Merhabalar,
Ben de bugün ilk politeknik metal hissemi alarak aranıza katıldım. Böylece potföyüme sasa ve sodanın yanına 3.hisse olarak eklenmiş oldu. Aylık alımlara devam edeceğim.
Forumu kısa bir süredir takip ediyordum zaten şirketi de son 1 haftadır yoğun şekilde araştırdım ve uzun vade yatırım kriterlerime uyduğunu gördüm ayrıca geleceğinin parlak olduğuna da şüphem yok. Tek dezavantajı sizlerinde bahsettiği ve benim de tespit ettiğim şirketin biraz ketum olması faaliyet raporları vs detaylı değil. Ama en büyük avantajının da hissenin henüz büyük portföyler ve yatırım şirketlerince farkedilmemiş olması. Zaten sanırım yakında hisse gipten çıkmış olur.
Şirketin dikkatimi çeken özellikleri şunlar oldu:
1)Şirketin bir hikayesi bir hedefi var. Özellikle yüzey işleme alanında dünyaca ünlü Coventya grup tarafından şirketin satın alınması politeknikin ileride dünyada yüzey işleme, eloksal ve sülfat satışında daha da söz sahibi olacağını ve yurtdışı satışlarını kaldıraç etkisi şeklinde arttıracağını düşünüyorum.
2)Şirketin rasyoları müthiş. Borçluluk çok düşük seviyede, özellikle net döviz pozisyonu şirketin kriz durumunda bile ayakta kalmasını temin eder nitelikte. Özkaynak karlılığı ve net kar marjları borsadaki bir çok büyük şirketten çok daha iyi durumda.
3) Yapmakta olduğu 600 bin eur yatırımın şirketin bilançosu incelendiğinde gerçekten kayda değer tutarda olduğunu görürsünüz. Bu yatırım sonucunda tahmini olarak şirketin maddi duran varlıkları iki katına çıkmış olacak. Bu da iki kat daha fazla üretim hacmi demek.
4)Şirketin henüz gelişen işletmeler piyasasında işlem görmesi şirketin büyük yatırımcılar tarafından dikkate alınmasını engellemesine rağmen uzun vade birikim yapanlar açısından fiyatın bu sayede uygun kaldığını ve bunun avantaj olduğunu düşünüyorum. Bu avantajı kullanmak bizlere kalmış tabiki.
5)Şirketin yüksek seviyede büyümeye aç olmasına rağmen borsaya girdiğinden beri her sene temettü dağıtması yatırımcısına ne kadar önem verdiğinin göstergesidir.
6)Şirketin Coventya tarafından satın alınmasına rağmen eski ortaklardan mesut akkayanın genel müdür olarak devam etmesini de şirketin büyüme hedefleri ve birikimi açısından avantajlı görüyorum.
İşte benim bu şirketin hissesini alma sebeblerim bunlardır. İnşallah aylık alımlara devam edeceğim bundan sonra da. Hisseyi özellikleri açısından küçük bir Soda veya Egeen olarak görüyorum.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri