olmak üzere toplam 2.832.036 ons gümüş rezervine sahip olduğunu, metal madenciliği faaliyetlerine yönelik hazırlık çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.
    ...

7.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku
    Odaş Elektrik AŞ, uhdesinde yer alan madencilik şirketleri için çeyreklik güncellemesinde bulundu. Şirket altın, gümüş, antimuan ve kömür rezervleri mevcut olduğunu açıklarken bu rezervlerden antimuan ve kömür işletmelerinin aktif şekilde çalışmalarına devam ettiğini açıkladı.Şirket ayrıca, Karaağaç’ta mevcut durum itibariyle 167.486 ons gösterilmiş (Indicated) ve 180.664 ons çıkarsanmış (ınferred) olmak üzere olarak toplam 348.150 ons altın rezervi, 1.255.064 ons gösterilmiş (ındicated) ve 1.576.432 ons çıkarsanmış (Inferred) olmak üzere toplam 2.832.036 ons gümüş rezervine sahip olduğunu, metal madenciliği faaliyetlerine yönelik hazırlık çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.
    Bu haberin tarihini de açıklarsanız iyi olacaktır. Forumu okuyanlar haberi yeni sanıp ona göre alım satım kararı alabilirler.

8. Dün karanlık odaya girmeden arkadaşa en az 35 kuruş alırlar demiştim, 32 kuruş aldı.

Çok mu biliyorum, hayır. Bu tip endeks değişimlerinde MSCI endeksini takip eden fonlar zorunlu olarak endekse dahil edilen hisselerden belirli bir miktar almak zorunda oluyor. Bazıları önceden almaya başlıyor, bazıları son ana bırakıyor. Ama genelde karanlık odada büyük zıplamalar oluyor.

O yüzden bu alıma fazla önem atfetmemek lazım. Yani oradan yön bulamayız. Bunlar zorunlu alımlar.

Öte yandan Yunus ŞAHİN'i konuşmuştuk. Aslında bir çok fon yöneticisi benzer. Kendi pozisyonlarına ve isteklerine göre yönlendiriyorlar piyasayı. Yoksa o fonlar o getirileri nasıl sağlayacak?

Mesela HEKTS'ta zirveden (51 küsur) 33 milyon lot sattı Oyak. Muhtemelen bazı fonlar aldı bunu. KY'nin alması mümkün değil. E o fon yöneticileri salak mı 140 fk'dan mal alıyor?

Piyasanın o anlamda suyu çıkmış. Bizim kılavuzumuz bilanço olmalı. O bozulmadığı sürece tutmaya devam ederim kendi adıma.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 107/250 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •