Anlasiliyor .taban tavan devre kesenlere emir gondermiyor
idealdeki degerleri yada exelldeki degerleri kullanmasi kullanicinin istegine bagli
Aktif e yolladiginda sansa kalmiyor ornek 10 lot emir gonderiyorsunuz vadeli ve spotta aktifde bu emrin karsiligi yoksa emir yollamiyor bu emrin pasife dusmesi sadece o kademedeki lotlarin robotun emir gonderme suresinde bitmesi
robota 50 uzerine pozisyon ac dediginiz actigi pozisyonlar 50 rakaminin altinda olmaz yukarisi olur ama asagisi olmaz sanirim ilk basta fiyati kontrol ediyor emir gonderirken fiyatin ayni olup olmadigini ve lot sayilarini kontrol ediyor sayet tahtada olan lot miktari sizinkinden az ise emir gondermiyor [ Bear Abi daha net aciklar bunu ]
yani kisaca siz 50 uzerinde ac dediginiz zaman acilan pozisyonlar 50 ve uzerinde aciliyor 50 nin altinda 49 da bile acilmiyor [dun islemlere bakarsaniz sanirim o esnada robotun ayarlarinda 60 uzerindekiler ac seklinde idi 60 altinda 1 tane sekerbank islemi yoktur aksine 60 70 80 hatta 101 oran bile var diye hatirliyorum]
Kaynak sinirli 100k ile islem yaptigimi dusunursek %60 ve uzerine ac diyerek sabah acip aksama kadar bekleyebiliriz
ama 1m ile yapiyorsan 60 uzerinde cok hisse olmadigi icin mecburen 100k lik 60 ve uzeri 900k lik ise 40 ve uzeri seklinde yapinca para tamamen baglanmis oluyor
Arbitrajdaki ana kural mumkun oldugunca cok hisseye dagilmak ama yok ben risk almak istiyorum diyorsa insan o zaman butun parayi 60-70-80 verene baglayabilir
kendi yaptigimiz daha iyi biraz once soyledigim gibi ortada sinirli bir kaynak var sinirli hisse var ve bu hisselerin kademelerindeki emir miktarlarida sinirli
arbitraj fonlari %2 getirebilir ama kisi kendisi yaptiginda %3 getiriye sahip olabilir
dun emirleri atmistim dun 450k lik bagli olanlari 0 a yakin degerlerden kapattik diyelim vade bitimine 14 gun kalmis olmasina ragmen 450k lik yeni acilan pozisyonlarin getirisi 10k civari oldu ki bu islemin getirisi bile vadeli mevduat getirisinden daha iyi
ben tl vadeli mevduat hayatimda hic kullanmadim zaten arbitaj islemine girerken tl mevduatim da yoktu dolar bozdurmadan yapmanin yolunu bulduk o sekilde basladim. suan icin hersey guzel gidiyor
Arbitrajda olan paranin bana maliyeti aylik %2 bunun uzerinde olan getiri bana kaliyor
Yer İmleri