Hocam bu 125 M denizcilik karına göre gsdde de çok avantajlı olmuyor mu...
Siz bilirsiniz ama son çeyrekteki karların bu sene ilk çeyrekte gelmesi zor. Bir de bilançoda Silopi Elektrik’teki payımız için İNA analizi yapıldığında değerininin 30 milyon doların altına düşürüldüğünü gördüm. İlk yazılarımda bunun böyle olabileceğini yazmıştım. Ama ptf’ler tam anlamıyla uçarken bu değer düşüklüğü bana garip geldi. Muhtemelen faiz oranlarındaki artışın kalıcı ama ptf’lerdeki yüksekliğin geçici olduğu varsayılmış ama enerji üretim tarafında arz eksikliği baş gösterdiği ve ithal kaynakların fiyatları arşa çıktığı için Silopi gibi yerli kaynak kullanan santraller için yeni bir dönemin başında da olabiliriz. Bu sene %65’lik favök marjı (satış fiyatı MWh başına 92 dolar, maliyet ise MWh başına 32 dolar gibi düşündüm) ve aşağıda öngörülen kapasitede %20 düşüklük varsayımları ile Silopi Elektrik’in favökü 120 milyon dolar civarı olabilir. Bu da payımıza 11.5 milyon dolar eder. Tabi ki bilançoda bu rakamlar gösterilmiyor. Sadece İNA bazlı değerleme yapılıyor.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...431101956?s=21
15 gün gecikmeli navlun fiyatlarına göre bu sene ilk çeyrekteki dolar bazlı denizcilik karı, geçen sene ikinci çeyrekteki dolar bazlı denizcilik karı civarında gelecek. (Maliyet kaleminde TL bazlı unsurlar da olacağından bence geçen sene 2. çeyrekteki dolar bazlı denizlik karının hafif yukarısında olur.)
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...584902660?s=21
Son düzenleme : meteor78; 12-03-2022 saat: 16:15.
Selamlar, Enjsa’da da kur riski tablosuna göre daha yüksek kambiyo karı beklentim vardı. O da tutmadı. Nedenini bir bilen anlatsa da öğrensek. Benim gözlemlerim bilanço öncesi gelen geçici gelir tablosundaki net kar, bölümler arası raporlamada “holding” karına yakın. “Holding” karının da çoğunluğu kambiyo karı zaten. Kambiyo karını da tahmin ederken de Silopi Elektrik’in 30 milyon dolara satış hakkı ile Gemilerin değerlemesini dikkate almayan ve 85. sayfada verilen net parasal yabancı varlık değeri üzerinden kambiyo karı tahmini yapmak daha doğru olabilir.
Son düzenleme : meteor78; 13-03-2022 saat: 10:07.
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
Yer İmleri