Adamlar yukarıdan satıp korkutup alttan alıyorlar![]()
Kavcıoğlu: (Enflasyon) Gıda da önemli bir aşağı doğru geliş söz konusu
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Kavcıoğlu: (Enflasyon) Zor bir süreç geçirdik ama geldiğimiz nokta itibarıyla enflasyonu yükselten tüm sebepler geride kaldı diye düşünüyorum
Kavcıoğlu: Aldığımız tedbirlerle, uyguladığımız politikalarla dengeyi koruyarak gittiğimiz sürece enflasyonun baz etkisi dışında da geriye geleceğini öngörüyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Kavcıoğlu: (Asgari ücret artışı) Enflasyonu çok yüksek bazda etkileyen bir yapı söz konusu değil
Kavcıoğlu: %30 üzerinde asgari ücret zammı verildiği dönemlerde %8,5 gibi bir enflasyon oluştu
Kavcıoğlu: Krediler, yatırıma, üretime ve istihdama gidiyor
*Kavcıoğlu: Tedbirlerle kur ve faizin dengeye geldiğini geldiğini görüyoruz
Kavcıoğlu: Kurda sağlanan denge, faizde sağlanan düşüş ile diğer piyasalara olumlu şekilde yansıyarak, dengede tutarak, müdahaleye gerek kalmadan denge içinde yoluna devam edecek, bizim yaptığımız bu, sonuç almaya başladık
Kavcıoğlu: Biz vatandaşın dövizini alıyoruz, bir rezerv mekanizması işletiyoruz, Merkez Bankası olarak rezervimizi artırıyoruz , bizim yaptığımız Hazine’den çok farklı
Kavcıoğlu: Hazine'nin borçlanmaları tarihi seviyelerde, 2016-17'den sonra en düşük piyasa faizi, politika faizi ve Hazine faizleri şu an uygulanıyor, politika setinde istenilen noktaya yavaş yavaş gelinmiş durumda
Kavcıoğlu: Politikalarımız kabul görmeye başladı, dolayısıyla politikaların anlaşılmaya başlaması ile hem CDS primleri daha aşağı gelecek hem de Türkiye'ye yabancı para girişleri daha hızlı bir şekilde artacak
Yer İmleri