2022 yýllýk net karý % 65 ten fazla artmayan þirket tatmin edici deðildir..
Hepsiburada ceo ' su
bloomberg tv
DÖVÜNMEYÝN.NEYE LAYIKSANIZ O ÞEKÝLDE YÖNETÝLÝRSÝNÝZ
wayy beee..
13,55 ten beri kimse uðramamýþ buralara...nerdesiniz emekliler![]()
DÖVÜNMEYÝN.NEYE LAYIKSANIZ O ÞEKÝLDE YÖNETÝLÝRSÝNÝZ
Bakan bilgin canlý yayýnda açýklama yapýyor
Ben Sizlere canlý örnek vereyim ;
Benim teyzem Almanyada çalýþtýgý süreyi gösterek sgk ya baþvurdu (Almanyadan emeklilik için yaþý bekliyor oradan olmadý ilerde olacak)
SGK 54 bin tl ödeme çýkardý, onu ödedi emekli oldu (2020)
Geçen yýl ve bu yýl aldýðý maaþ 60 bin tl den fazla
Verdiði parayý 2 yýlda çýkardý, bundan sonrasý ömür boyu beleþ maaþ
Eniþtem de ayný þekilde 1650 euro almanyadan alýyor, üstüne de sgk dan maaþ alýyor
Bizim köyün tamamý yýllar önce bagkur dan çýkan afla emekli oldu, 9-10 bin tl yi getiren herkesi emekli ettiler, þimdi en az alan 3500 alýyor
Diyeceðim þu ki, þirinlik yapmak uðruna, oy alma uðruna ülkeye düzenli prim yatýrmamýþ yüzbinlerce kiþiyi emekli ettiler, sosyal devlet olacaðýz derken bu maaþa ihtiyacý olan insanlarýn yanýnda, bu maaþa hiç ihtiyacý olmayan kiþileride bedavadan maaþa baðladýlar.
ne kadar çok emeklin varsa, emekli maaþlarý o kadar düþük olur, en düþük emekli maaþý asgari ücret olmalý diyen muhalefet bol kepçeden atýyor, diyorki toplum cahil, nasýlsa her þeyi yiyor.
Çalýþanýn emekliye oraný 2.1
Emeklinin GSMH dan aldýðý pay %4
Dünyada örneði olmayan rakamlar, gerçekci olmak lazým
Ben de emekliyim, 33 yýl pirim ödemiþim, bedavadan emekli olan ile niye ayný maaþa geleyim arkadaþ !!!
Ýþte yanlýþ olan bu, konu sadece para deðil, konu sadece para olunca sgk böyle batýk olur, taksit taksit ödeyenin yýllarca çalýþmýþlýgý bu ülkeye yaptýgý üretim ve katma deðer var
Sadece parayla oluyorsa þu an sgk primi aylýk 1500 günlük 30 tl
180 bin tl getiren herkesi 3600 gün üzerinden emekli edip ocaktan itibaren aylýk 5000 tl maaþ ödeyelim !!!
Zamanýnda devletin yaptýðý aynen buydu, þimdi bu kiþler emekli maaþýný beðenmiyor, zaten bedavaya emekli olmuþun, verdiðin parayý misli misli almýþýn
Þimdide gündem eyt, neymiþ kanun deðiþince maðdur olmuþlar !!! yaw kanun zaten 60 yaþtý, 1990 da deðiþmiþti, sonra demirel geldi oy alcaðým diye kanunu 1990 öncesine çekti, o zaman hiç kimse arkadaþ biz 60 yaþýnda emekli olacaktýk, niye kanun deðiþti demedi )))
Uzatmayým, SGK nýn popilist seçim uygulamalarýnýn borcunu bu ülkenin insaný ödüyor, hiç bir siyasetçi cebinden tek kuruþ ödemiyor, ben babamýn 40 yaþýnda emekli olmasýnýn hazineye yükünü ödüyorum, torunlarda bizim attýðýmýz kazýgý ödesin, ne kadar çok emekli o kadar az maaþ, bu sistem bugün deðiþsse bile emeklinin sürünmesi 30 yýlý bulur
Erken emekli olanlar ölecek, 60 yaþ üstü emekliler kalacak, eski sistemin bagkurlusu,sgklýsý,emekli sandýklýsý bitecek, o zaman emeklinin durumu insanca yaþmaya uygun hale gelir, 2053 gibi çalýþanýn emekliye oraný 3-4 seviyelerine anca o zaman gelir.
Þu an çalýþanýn emekliye oraný 2.1 ve eyt çýkýnca 1.9 a inecek, refah seviyesi yüksek emekliler için olmasý gereken oran 4
Yer Ýmleri