bizim milletimiz biraz unutkan, ben yanlýþ mý hatýrlýyorum- togg diye bi fabrika hiç kurulmamýþtý, kurulsa bile bunlarýn araba yapmayý becermesi akla mantýða aykýrýydý, zaten yabancýlar tasarlamýþ, montaj ünitesi gibi bi þey olabiirdi bu anca.. israf projesiydi, sanayileþememiþ ülkelerin "bakýn biz de araba üretebiliyoruz" zannettikleri aþaðýlýk kompleksinin bir tezahürüydü.. falan.. forumda bile defalarca sorulmuþtu- bu fabrikayý hiç gören var mý diye, ilk prototiplerin yurtdýþýnda bi yerde ürettirildiði söylenip durdu, dalga geçmenin aþaðýlamanýn sonu hiç gelmedi
![]()
Son düzenleme : Ozan Erol; 09-07-2024 saat: 14:14.
Vob para katlama sanatýdýr dayucuðum.
Mesela akcay abi yabtýðý tradeler ile tesla almýþ
Bende fabrikayý alýcam![]()
Hamdým Piþtim Yandým
sonra togg satýlmaya baþlandý, manidar bi zamanlamayla tesla da ayný anda girdi türk piyasasýna, elektirkli arabalarýn toplam satýþlardan aldýðý pay 2023 ilk yarý %2.6 iken, bu sene ilk yarý itibariyle %7.7 oldu, haziran ayý itibariyle %10 üzerine çýktý.. piyasada satýlmakta olan 20 den fazla ev (electric vehicle) markasý var, 2024 ilk 6 ayda 35.600 ev satýlmýþ- togg 13 bin adet satmýþ, yüzde 37 ile açýk ara pazar lideri, bmw yüzde 10, tesla yüzde 9 pazar payý almýþ, togg kendinden sonraki 5 markanýn toplamýndan fazla satmýþ
devlet gitmiþ çinle pazarlýk etmiþ bi strateji izlemiþ falan, BYD yatýrým kararý almýþ, 1-2 çinli marka daha fabrika kuracak gibi, greenfield investment tabir edilen en tercih edilir doðrudan yatýrým türü.. bu tür yatýrýmlarýn 6-7 misli ekonomik katma deðer yaratan bi kaldýraca sahip olduðu hesaplanýr
fabrikanýn kurulduðuna bile inanmayan, kurulsa bile rekabet edemeyeceðine inanan, 6 senedir togg aleyhine her türlü aþaðýlamayý yayan kitle -þimdi byd pazara girecek togg zarar görür minvalinde vahvahlýyor.. ulan sizin neyinize elekrikli araba teknolojisi, silahlý drone, radar, satellite, 5.nesil savaþ uçaðý falan teknolojileri, siz gidin eþþek sevin
Byd gelir fabrika kurarsa çinliler piyasaya ucuza mal satar
Bundan togg deðilde daha çok ford, toyota, woswagen, citroen gibi avrupa araç pazarý þirketleri etkilenir
Byd daha sonralarý da avrupaya açýlýr herifler mikemmel ticaret aðý kuruyo
Hamdým Piþtim Yandým
Yer Ýmleri