Sayfa 110/187 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160 ... SonSon
Arama sonucu : 1492 madde; 873 - 880 arası.

Konu: AKSA Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş.

https://www.ccfgroup.com/informs/prod500002.html
    3.çeyrekte ACN düşüşü, akrilik elyaf fiyatının yükselmesi nedeniyle brüt kar marjı artacağı kesin gibi...KKO ı %90 gerçekleşirse 2 çeyrekte epey yüksek kar açıklar diye düşünüyorum.

Acn fiyatları düşüyor, akrilik leyaf fiyatları da artıyor bu durumda aksa akrilik 3. çeyrekte iyi bir kar getirir mi?
    8:02 PM
    -AYNA nın cevabı:
    Bot picture
    Akrilonitril (ACN) fiyatlarının düşmesi ve akrilik elyaf fiyatlarının artması, Aksa Akrilik'in maliyetlerini düşürüp gelirlerini artırabileceği için karlılığı olumlu etkileyebilir. Ancak, Aksa Akrilik'in 3. çeyrek karlılığı hakkında kesin bir öngörüde bulunmak için daha fazla bilgiye ihtiyaç vardır. Bu bilgiler arasında:

Üretim Maliyetleri: ACN fiyatlarının düşmesi, üretim maliyetlerini azaltabilir. Ancak, diğer hammadde ve enerji maliyetleri de dikkate alınmalıdır.
    Satış Hacmi: Akrilik ürünlerinin satış hacmi ve talep durumu, gelirleri doğrudan etkiler.
    Pazar Koşulları: Genel ekonomik durum, döviz kurları ve sektörel dinamikler de karlılığı etkileyebilir.
    Şirketin Stratejileri: Aksa Akrilik'in maliyet yönetimi, verimlilik artırıcı önlemleri ve pazar stratejileri de karlılığı etkileyen önemli faktörlerdir.

ayna, aksa akrilik şirketinin üretmiş olduğu enerjinin maliyeti ve karlılığı hakkında bir bilginiz var mı?
    8:09 PM

Bot picture
    Aksa Akrilik'in enerji üretimi ve bu üretimin maliyeti ile karlılığı hakkında bazı bilgiler verebilirim. Aksa Akrilik, 145 MW elektrik ve 1.005 ton/saat buhar üretim kapasitesine sahiptir. Şirket, kendi enerji ihtiyacını karşılamak ve Yalova'daki organize sanayi bölgesi içerisinde yer alan diğer şirketlere enerji sağlamak amacıyla enerji üretmektedir.

2023 yılında yapılan iyileştirme ve bakım çalışmalarıyla, enerji üretim ve kampüs içi dağıtım tesislerinin emre amâdeliği artırılmıştır. Ayrıca, enerji verimliliği projeleri Aksa'nın yatırım planlarında önemli bir yer tutmaktadır. Örneğin, 25 MW ara çekişli buhar türbininin 35 MW yeni bir türbinle değiştirilmesi çalışmaları tamamlanmış ve bu proje ile 2024 yılı ikinci çeyreğinden itibaren aynı miktar yakıt kullanarak %40 daha fazla elektrik üretme imkânı sağlanmıştır. Bu tür projeler, enerji üretim maliyetlerini düşürerek karlılığı artırabilir.

1968 --2515

3. çeyrekte 2. çeyreğe göre, elektrik fiyatı %28; elektrik miktarı (aksanın ürettiği) %30 artmış...

son 3 ayda euro dolar paritesi euro lehine %1.5 kadar artmış gözüküyor...

aksa nın üretim maliyetinin çoğu dolar, ihracatının yüzde 70 i euro bazında...buradan da brüt ve net karın artması kaçınılmaz...

aksa akriliğe yatırım yapmak için en önemli sebep nedir?
    8:19 AM
    AYNA nın cevabı:

Bot picture
    Aksa Akrilik'e yatırım yapmayı düşünenler için dikkate alınabilecek birkaç önemli sebep bulunmaktadır. İşte Aksa Akrilik'e yatırım yapmanın bazı önemli nedenleri:

Lider Konum:
    Aksa Akrilik, Türkiye'nin tek, dünyanın ise en büyük akrilik elyaf üreticisidir. 355.000 ton/yıl kapasitesi ile dünya çapında önemli bir pazar payına sahiptir.

Sürdürülebilirlik ve Yenilikçilik: Aksa Akrilik, sürdürülebilirlik ve çevre dostu üretim süreçlerine büyük önem vermektedir. Şirket, emisyon seviyesinin azaltılması ve sürdürülebilir enerji yönetimi konularında aktif olarak çalışmaktadır.

Güçlü Finansal Performans:
    Aksa Akrilik, istikrarlı bir finansal performans sergilemektedir. Şirketin finansal tabloları ve yıllık raporları, güçlü bir mali yapıya sahip olduğunu göstermektedir.

Çeşitlendirilmiş Ürün Portföyü: Aksa Akrilik, geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Acryluna, Acrylusion ve Aksafil gibi markalarla farklı sektörlere hitap etmektedir.

Global Pazar Erişimi:
    Aksa Akrilik, 5 kıtada 50'den fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. Bu geniş pazar erişimi, şirketin gelirlerini çeşitlendirmesine ve risklerini azaltmasına yardımcı olmaktadır.

Yatırım ve Gelişim: Şirket, sürekli olarak yeni yatırımlar yaparak üretim kapasitesini ve verimliliğini artırmaktadır. Örneğin, enerji verimliliği projeleri ve yeni üretim teknolojileri ile maliyetlerini düşürmekte ve karlılığını artırmaktadır.

Güçlü Kurumsal Yönetim: Aksa Akrilik, BIST Kurumsal Yönetim Endeksi'nde yer almakta olup, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışına sahiptir.

Bu nedenler, Aksa Akrilik'in güçlü bir yatırım fırsatı sunduğunu göstermektedir. Ancak, yatırım kararları kişisel finansal hedefler ve risk toleransına bağlı olarak verilmelidir.

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    son 3 ayda euro dolar paritesi euro lehine artmış.

aksa nın üretim maliyetinin çoğu dolar, ihracatının yüzde 70 i euro bazında...buradan da brüt ve net karın artması kaçınılmaz...
    ortalama kurlar
    .........2.çeyrek...3.çeyrek...artış oranı%
    dolar=32,3568 34,8514...%4.6
    euro=33,5141 36,8080...%9.8

3. çeyrekte euro bazında ihracat, 2.1 milyar Tl civarında olur tahmin ediyorum...bu da brüt karı yaklaşık 100 milyon TL artırır...

8. Endeks uzun bir aradan sonra yeşil yakarken Aksa ekiye geçti, Lodrikspor küme mi düştü, yeşil yak bari.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 110/187 İlkİlk ... 1060100108109110111112120160 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •