Sayfa 119/1000 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 945 - 952 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Dolar şimdilik mecrasından çıkınca, meydan gayrımenkulculara kaldı..Başlık da emlak başlığına döndü.

Mesele nedir biliyor musunuz?

Geçmişte yapılan emlak yatırımlarının doğruluğu yanlışlığı bir yana, içinde bulunduğumuz dönemde ve yakın gelecekte emlak alımının akılcı ve karlı olup olmayacağı...

Bunu unutmadan tartışmak gerek.

Bir de bu emlak konusunda, adam bir emlak reklamı veriyor...

% 30 indirim demekte...

Nereden indirim acaba?

Maliyeti, makul satış fiyatı nedir o dairenin kimse söylememekte...

Aynen alışveriş sitelerinde bir ürününü üzerine 1000 lira yazıp üstünü çizerek 400 liraya etiket konması gibi...

İki gün önce yaşadığım bir örnek...

İşbankası internet sitesinde bir işlem yapmak üzere girdi.

Sitede banka müşterilerine "Goldmasterhome" sitesinden yapacakları alışverişte % 45 indirim için kupon veriyorlardı.

Hazır girmişken bir tane aldım ve Goldmasterhome sitesine girdim.

El feneri ihtiyacımız vardı.

Philips 4000 marka bir el fenerini beğendim.

203 lira etiketi var.

% 45 indirim alırsam güzel olur diye düşündüm.

Sonra bir anda şimşek çaktı.

Goldmaster sitesindeki el fenerinin marka ve tipini kopyalayıp gugulladım.

Gitti gidiyorda fiyatı 61 lira...

İşbankası müşteri hizmetlerine durumu şikayet dilekçesi haline getirdim ve banka olarak müşterilerini bu üç kağıtçılara peşkeş çekmesinin doğru olmadığını lisanı münasiple bildirdim.

Neticesi olumlu.

Ama biz tüketiciler hemen her konuda kandırılabiliyoruz.

Devletin emlakçileri düşük faizle kollaması da İşbankasının durumuna benziyor aynen.
    Sn BORA YAŞAR bu dediğiniz bence devletin inşaatçılara yaptığı kıyaklarla kıyaslanırsa çok ama çok masum kalır.Misal suryapı finansman sıkıntısı çektiği belli.O şirketten ev alanların eski yaptığı sitelerde çoğunda tapu verilemiyor.Yani aynı inanların durumunda.Evleri teminat gösterip ipotek çekmiş.Evleri de satmış banka da haliyle ipoteği parasını almadan kaldırmıyor yani çok ama çok sıkıntılı bir durum.Ve antalya belediyesi kepezaltı santral projesini ortaya attı.Önce o mahalle kentsel dönüşüme sokuldu.Riskli alan ilan edildi.3900 hak sahibi evleri yıkılacağı için bir yol bulunmaya zorlandı.E oranın imar planını yap haksahiplerine ver di mi.Yok öyle yapılmadı.Menderes türel topladı milleti evinizi verin sıfır ev verelim dedi.Taşınma parası,kira yardımı falan hepsi var.Ne güzel di mi.İşin püf noktası ne.Orada 19 000 ev yapılacak arsa sahiplerine 3900 ev verilecek.Yapılacak ticari alanlar ve dev alışveriş merkezinden ise elbette pay falan yok.Bu oranla arsanın verilmesi ve ticari alanlardan pay verilmemesi konusunu inşaattan anlayan arkadaşların yorumuna bırakıyorum.Benim gözümde o proje suryapının kurtarılması projesiydi.Hep böyle alengirli işler işte.Ondan akp inşaattan vazgeçemiyor.Ama neyse ki dünyanın durumu bu işlere artık izin vermeyecek.Para kalmadı,inşaat paydos)))))))

2.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Kanaldan geçecek gemi sayısı ve geçiş gelirleri bahane, asıl rant kanal boyunca çift taraflı ticari ve konut alanlarındaki inşaatlardan elde edilecek rant şahane. Arap sermayesini ikna edebilirlerse yapabilirler.
    Bende amacın sadece Rant olduğu konusunda aynı fikirdeyim...Lakin o kadar büyük rantı Araplara satarak baştan ayarlayabileceklerini sanmıyorum...ciddi bir ön çalışma ve fon kurularak ayarlanabilir o da yıllar alır ve şu siyasi dengesizlikler de en az bir 5-10 yıldan önce zor

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Sn BORA YAŞAR bu dediğiniz bence devletin inşaatçılara yaptığı kıyaklarla kıyaslanırsa çok ama çok masum kalır.Misal suryapı finansman sıkıntısı çektiği belli.O şirketten ev alanların eski yaptığı sitelerde çoğunda tapu verilemiyor.Yani aynı inanların durumunda.Evleri teminat gösterip ipotek çekmiş.Evleri de satmış banka da haliyle ipoteği parasını almadan kaldırmıyor yani çok ama çok sıkıntılı bir durum.Ve antalya belediyesi kepezaltı santral projesini ortaya attı.Önce o mahalle kentsel dönüşüme sokuldu.Riskli alan ilan edildi.3900 hak sahibi evleri yıkılacağı için bir yol bulunmaya zorlandı.E oranın imar planını yap haksahiplerine ver di mi.Yok öyle yapılmadı.Menderes türel topladı milleti evinizi verin sıfır ev verelim dedi.Taşınma parası,kira yardımı falan hepsi var.Ne güzel di mi.İşin püf noktası ne.Orada 19 000 ev yapılacak arsa sahiplerine 3900 ev verilecek.Yapılacak ticari alanlar ve dev alışveriş merkezinden ise elbette pay falan yok.Bu oranla arsanın verilmesi ve ticari alanlardan pay verilmemesi konusunu inşaattan anlayan arkadaşların yorumuna bırakıyorum.Benim gözümde o proje suryapının kurtarılması projesiydi.Hep böyle alengirli işler işte.Ondan akp inşaattan vazgeçemiyor.Ama neyse ki dünyanın durumu bu işlere artık izin vermeyecek.Para kalmadı,inşaat paydos)))))))
    Bunlar detay . Büyük kıymeti Harbiyesi yok , dünyanın her yeri kişisel beceriksizliklerle dolu. Bi bundan ne çıkar
    Ancak coookkkk Kocaman devasa ama hiç bi işe yaramayan procelerlen dolu etraf
    Yapılmış bitmiş çok para kazandiracagi umid edilmiş
    Ancak Dağ fare doğurdu misali proceler
    Mesela bi Örnek verirmisin derseler ;
    Veremem

Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    Bunlar detay . Büyük kıymeti Harbiyesi yok , dünyanın her yeri kişisel beceriksizliklerle dolu. Bi bundan ne çıkar
    Ancak coookkkk Kocaman devasa ama hiç bi işe yaramayan procelerlen dolu etraf
    Yapılmış bitmiş çok para kazandiracagi umid edilmiş
    Ancak Dağ fare doğurdu misali proceler
    Mesela bi Örnek verirmisin derseler ;
    Veremem
    Sayın moruk sizin entry nizdeki derinlik öyle 2 dakikada anlaşılamaz.Bana müsade edin ben hele 2 3 gün dediklerinizi anlamaya çalışayım ondan sonra cevaplarım sizi saygılar ))))))))))))

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Hiç vergi verilmeyen, 3 kiracı değişiminde boş 1 gün dahi kalmayan, şu anda 2000TL istenen yerden(kendiniz linki verdiniz) son 3 yıl içinde ortalama 2250TL kira elde edilen, 3 yıl sonra bilmem kaçyüzbin TL karla satıp hiç değer artış vergisi verilmeyen vergi kaçakçısı konumunda olduğunuz yatırımlarınızla sizi başbaşa bırakayım ben en iyisi.
    Serbest piyasa 2 ye verende var 2,5 verende var... ben size min verebileceğiniz kirayı yazdım. Uniye verdiğinde kendi de kiralama yaptığı iin 3000 e kadar verebiliyorsunuz. Siz böyle ince hesapları bırakın... hem benim yazım size değildi üstünüze siz aldınız... Benim ödediğim vergi kimseyi ilgilendirmez sen rahat ol

6.  Alıntı Originally Posted by AntalyaDR Yazıyı Oku
    İstanbul u bilmem ama olabilir ve doğru projelerle daha iyisi bile olabilir... anladığım kadarıyla 250 alıp 450 ye sattınız...3 yıl içinde bunu yaptıysanız yanılmıyorsam %20-40 kar vergisi ödemeniz gerekiyor 5 yıldan önce...ha biz rakamları doğru vermedik derseniz o ayrı...ama sorun beton bitti,bundan sonra beton da istisna projeler dışında genelde primlenme özellikle 400k üzeri evlerde çok zor,Antalya'ya için bahsedeyim 3 yıl önce 180.000$ bana satmaya çalıştıkları evler ellerinde patladı...şimdi 80.000$ bugün satsalar göbek atacaklar durum okadar vahim yani
    millet taktı benim vergime %20 devlete az dedim %50 ödedim devletim kazansın

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    ... Benim ödediğim vergi kimseyi ilgilendirmez sen rahat ol
    Ödediğin değil ödemediğin vergi hepimizi ilgilendiriyor...

Ne kadar ilgilendirdiğini istersen bana kimliğini ver de göstereyim.

Tabi hikayen doğru ise...

Alıntı Originally Posted by zaxxss Yazıyı Oku
    Serbest piyasa 2 ye verende var 2,5 verende var... ben size min verebileceğiniz kirayı yazdım. Uniye verdiğinde kendi de kiralama yaptığı iin 3000 e kadar verebiliyorsunuz. Siz böyle ince hesapları bırakın... hem benim yazım size değildi üstünüze siz aldınız... Benim ödediğim vergi kimseyi ilgilendirmez sen rahat ol
    Siz gene de ben kendi evimden bahsetmedim arkadaşın eviydi yanlış anlamışsınız deyin geçin .Vergi işleri bizde sıkıntılıdır.Vergi dairesi 5 yıl bekler son yıl bak sen şundan aldın şundan sattın şu kadar vergi vermen lazımdı.Misal 50 bin olsun 50 bin de ceza yazdım,5 yıllık faizide 40 bin ver bakalım 140 bini der çıkar.Derdinizi anlatmanız pek de mümkün olmaz valla ))))))

Sayfa 119/1000 İlkİlk ... 1969109117118119120121129169219619 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •