Bahara bu forumda kaç kişi kalacak bakalım. İspanyol kalır, ben kalırım, bir de Anyoranza Hocamız...
İspanyol zaten doğduğundan beri bu hissede gibi görünüyor. Anyoranza Hocamız işi biliyor. Ben sadece meraktan burada olacağım...
Dil aslandır, yatar eşikte...
2700mw deyince ben de bir şey sandım.
faaliyet raporundan baktım... hep hurdalari götürmüşler
kuzey kibris 153mw... 10 tane dizel motor
gana 370mw... santralini yarisi samsundan sökülüp gitmiş, sonra oraya da dizel motor eklemiş.
madagaskar ve mali... 150 mw... mardin, hakkari ve siirtten sökülen dizel motorlar gitmiş
özbekistan 240, 230,270mw..toplam 740mw 2021yili itibariyla 900 milyontl tutmus, dolar 6 desek 150milyondolar. demek bunlar da biryerlerden söküldü gitti.
yani yurtdisinin pek para ettigi soylenemez.
yurtiçinde de şanliurfa 147mw... o da hurdaya benziyor
gerisi yeni santral , para eder.
hurdalarin ise kendisi para etmez, sozlesmesi para eder. ne kadar yagli sozlesmeler, onu kendileri bilir.
O gün kaç para edeceğini allah bilir. O konuda hiçbir tahminde bulunamam.
4-5 yıl önce Egemer kaç dolar ediyordu diye sorsaydınız... ozamanlar ptf de 40-45 dolarlardaydı. belki 200 milyon veren dahi bulamayabilirdiniz.
Tabi ki rakamlar açıklanmadı ama birkaç santral satıliğa çıkarıldı, samsun omv gibi, hiçbir alıcı çıkmadı.
Dinçkökler bizim kombine çevrimleri 3 dolara sattiysa 1 dolara fatura etmiş de olabilir. Bunu yapacak karaktere sahipler. Rabbena hep bana.
Yer İmleri