Sayfa 108/207 İlkİlk ... 85898106107108109110118158 ... SonSon
Arama sonucu : 1650 madde; 857 - 864 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

Sayın mıam,
    Akbank ın piyasa değerinin SAHOL içinde çok fazla yüksek olmadığını defalarca bu topikte izah ettim, gerçekte %30 cıvarında. Bankalar da da yıllardır varlık değerlemeleri yapılmıyor, varlıklarda satış olursa bilançolara yansıyor. Akbank dışındaki diğer iştirak şirketlerin yatırım değerleri çok fazla, bedel olarak enflasyonun etkisi ve kazancın da yönlendirilmesi ile yıllardır değerlerini katlamış durumdalar. Bu şirketlerin içinden yetişmiş kişiyim. Kağıt üzerinde değerleme yapmıyorum.
    Her gün takasta ciddi eksi veren değişken bir iki Aracı kurumdan artık bıktık, buna bir hal çaresi bulunması lazım. Nedir bu rezillik. SPK, Borsa yönetimi nerede.? Büyük işlem yapanlar takip edilmiyor. Özellikle SAHOL de istedikleri gibi grafik çiziyorlar. Bu durum şirketin gerçek değerini göstermediğinin bir işareti.
    İşlem hacmine göre çok büyük oranda hisse her gün takastan eksi pozisyonda iken kapatılıyor. Hisseler oradan oraya virman. Bu hisse çöp değil çöp yapanlar var. Nereye kadar.?
    Son düzenleme : agg; 17-04-2023 saat: 18:43.

2. Bu kadar ucuz diyoruz ama neden bir türlü alıcı gelmiyor kafamda deli sorular dolanmaya başladı. Borsa gerçekten bu fırsatı neden bu kadar uzun süre tanıyor yatırımcıya. Ucuz olan mal anında alınır benim bildiğim ne olursa olsun. Ya almayan yabancılar keriz ya da biz keriziz beklediğimiz için. Umarım keriz olan biz olmayız.

3.  Alıntı Originally Posted by ReaLInvestor Yazıyı Oku
    Bu kadar ucuz diyoruz ama neden bir türlü alıcı gelmiyor kafamda deli sorular dolanmaya başladı. Borsa gerçekten bu fırsatı neden bu kadar uzun süre tanıyor yatırımcıya. Ucuz olan mal anında alınır benim bildiğim ne olursa olsun. Ya almayan yabancılar keriz ya da biz keriziz beklediğimiz için. Umarım keriz olan biz olmayız.
    Saholu yıllardır bu halde gören herkes 'işte! kimsenin görmediği ucuz malı ben buldum, yanında akbankı bedava veriyor kerizler' diyip koltuğunda şöyle bir gerinir ve etrafındakileri müstehzi bir biçimde süzüp, onları bu fırsatı göremedikleri için küçümser. Liste f/k süz, ucuzdan pahalıya= Sahol. Al. Kıh kıh kıh.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by ReaLInvestor Yazıyı Oku
    Bu kadar ucuz diyoruz ama neden bir türlü alıcı gelmiyor kafamda deli sorular dolanmaya başladı. Borsa gerçekten bu fırsatı neden bu kadar uzun süre tanıyor yatırımcıya. Ucuz olan mal anında alınır benim bildiğim ne olursa olsun. Ya almayan yabancılar keriz ya da biz keriziz beklediğimiz için. Umarım keriz olan biz olmayız.
    İki yıl önce sağol hissesinde yabancı oranı yüzde 69 u gördü yani kısaca 700 milyon hisse vardı yabancı fon veya yatırım şirketlerinde
    An itibariyle bu oran yüzde 42-43 bandına kadar indi yani kısaca 420-430 milyon civarı hisse var ellerinde
    700-430 =270 milyon hisseyi elden çıkarmışlar
    Bu süreç ye hisse fiyatı 7 liralarda idi şu anda 40-42 civarı
    270 milyon hisseyi satan fonlar ortalama 1-1,5-2 dolar civarında ortalaması da kabaca 1,5 dolardan sattı
    270 ×1,5=400 milyon dolar civarı mal çıktı
    Bugünkü kurla yaklaşık olarak
    400×19.30=7.5 milyar TL civarı bir miktarı satıp gitti.
    Bu 400 milyon hissenin
    53 milyonu geri alimla holdinge
    50 milyona yakın geri alım ve kurumsal satım ile holding dışında kurumsal yatırımcıya
    7-8 milyon civarı Serra Sabancı'nın fonuna geçti
    Sanırım geri kalanların da yerel fonlar ve bireyseller aldı.
    Hisse bu süreçte 1-1,5 dolar bandından 2-2,5 dolar bandına kadar da yükseldi
    Resmi çizdim şimdi bu hisse neden fiyatı düşük resme bakarsanız rahatlıkla anlaşılır
    Toplamda 400 milyon dolarlık mal satmış yani 7,5-8 milyar TL civarı mal çıkmış
    Gelelim sadede hissede yabancılar iştahla almaya başladığında bu hisse 6-10 dolarlara kadar çıkış yapar ne zaman diye sormayın bunu bilsem bende üç yıldır bu hissede beklemem benim zamanım çok bekliyorum
    Zamanınız yoksa boşuna beklemeyin dünden bugüne bugünden yarına uçup kaçacak bir hisse değil bu

G700 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SAHOL ün sıkıntısı 13-14 yıldır devam ediyor 5,5 Doları gördüğünden beri şirket bir misli büyüdü. 7-8 TL ler zaten olmaması gereken fiyatlardı.
    Her gün takasta 300-500 bin adet eksi verip virmanlarla müdahale edilen bir tahta var, üstelik bu durum 13 yıldır devam ediyor, bunu görenler tabii ki uzak duracak, zaman harcamak istemeyecek. Ne zaman 100 TL olur tahtaya dalacaklardır. Bizim sürü zihniyetimiz bu.
    Alıp tatile giden otoban kenarı kelepir arazi, arsa aldım diyen kazanır. Üstelik nisan aylarında icarı da var, adına temettü diyorlar. Fabrikaların, tesislerin arazilerine ortak oldum desen o bile yeter. Ispanya da, ABD, Malezya da, Brezilya da bir çok ülkede fabrika arazileri var. Onları nasıl değerlendireceğiz.? bilemiyorum. Acaba bunun için mi şirket değerini bulmuyor dersiniz.? )
    Son düzenleme : agg; 18-04-2023 saat: 14:06.

6. Aracı kurum kar tahminleri var mı? 1Ç23 için ne kadar beklentisi var acaba..En sürprizi de bu holdinglerin heralde hesap yöntemi karışık tabi kimse rakam vermeye cesaret edemiyor sanırım.

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Sabancı Holding'in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu olan Sabancı Ventures, Sabancı Grubu'nun sürdürülebilirlik ve sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda 2020 yılında kurulan hidrojen ekipman üreticisi SunGreenH2'ye 800 bin dolar yatırım yaptı. Sabancı Ventures, 1,5 milyon dolarlık yatırım turunda 800 bin dolar ile en yüksek yatırım yapan oldu.

Singapur merkezli SunGreenH2, geleneksel hidrojen üretimini dönüştürmek üzere geliştirdiği teknolojisi ile sürdürülebilir enerji kaynakları ve suyu kullanarak yeşil hidrojen üreten ekipmanlar geliştiriyor. Patenti kendine ait elektrolizör teknolojisi ile SunGreenH2, sektördeki rakiplerine göre yeşil hidrojeni çok daha çevreci, uygun maliyetli ve verimli üretmeyi hedefliyor.

DEVAMI var.

8. 2023 İlk çeyrek için Ziraat Yatırım Beklentisi: 6.261 M Bir önceki yılın ilk çeyreği:8.251 M. Beğenmedim.

Sayfa 108/207 İlkİlk ... 85898106107108109110118158 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •