Sayfa 117/207 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon
Arama sonucu : 1652 madde; 929 - 936 arası.

Konu: SAHOL - Sabancı Holding

iyi tarafından bakacak olursak, sahol ucuzdan hisseleri topluyor. neticede bu iş için ayrılan para belli, daha çok hisse alınabilecek.
    buna karşı 3 aylık bilançoyu beğenmedim, kar düşüyor, yönetim gideri artıyor. bu durumda yönetimde fedakarlık yapacak, üst yönetim ve yönetim kurulu üyelerine ödenen ücretlerde düşürülecek. böyle durumu alkışlarız.
    piyasada kaos ortamı var iken bist de makul fiyatlama beklemek olmaz. pazartesi nin daha güzel olacağına piyasa inansa ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Balıkesir Edremit
    Gönderi
    10,029
    Exsa ile birleşme olayı da bir çok uzman arkadaşımız tarafından olumlu bulunmuş olup, bu olayın başta Çimsa ile ilgili olmak üzere, Sahol'le ilgili olarak da bir çok pozitif olayı beraberinde getireceği beyan edilmiştir....
    ...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Balıkesir Edremit
    Gönderi
    10,029
    SAHOL

17 Kasım 2022 >> 33,38 TL dip>>>10 iş günü sonra >40,60.-TL. tepe.
    12 Ocak 2023 >> 35,36 TL dip>>> 7 iş günü sonra >42.55.-TL. tepe.
    7 Şubat 2023 >> 34,69 TL dip>>> 2 iş günü sonra >41,90.-TL. tepe.
    3 Nisan 2023 >> 36,74 TL dip>>> 9 iş günü sonra >42,32.-TL. tepe.
    3 Mayıs 2023>> 36,46 TL dip>>> 7 iş günü sonra >44,54.-TL. tepe.
    24 Mayıs 2023>>34,40 TL dip>>> ? iş günü sonra >????. -TL. tepe.
    ...

Alıntı Originally Posted by ReaLInvestor Yazıyı Oku
    Satanların nerdeyse tamamı Ak Yatırım %79 ile. Yabancı da değil. Aldığı hisseleri geri veriyor.
    Ak yatırım satmış olması şirketin sattığını göstermez.
    Satacak olsa niye 1 milyon lot alsın.
    Günlük aracı kurum satışından şirket satıyor demek yanıltıcı olur.
    Yabancılarda bu aracı kurum aracılığı ile satabilir.
    Yy.tv.degikdir
    Sağlıklar

5.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Ak yatırım satmış olması şirketin sattığını göstermez.
    Satacak olsa niye 1 milyon lot alsın.
    Günlük aracı kurum satışından şirket satıyor demek yanıltıcı olur.
    Yabancılarda bu aracı kurum aracılığı ile satabilir.
    Yy.tv.degikdir
    Sağlıklar
    Yabancıların Ak Yatırım üzerinden satması olanak dışı değil ama çok mantıksız. Ben kendi fikrimi söylüyorum. Bugün Exsa ile birleşme sonucu Çimsa ya alım gelip buna da satış gelmiş olması ile ilgili bir durum da olabilir ama yabancı satışı olduğuna asla inanmıyorum.

Alıntı Originally Posted by ReaLInvestor Yazıyı Oku
    Yabancıların Ak Yatırım üzerinden satması olanak dışı değil ama çok mantıksız. Ben kendi fikrimi söylüyorum. Bugün Exsa ile birleşme sonucu Çimsa ya alım gelip buna da satış gelmiş olması ile ilgili bir durum da olabilir ama yabancı satışı olduğuna asla inanmıyorum.
    Birleşme haberi olumsuz bir haber değil,satışın bununla ilgisi olamaz.
    Bu borsada herturlu numara oluyor.
    Hisse viop olayı var varant işi var o nedenle hisseye temel olarak güveniyorsak gerisi teferruat.
    Ama kısa vadeli için zor durum tabiki.
    Yy.tv.degildir
    Sagliklar

7.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Birleşme haberi olumsuz bir haber değil,satışın bununla ilgisi olamaz.
    Bu borsada herturlu numara oluyor.
    Hisse viop olayı var varant işi var o nedenle hisseye temel olarak güveniyorsak gerisi teferruat.
    Ama kısa vadeli için zor durum tabiki.
    Yy.tv.degildir
    Sagliklar
    SPK prosedürlerine göre böyle birleşmelerde finansal gereklilikler prosedürel olarak yerine getirilmelidir kuralı var. Mesela sağ cebinden çıkar sol cebine koy dediğinde, toplamda birsey değişmez yani kasanızdan para çıkmaz ama diğer tarafa prosedürel aktarım yapmış olursunuz ve bunu yapmazsanız SPK ceza kesebilir. Burda EXSA yı kendi bünyesine direkt olarak alması için Çimsa tarafının finansallarını bozmamak adına dolaylı bir aktarım sözkonusu olmuş olabilir. Tabi olmayada bilir. Sadece sesli düşündüm.

Dün SAHOL dahil büyük kağıtlarda gerçekleşen satışların önemli bir kısmının yabancı satışı olduğunu düşünüyorum. Dün seçimlerden önce paraya geçmek için son satış günüydü. Bugün kayıplar kısmen toparlanacaktır. Pazartesi seçim sonuçlarına göre değişim gerçekleşirse ya toplu yukarı bir hareket ya da mevcut durumun korunması halinde hisse bazında seçmeli bir hareket gerçekleşebilir. İkinci halde yabancı satışlarının devamını bekliyorum.
    İşte Hendek! İşte Devekuşu!

Sayfa 117/207 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •