Sayfa 109/506 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209 ... SonSon
Arama sonucu : 4045 madde; 865 - 872 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Kocaerdeki bazı büyük yatirimcilar kocaerin tasmasının sürekli onların elinde olmasını istiyorlar..kocaere otur deyince oturmasını ,kalk deyince kalkmasını istiyorlar..bu by lar günlük tradelerini yapıp günlük hasılatı ceplerine koyup evlerinin yolunu tutmayı seviyorlar...
    Endeks iki kat çıkmış ama Kocaer yerinde saymış, Kocaer yüzde 7 çıkıp gün sonunda nötr olmuş,bu kadar beklentiye rağmen yerinde sayması ,10 ay önceki zirvelerini hala geçmemesi umutlarinda olmuyor ve manipülasyon olmuyor da ayda yılda bir sefer Kocaer garibani tavan yapmış hemencicik maniplasyon oluveriyormuş..
    O durumun sebeplerini ben sana dilim döndüğünce anlatayım. Halka arz aslında çok istendiği gibi olmadı kocaerde. Satamadıkları yüklü bir malı bir hesaba koydular. Bu hesap QNB de duruyordu. Aylarca bu hesap mal sattı piyasaya. Mal bittiğinde mal çok dağılmıştı. Sonrasında bu malı toplama süreci başladı. Sürecin bitiminde de pazarlaması devreye girdi.

Halka arzdan itibaren takas değişimlerini analiz eden çıkarsa QNB takasının nasıl zaman içinde dağıtıldığını ve akabinde hangi fon ve hesaplara mal alındığını kolayca görebilir. O zaman bu serzenişimin ne denli halkı olduğunu anlayabileceksiniz.

Sevgiler, bol kazançlar.

2.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Dostum buraları hala ucuz ise sizce fiyat nereye çıkarsa maniplasyon olur ?? Fikirlerini bizimle de paylaşırsan seviniriz..sonuçta burada demokratik bir ortamda tartışacağız ve en doğru olanı bulmaya çalışacağız..
    Fiyatın nereye çıktığı değil nasıl çıktığıdır bakılması gereken. Manipülasyon olup olmayacağını birlikte yaşayıp göreceğiz. Ben hedef fiyatıma geldiğinde portföydeki ağırlığını azaltırım, komple elimden çıkartmam. Ha 5 sene sonraki hedef fiyatına bir kaç ayda hızlı bir şekilde koşarsa hepsiyle vedalaşırım. Bu fiyatlardan satacak mal yok bende

Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Benim yorumlarımı daha dikkatli okumanı rica ediyorum. Ne demek istediğimi sen kolayca anlayabilirsin

Şirketin ucuz olması tavşan gibi koşmasını gerektirmiyor. Tavşan gibi koşarsa her gün ota boka kap atan ve bu şekilde manipülasyonuna devam eden şirketlerden ne farkı kalır. Benim serzenişim bu bağlam üzerine. Bu şirket dün de vardı, bugün çıkmadı ortaya. Neden bu zamanda bu kadar çok pazarlanmaya başladı? Bu durumda fiyatı artacak muhtemelen, halka arzdan beri elimde tuttuğum için de en çok bana yarayacak bu durum. Neden kendi bacağıma sıkayım, senin belirttiğin gibi bir ima peşinde koşayım

Tekrar edeyim, netleşsin. Bu şirket değerli bir şirket, bana göre de ucuz, geleceği de oldukça parlak diye düşünüyorum. Bu fikrim bugün veya bir kaç ay önce oluşmadı. Halka arzından önce de takip ettiğim ve halka arzında da aldığım, sonrasında da payımı kademeli bir şekilde arttırdığım bir şirket. Halka arzdan önce nereden biliyordun sorusunu soracaklar için, tab gıda ve dominos henüz halka arz olmadı ama bunları da takip ediyorum. Bilançolarından yapmakta oldukları yatırımlara kadar, bulduğum her bilgiyi defterime yazıyorum. Kocaer de böyleydi zamanında.

Ben diyorum ki; geleceği çok parlak olabilecek bir şirketi manipülatörlerin kucağına atıp da heder etmeyin. Bu sözüm yönetimedir. Bu sözü söylememin sebebi de; dün var olan bu şirketin bir anda onlarca şahıs ve kurum tarafından ağız birliği edilmişçesine pazarlanmaya başlamasıdır. Bu beni rahatsız ediyor. Bu cümlemden "vay lavuğa bak, yeterince malı kalmamış, neler diyor hele" cümlesini kuracak arkadaşlar da çıkacaktır, buna adım gibi eminim Merak etmeyin sizi üzmem satarken, zamana yayarım satışlarımı, alan da kazanır. Rahat olun.

Biraz da esprili yazdıklarımın manasını açıklamaya çalıştım. Umarım beni anlayabilmişsindir. Beni yanlış anladığın için sitemine bir cevap vermiyorum
    5 yılda 100 tl olacağına 3 ayda 100 tl olmasını tercih ederim..

galiba siz hiç tavan olmasın günde 0.05 çıksın insin ama hep çıksın 5 yıl sonra 100(örnektir)tl olsun istiyorsunuz.

bu hisse bu eziyeti hak etmiyor..

tabi bence..

4.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Bak benim serzenişimi haklı çıkartan bir örneği sen de vermişsin Aklın yolu bir sevgili keko
    Dostum gördüğüm kadarıyla sende kocaerin kaliteli ve ucuz kaldığını söylüyorsun..tek sıkıntın hızlı çıkması galiba...

Dostum bu hisse tavan veya tavanlar yapmazsa bu satıcıları ,traderleri egale edemez..zaten hep birlikte defalarca şahit olduk ki Kocaer defalarca %5_8 lerden gün sonunda nötr oldu...veya bu miktarlarda çıktığı günün ertesinde tüm primini geri verdi.. böylece traderleri zengin etti...herkesi trade atmeye teşvik etti..emin ol yüzde 3_5 lik prim ile bu hissedeki baskı kirilamazdi..

Bence en iyisi oluyor..uzun süre baskı altında kalan ve dolayısı ile ucuz kalan bu hissenin patlama yapmasını ben memnuniyetle karşılıyorum..diliyorum ki bu hisseyi baskı altında tutanlar bir daha sattıkları kocaeri yerine koyamasinlar..

Dediğim gibi ben kocaerin rasyolarinda artık melez bir oran bekliyorum..Kocaer demirceliklerin köhnemiş rasyolarini hak etmiyor..
    En doğrusunu piyasa yapar diyorum..ben de piyasayı takip edecem..umuyorum ki artık güzel günler başlar bunda..

5.  Alıntı Originally Posted by Turquaz Yazıyı Oku
    5 yılda 100 tl olacağına 3 ayda 100 tl olmasını tercih ederim..

galiba siz hiç tavan olmasın günde 0.05 çıksın insin ama hep çıksın 5 yıl sonra 100(örnektir)tl olsun istiyorsunuz.

bu hisse bu eziyeti hak etmiyor..

tabi bence..
    Yarın 100 lira olsun elbette mutlu olurum ama elimde kocaer kalmaz. Ben 100 lira olmasın demiyorum, manipülasyona çanak tutulmasın, güzelim hisse heder olmasın, yıllar içinde yatırımcısını mutsuz etmesin diyorum.

Elbette farkındayım tavan tavan gitse yatırımcısı çok mutlu olacaktır. Ben olmam. Yatırımcı olmaktan anladığımız şeyler farklı. Size de hak veriyorum ama ben o kulvarda değilim.

Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    Dostum gördüğüm kadarıyla sende kocaerin kaliteli ve ucuz kaldığını söylüyorsun..tek sıkıntın hızlı çıkması galiba...

Dostum bu hisse tavan veya tavanlar yapmazsa bu satıcıları ,traderleri egale edemez..zaten hep birlikte defalarca şahit olduk ki Kocaer defalarca %5_8 lerden gün sonunda nötr oldu...veya bu miktarlarda çıktığı günün ertesinde tüm primini geri verdi.. böylece traderleri zengin etti...herkesi trade atmeye teşvik etti..emin ol yüzde 3_5 lik prim ile bu hissedeki baskı kirilamazdi..

Bence en iyisi oluyor..uzun süre baskı altında kalan ve dolayısı ile ucuz kalan bu hissenin patlama yapmasını ben memnuniyetle karşılıyorum..diliyorum ki bu hisseyi baskı altında tutanlar bir daha sattıkları kocaeri yerine koyamasinlar..

Dediğim gibi ben kocaerin rasyolarinda artık melez bir oran bekliyorum..Kocaer demirceliklerin köhnemiş rasyolarini hak etmiyor..
    En doğrusunu piyasa yapar diyorum..ben de piyasayı takip edecem..umuyorum ki artık güzel günler başlar bunda..
    Konuyu çok uzatmayayım sevgili keko. Ne demek istediğim bence çok net. Ben uzun yıllar portföyümde kalsın isterim. Tek derdim kısa vadeli heveslere kurban gitmemesi. Böyle çok hisseler geçti portföyümden yıllar içinde. Bu yaşanmışlıkların getirdiği farkındalıkla bu cümleleri yazıyorum.

Yoksa bana ne. Götürmek istedikleri yere kadar götürsünler. Bana bir zararı yok, sadece belli bir noktadan sonra portföyüme bir daha girmemek üzere hayatımdan çıkmış olur. O durum da dert değil, biri gider başkası gelir. Tek güzel şirket kocaer değil

7.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Konuyu çok uzatmayayım sevgili keko. Ne demek istediğim bence çok net. Ben uzun yıllar portföyümde kalsın isterim. Tek derdim kısa vadeli heveslere kurban gitmemesi. Böyle çok hisseler geçti portföyümden yıllar içinde. Bu yaşanmışlıkların getirdiği farkındalıkla bu cümleleri yazıyorum.

Yoksa bana ne. Götürmek istedikleri yere kadar götürsünler. Bana bir zararı yok, sadece belli bir noktadan sonra portföyüme bir daha girmemek üzere hayatımdan çıkmış olur. O durum da dert değil, biri gider başkası gelir. Tek güzel şirket kocaer değil
    çok iyi anladım dostum...ben artık yaşlandım ,heyecana gelemem...her yıl tatmin edici şekilde çıksın ve temetüsünü bana versin yeterdir diyorsun...huzur bulmak için ereğliden kaçtım buraya geldim ama kocaer de çok iyi olmaya başlayınca bana da huzur kalmadı diyorsun...

dostum bence şimdiden kendine huzur bulabileceğin bir hisse araştır...çünkü bu beklentiler ile bu kalite ile burada çok gürültü patırtı olacak sana şimdiden söyleyeyim... keko bir hisseye gelmişse artık ordan neşe naraları eksik olmaz...gürültü olur...senin gibi emekli ruhlu arkadaşları rahatsız ederler...

hayırlısı ile sen kendine yeni hisseler ara...orada aylarını yıllarını geçirirsin ama ne zaman ki hisse çok çok iyi olmaya başladı bir bakarsın ki keko o hisseyi de bulmuş...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

8. ben de bu hisseye (kocaer )emeklilik hissesi gözüyle bakıyordum..hatta gerekirse tüm sermayeyi burada toplayıp temettüsü ile geçinmeyi kafamdan geçiriyordum...malum aylar önce ereğli de öyle bir düşünce kafamdan geçmişti ama orada mital zencisi tüm hayallerimi yıktı...ereğlide sıkıntılar devam ediyor...daha yeşil çelik bile olamadı..satış yaptığı sektörler hala çok durgun...sanayii zor durumda...ama kocaer öyle değil...satışlarının çoğunu dolar bazında ve ihracat ağırlıklı...yeşil çeliğe geçmiş...yenilenebilir enerjiye geçiyor...kendine stratejik büyüme alanı olarak demir çelik değil de enerji sektörünü seçmiş..o yüzden de kocaer çok farklı...

yalnız ben emekli olacağım hisseyi de öyle durgun hisselerden seçemem...şöyle orta yaşlara hitap etmeli...60-70 yaşındakilerine değil...neyse hayırlısı diyelim..bakalım bize neler nasip olacak ??? sabır sabır sabır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 109/506 İlkİlk ... 95999107108109110111119159209 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •