Sayfa 125/216 İlkİlk ... 2575115123124125126127135175 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 993 - 1,000 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by papatya Yazıyı Oku
    dün bir kısmını verdim.. geri kalanıda hafta içi vereceğim. fiyatı düşürmemek adına kademeli çıkıyorum.
    ben bugün itibari ile kurtuldum bir daha da bulaşmam gayrimenkul saçmalığına...
    birileri 32 diyordu boşuna konuşmamışlar... altından yola devam...
    kendinize iyi bakın....
    Bu forumda yazdığım yazılar yatırım tavsiyesi içermemektedir.Yazdığım yazıdaki ifadelerden etkilenip de yatırım yapan veya yaptığı yatırımdan vazgeçen kişilerin hareketlerinden sorumlu değilim.Tüm yazılarım paylaşım,sohbet ve geyikten ibarettir...

Alıntı Originally Posted by papatya Yazıyı Oku
    ben bugün itibari ile kurtuldum bir daha da bulaşmam gayrimenkul saçmalığına...
    birileri 32 diyordu boşuna konuşmamışlar... altından yola devam...
    kendinize iyi bakın....
    Zararın neresinden dönülse kardır. Baştan yanlış başlanıldı bu işe , sanki özellikle yapıldı . Bu sertifika BIST de işlem görmeyecek fiyatı her ay Toki nin belirlediği bir fiyatla tüfe yada üfe kadar artacaktı. Ama doğru bu durumda Kahramanmaraşlı yatırımcılar nasıl alacaktı dimi ! Sahiden biri böyle ahkam kesmişti o biri nerelerde acaba , sormak lazım kendisine Kahramanmaraşlı yatırımcılar da yeteri kadar almış mı !...

Birisi forumda projenin %40 bitmiş demişti. Projenin tamamı biter mi bitmez mi zaman gösterecek lakin proje ilerledikçe bu GYS nın fiyatının düşmesi de garabet bir durum.

Şimdi sıra suryapının antalya projesine gelmiş.Suryapı da gayrımenkul sertifikası satacakmış.İnşaat sektörü bizim düşündüğümüzden daha sıkıntılı sanırım.Ortada ev olmadan sertifikalar satılıyor paralar şirkete gidiyor.Ama evlerin değeri borsada düşüyor.Bu işlerin sonu karakolda bitecek bu gidişle.Umarım sıkıntı olmaz.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şimdi sıra suryapının antalya projesine gelmiş.Suryapı da gayrımenkul sertifikası satacakmış.İnşaat sektörü bizim düşündüğümüzden daha sıkıntılı sanırım.Ortada ev olmadan sertifikalar satılıyor paralar şirkete gidiyor.Ama evlerin değeri borsada düşüyor.Bu işlerin sonu karakolda bitecek bu gidişle.Umarım sıkıntı olmaz.
    Sayın Yatırımcılar,
    Bu sertifikaların ilk halka arz sürecini hatırlayın. Hep ne söylendi? Proje ilkti, arkasından gelecek projeler için başarılı olmalıydı, belirlenen değer o bölgenin emlak rayicinin altındaydı. Faiz kökenli olmadığı için kar-zarar konusu gündemdeydi ama projenin zarar etmeyeceği konusunda önemli söylemlerde bulunmuşlardı. Belirlenen fiyat tamamlanmış projelerin altında belirlenmişti.Toki arkasındaydı.Yani devlet güvence vermişti. Benim gibi faiz işine girmeyecek kişiler için ideal bir yatırım aracıydı. Ben emekli ikramiyemin tamamını yapılan açıklamalara , Toki'nin bir devlet kurumu olmasının verdiği güven duygusu ile, gazetelerdeki boy boy manşetlere inanarak ve zaten bir inşaat projesinde temelden girilipte zarar edilemez mantığı ile bu projeye yatırdım. Daha ilk günden inişe geçince inanamadım. Dayandım. Yükselir ve en azından aldığım fiyata satarım diye düşünerek sabrettim ama gittikçe düşmesi ve bazı forumlarda 32'nin altına kadar düşecek bu gibi açıklamalardan sonra uykularım kaçmaya başladı. Çok yüksek getiriler beklentisinde değildim ama bu kadar zarar edeceğimide hiç düşünmemiştim. Üstelik elimde 40 yıllık emeğimin nasıl eriyip kaybolduğunu gördükçe pişmanlığım her geçen gün artmaya devam ediyordu. Nihayetinde bu projenin küçük yatırımcılara para kazandırmak için değil, sadece inşaat şirketine finansman sağlamak için olduğuna dair okuduklarım nedeniyle " zararın neresinden dönülse kardır " diyerek büyük bir miktar kayıpla bu dertten kurtulmaya karar verdim. Ve sertifikaları ciddi bir zararla sattım. Şimdi şükürler olsun diyorum. Peki sizce bu bende nasıl bir duygusal bir sonuç yarattı? Güven duygum yerle bir oldu. Kalanlara sabır dilerim. Umarım ben yanılırım ve elindeki avucundaki küçüçük paraları, faize vermemek için buraya yatıran küçük yatırımcılar bu işten en azından başlangıç miktarına dönerek zarar etmeden kurtulabilirler.

6. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

7. Kaç sertifikanız vardı kaç TLden sattınız

yalnız o değilde çok iyi ırz oldu bu mavara

Sayfa 125/216 İlkİlk ... 2575115123124125126127135175 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •