bizim milletimiz biraz unutkan, ben yanlış mı hatırlıyorum- togg diye bi fabrika hiç kurulmamıştı, kurulsa bile bunların araba yapmayı becermesi akla mantığa aykırıydı, zaten yabancılar tasarlamış, montaj ünitesi gibi bi şey olabiirdi bu anca.. israf projesiydi, sanayileşememiş ülkelerin "bakın biz de araba üretebiliyoruz" zannettikleri aşağılık kompleksinin bir tezahürüydü.. falan.. forumda bile defalarca sorulmuştu- bu fabrikayı hiç gören var mı diye, ilk prototiplerin yurtdışında bi yerde ürettirildiği söylenip durdu, dalga geçmenin aşağılamanın sonu hiç gelmedi
![]()
Son düzenleme : Ozan Erol; 09-07-2024 saat: 14:14.
Vob para katlama sanatıdır dayucuğum.
Mesela akcay abi yabtığı tradeler ile tesla almış
Bende fabrikayı alıcam![]()
Hamdım Piştim Yandım
sonra togg satılmaya başlandı, manidar bi zamanlamayla tesla da aynı anda girdi türk piyasasına, elektirkli arabaların toplam satışlardan aldığı pay 2023 ilk yarı %2.6 iken, bu sene ilk yarı itibariyle %7.7 oldu, haziran ayı itibariyle %10 üzerine çıktı.. piyasada satılmakta olan 20 den fazla ev (electric vehicle) markası var, 2024 ilk 6 ayda 35.600 ev satılmış- togg 13 bin adet satmış, yüzde 37 ile açık ara pazar lideri, bmw yüzde 10, tesla yüzde 9 pazar payı almış, togg kendinden sonraki 5 markanın toplamından fazla satmış
devlet gitmiş çinle pazarlık etmiş bi strateji izlemiş falan, BYD yatırım kararı almış, 1-2 çinli marka daha fabrika kuracak gibi, greenfield investment tabir edilen en tercih edilir doğrudan yatırım türü.. bu tür yatırımların 6-7 misli ekonomik katma değer yaratan bi kaldıraca sahip olduğu hesaplanır
fabrikanın kurulduğuna bile inanmayan, kurulsa bile rekabet edemeyeceğine inanan, 6 senedir togg aleyhine her türlü aşağılamayı yayan kitle -şimdi byd pazara girecek togg zarar görür minvalinde vahvahlıyor.. ulan sizin neyinize elekrikli araba teknolojisi, silahlı drone, radar, satellite, 5.nesil savaş uçağı falan teknolojileri, siz gidin eşşek sevin
Byd gelir fabrika kurarsa çinliler piyasaya ucuza mal satar
Bundan togg değilde daha çok ford, toyota, woswagen, citroen gibi avrupa araç pazarı şirketleri etkilenir
Byd daha sonraları da avrupaya açılır herifler mikemmel ticaret ağı kuruyo
Hamdım Piştim Yandım
Yer İmleri