Şirket hakkındaki bazı notlarımı paylaşmak isterim sizlerle.
- 2020 9 aylığa baktığımızda; %18lik bir favök varken kredi giderlerinden dolayı %10,5lik bir net kar oranımız var.
- Cironun %57si döviz cinsi, dolar artınca operasyonel olarak şirket olumlu etkileniyor.
- Toplam ihracatının bu sene 80-85 milyon dolar arası olmasını bekliyorum.
- Fonksiyonel ürünler üzerine müthiş çalışıyorlar, kendi markaları Qlife ile güze ciro yapacaklardır. Ayrıca Ocean ve Voonka'ya vitaminli jelibon üretiyorlar.
- Bim ve A101 ciroda %28 yer kaplıyor, Migros'ta yoklar Migrosla bir anlaşma çok güzel olur, Şok'ta ürünleri yer almaya başlamış, File ile görüşmeler sürüyor.
- Jelibon'da kapasite kullanımı çok iyi ama yeni sayılabilir olan süpriz yumurta, draje de düşük ama bunların kar marjı yüksek ben artacağını düşünüyorum, kinder yumurtalar gitti cosby yumurtalar geldi Bim'e, A101 de takip eder bence. Ayrıca oyuncaklı cosby şekerlermeler ikisinde de mevcut.
- Frito Lay'e Rocco yu üretiyor olması güzel.
- Turquality üyesi olması güzel.
- 2020 yılında çocukların okula ve marketlere çok gidememesine rağmen ciro artışı çok olumlu bence.
- Türkiye'de kişi başı şekerleme tüketimi 1kg/yıl, gidilecek daha çok yol var bence.
- Tek garipsediğim yabancılar %20 hisse aldılar bir hafta sonra yaklaşık %90 karı görünce %5li rakamlara kadar ani satış yaptılar. Yani Norveç fonu zaten %7sini almıştı, acaba fonlar yıl sonu zaten Aralık ayı karı gördük konsolide edelim ocaktan sonra yine alırız mı diye düşündüler bilemiyorum ama bence tekrardan alacaklar.

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri