Sayfa 115/426 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215 ... SonSon
Arama sonucu : 3401 madde; 913 - 920 arası.

Konu: GSDHO - GSD Holding

Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Kambiyo karını 520 milyon TL’lik net parasal yabancı varlık üzerinden hesaplasak 50 milyon TL civarı kambiyo karı gelebilir. Denizcilik dışı 25 milyon TL gelse, Denizcilikten de 125 milyon TL’yi yakalayabilirsek 200 milyon TL’yi yakalayabiliriz.

Bu arada tarihe not düşmek için yazıyorum. 11 Mart kapanış fiyatı 3.28, F/K 2.37 ve FD/Favök 2.59. Kasaya dolarlar girdikçe ve denizcilikten gelen favök (spot ve vadeli navlun fiyatlarının ima ettiği üzere) arttıkça mevcut fiyatla FD/Favökün hızla azalmasını beklerim. Ayrıca son çeyreğe kadar bu sene her çeyrek bir önceki çeyrekten daha iyi olması beklendiğinden mevcut fiyatla F/K hızla düşüp 2 altına gelecek gibi.
    Tesekkurler

Hocam bu 125 M denizcilik karına göre gsdde de çok avantajlı olmuyor mu...

3.  Alıntı Originally Posted by Boschish Yazıyı Oku
    Hocam bu 125 M denizcilik karına göre gsdde de çok avantajlı olmuyor mu...
    Gsdde iştirak olduğu ve daha hızlı hareket edebileceği için avantajlı olabilir ama Gsdde sadece 2 geminin doğrudan sahibi, 5 geminin ise sadece işleticisi.

Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Gsdde iştirak olduğu ve daha hızlı hareket edebileceği için avantajlı olabilir ama Gsdde sadece 2 geminin doğrudan sahibi, 5 geminin ise sadece işleticisi.
    Gsdde son çeyrekte 75 M kar açıklamış..
    2022 ilk çeyrekte de bu tip bı kar açıklarsa en az gsdho kadar avantajlı bı duruma geçebilir...
    ( 2022/1 in 2021 son çeyrekten daha da iyi geleceği söyleniyor)
    Gsdho nun yanına pazartesi aşırı yükselmezse gsdde de alacağım...

5.  Alıntı Originally Posted by meteor78 Yazıyı Oku
    Biz kur riski tablosuna göre hesap yaptığımız için 700-800 milyon TL bekliyorduk. Çoğunluk 800 milyon TL üstü bekliyordu. Denizciliğin 50 milyon TL karının kambiyo karı olduğunu nasıl anladınız? (Son çeyrekte ortalama kur 11 civarı ve 11 milyon dolar civarı denizcilik karı var desek hesabınız tutuyor.)

Hocam selamlar, bende bu şekilde yaptığım için daha fazla kar bekliyordum neden bu şekilde hesaplanmıyor finansal raporda bu şekilde paylaşılmış bilgilendirirseniz sevinirim

6.  Alıntı Originally Posted by Boschish Yazıyı Oku
    Gsdde son çeyrekte 75 M kar açıklamış..
    2022 ilk çeyrekte de bu tip bı kar açıklarsa en az gsdho kadar avantajlı bı duruma geçebilir...
    ( 2022/1 in 2021 son çeyrekten daha da iyi geleceği söyleniyor)
    Gsdho nun yanına pazartesi aşırı yükselmezse gsdde de alacağım...
    Siz bilirsiniz ama son çeyrekteki karların bu sene ilk çeyrekte gelmesi zor. Bir de bilançoda Silopi Elektrik’teki payımız için İNA analizi yapıldığında değerininin 30 milyon doların altına düşürüldüğünü gördüm. İlk yazılarımda bunun böyle olabileceğini yazmıştım. Ama ptf’ler tam anlamıyla uçarken bu değer düşüklüğü bana garip geldi. Muhtemelen faiz oranlarındaki artışın kalıcı ama ptf’lerdeki yüksekliğin geçici olduğu varsayılmış ama enerji üretim tarafında arz eksikliği baş gösterdiği ve ithal kaynakların fiyatları arşa çıktığı için Silopi gibi yerli kaynak kullanan santraller için yeni bir dönemin başında da olabiliriz. Bu sene %65’lik favök marjı (satış fiyatı MWh başına 92 dolar, maliyet ise MWh başına 32 dolar gibi düşündüm) ve aşağıda öngörülen kapasitede %20 düşüklük varsayımları ile Silopi Elektrik’in favökü 120 milyon dolar civarı olabilir. Bu da payımıza 11.5 milyon dolar eder. Tabi ki bilançoda bu rakamlar gösterilmiyor. Sadece İNA bazlı değerleme yapılıyor.

https://twitter.com/brs_ylmz/status/...431101956?s=21

15 gün gecikmeli navlun fiyatlarına göre bu sene ilk çeyrekteki dolar bazlı denizcilik karı, geçen sene ikinci çeyrekteki dolar bazlı denizcilik karı civarında gelecek. (Maliyet kaleminde TL bazlı unsurlar da olacağından bence geçen sene 2. çeyrekteki dolar bazlı denizlik karının hafif yukarısında olur.)

https://twitter.com/brs_ylmz/status/...584902660?s=21
    Son düzenleme : meteor78; 12-03-2022 saat: 16:15.

7.  Alıntı Originally Posted by cicogs Yazıyı Oku
    Hocam selamlar, bende bu şekilde yaptığım için daha fazla kar bekliyordum neden bu şekilde hesaplanmıyor finansal raporda bu şekilde paylaşılmış bilgilendirirseniz sevinirim
    Selamlar, Enjsa’da da kur riski tablosuna göre daha yüksek kambiyo karı beklentim vardı. O da tutmadı. Nedenini bir bilen anlatsa da öğrensek. Benim gözlemlerim bilanço öncesi gelen geçici gelir tablosundaki net kar, bölümler arası raporlamada “holding” karına yakın. “Holding” karının da çoğunluğu kambiyo karı zaten. Kambiyo karını da tahmin ederken de Silopi Elektrik’in 30 milyon dolara satış hakkı ile Gemilerin değerlemesini dikkate almayan ve 85. sayfada verilen net parasal yabancı varlık değeri üzerinden kambiyo karı tahmini yapmak daha doğru olabilir.
    Son düzenleme : meteor78; 13-03-2022 saat: 10:07.

8. Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

Sayfa 115/426 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •