132.000$ nakit blokaj yaptik dedigim gibi bunuda %3.50 den 88 gunluk bagladilar donuste yeniden bagliyacaklar
1.990.000 tl kullandim 1 sene vadeli seklinde taksitli degil sene sonunda tamamen kapatacagim ama 1 yil daha uzatma imkanim var
ilk ay ay sonunda faiz odemesi yapiyorum sonraki zamanlarda 3 ayda 1 yapilicak
6000 tl dosya masrafi odedim
tam hatirlamiyorum ama 25.50 ye geldi herhalde senelik
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
bugün aracı kurumla yaptığım görüşmede arbitraj işlemlerinin offset teminata girdiğini ve spot hisselerin tamamını rehin bırakmanız durumunda nakit teminat yatırmanıza gerek olmadığını ilettiler. Ancak short pozisyondan edilen zararı nakit yatırmanız gerekiyor. İlaveten pozisyon kapatmak istediğinizde rehin hisseleri çözmek için gene nakit ihtiyacınız olacak.
Akşam pazarı
![]()
Neredeyse hiçbir anlamı yok. Misal, ziraat yatırımdan diyelim 100 bin liralık şekerbank hissesi aldım (20 bin adet), viopta da 200 kontrat short açtım, (200x68) 13600 lira nakit teminat yatırmam gerekiyor. Bunun için benim tüm hisseleri rehin alıyorsa 100 bin liralık hissemi işleme kapatıyor demektir, sonraki zararları da zaten nakit ödeyeceğim, o halde tek faydası başta pozisyona girmek için spot+viop 113,6 bin yerine 100 bin gerekmesi. Bence değmez.
Ben sonraki teminat tamamlama işinden de kurtuluruz diye düşünüyordum hep ama teminatlardaki kar/zarar günlük hesaba geçtiği veya çekildiği için mümkün değil gördüğüm kadarıyla.
Bugün arbitraj fonlarına da bakayım dedim tefaştan, aylık getirileri %3-3.5 aralığında, stopaj da kesiliyor sanırım bundan. Kendiniz yapmak daha karlı oluyor ama uğraşmak istemeyenler için de mevduat üstü getiri sunuyorlar.
Başlığı inceledim ilk sayfadan son sayfaya kadar okudum fakat tam anlayamadım, bist hesabım var kullanıyorum, viop işlemini daha önce hiç yapmadım, hesabı da bugün açtım, bir veya birkaç kere deneyerek işlem yapmadan anlamak zor olacak galiba, denemeden önce iyice anlayana kadar başlığı takip etmeye devam edeceğim.
Yer İmleri