TEKNOSA
Grafiğine bakıldığında Mart başında 3.35 olan fiyatın Haziran sonunda 6.81'e
ulaştığı ve hissenin 4 ayda % 103 primlendiği görülüyor.
Bunun ardındaki sebep araştırıldığında 0.96 milyon olan karın ikinci çeyrekte
yaklaşık 10 kat artışla 9.07 milyona ulaştığı anlaşılıyor. Bizler şirket karlarını
3 ay gecikmeli öğreniyoruz. Halbuki şirketin muhasebe departmanı her ay
gelir-gider hesabı çıkarıyor.
2 nci çeyrek sonundaki düşüşü beklentinin gerçekleşmesi ve yatırımcıların kar
realizasyonuna gitmesine yorabiliriz. Her ne kadar şirket karı yıl bazında % 70
oranında artmış olsa da 2 nci çeyreğe göre 3 ncü çeyrekte satış gelirleri düşmüş,
hızlı kar artışı yerini gerilemeye bırakmış. Haliyle bu durum hisse fiyatına yansımış.
![]()
https://twitter.com/DonKisot_BIST1
Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni
Tebrikler donkisot. Acaba her hafta ne yazdigini burayada ptesiden once yazabilirmisin lutfen.
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanırım Hisse.Net Haftalık Sanal Portföy Yarışması ndan söz ediyorsunuz. Yarışmada
19 hafta geride kaldı. Her hafta katılmaya gayret ettim fakat şu ana kadar 2 kez
3 ncülük elde edebildim. Gerçi geride kalan süre zarfında henüz 3 kez tabelaya giren
kimse de olmadı. Buradan birilerine göre pozisyon belirlemenin başarı için yeterli
olmadığı sonucu ortaya çıkıyor.
Yarışmada oyunu kuralına göre oynamak ve agresif pozisyon açmak şart. Maddi kayıp
söz konusu olmadığı için sanal yarışmada reeldekinden daha fazla risk almak gerekiyor.
Tekniği/temeli 4/4 lük olsa da bir hisse birileri elinden tutup "Kalk gidelim" demedikçe
hareket etmiyor. Sahipli veya spekülatörlerin sevdiği hisselerin hangileri olduğunu
öğrenmek için başlığın ilk sayfalarında kayıtlı "Tacirlerin Sevdiği Kağıtlar" tablosuna
bakmanız gerekiyor.
Yarışmaya Ana Pazar a dahil hisselerle iştirak ediliyor. Siz en güzeli gruplara dahil 412
hissenin tamamının haftalık/günlük/saatlik grafiklerine tek tek bakın. Bunlardan her
periyotta yönü yukarı olanları bir köşeye not edin.
Yarışma için yazdığınız hisselerin en çok yükselenler listesinde yer alması, tavandan/
alıcısız kapatması da yeterli değil. Bu performanslarını 5 gün boyunca sürdürmeleri
gerekiyor. Hisselerin karakterini belirlemek için önceki dönemlerde nasıl hareket
ettiklerine göz atmalısınız.
Yarışma katılım linki açılır açılmaz tercihte bulunmayın. İlk hamleyi diğer yarışmacılara
bırakın. Hafta sonunda medyada çıkan haberlere dikkat kesilin. Herkesin yazdığı
hisselerle yarışmaya katılmayın. Sizinle aynı veya benzer hisseleri yazan üyeler varsa
bir adım öne geçebilmek için belirlediğiniz oranları değiştirin.
Son olarak sakın reel ile sanalı birbirine karıştırmayın. Avucunuzda iki ucu keskin bir
bıçağı tutuğunuzu unutup ekmek keseyim derken kendi elinizi kesmeyin.
Aklıma gelenleri sıraladım. Bunca tüyodan sonra önümüzdeki hafta dereceye girmeniz
şart oldu.![]()
https://twitter.com/DonKisot_BIST1
Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni
Sn Donkişot merhaba, öncelikle selamlar ve afiyetle..
Ben ondördüncü sayfa ya kadar baktım fakat göremedim sanırım. Tacirlerin sevdiği hisseler tablosunu rica ediyorum.
Saygı, sevgi ile..!
Sayın Don Kişot Merhaba,
Güncel "gösterge bono faiz oranları"nı nereden takip edebiliriz bilginiz var mı?
İnsan iki şeyi bilmelidir:
1.Haddini. 2.Hesabını.
Yer İmleri