Sayfa 1254/1312 İlkİlk ... 2547541154120412441252125312541255125612641304 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 10,025 - 10,032 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    şimdi bu başlığı atan adamlar ne yapmaya uğraşıyor

içerde kurdukları şu cümleden;

konut fiyatlarının düştüğü anlamımı çıkar yoksa baz etkisiyle yüksek aylı artış olan ayın çıkıp düşük oranlı artış olan ayın girdiği dolayısıyla konut fiyatlarının yavaşlasada arttığı anlamımı çıkar.

herkesin işi gücü laf ebeliği olmuş
    Dün fox’da denk geldim. Konut satışlarında düşüş devam ediyor diye haber vardı. Ama ocak-temmuz ayını geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıp veriyorlardı. Detaylarına çok bakmadığımdan temmuz kıyaslaması var mıydı takip etmedim.

Tapatalk kullanarak iPhone 20 aracılığıyla gönderildi

2. burda bir ekip var ;

uygulanan deli saçması ekonomi programını neden eleştirmez?...

göçleri de destekleyebilirler

oportünizm böyle bir şey
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    Alabilen krediyi bulupta almıyorsa çok büyük hata yapar. 5-6 milyonluk evde kirada oturmaktansa dişini sıkıp2,5 milyonluk evi bu krediyle alamayan ileride pişman olar.

Seçim olmayan 4 senede bunu bulamayacak kimse. Son fırsat bunlar.

10 yıllık kredi kullanıp 2-2,5 milyonluk evin değerinin 10 yıl sonra, 5-6 milyonun altında kalacağını düşünen varsa ekonomi ile ilgilenmeyi bıraksın.
    Parayı 10 yıl sonra ödeyecek olsa haklısın. Ama parayı 10 yıl sonra ödemeyecek. Her ay taksit taksit ödeyecek.
    Toplamda ödeyeceği para evin değerinin dolar bazında belki 2 katı olacak. Bir ev kendine, bir ev bankaya almış olacak. Kendi oturacaksa 2 ev parası ödemesinde sakıncı yok ama yatırımlık olarak şuan ben almazdım.

"Son fırsat bunlar" mantığı çok yanlış bir mantık. Türkiyede ev mi bitmiş, müteahhit mi kalmamış. Arada balonlar olur söner her zaman oldu söndü.
    2021 yılında aynı mantıkla millete 16 TL den dolar aldırıldı sonra olanlar malum. Herkesin kaçın dediği Borsaya giren parasını TL bazında 10 a katladı ama dolara/altına sözde garanti yatırım yapan %50 bile alamadı.

Şimdi herkes kafasını kuma gömmüş evleri garanti yatırım olarak görüyor. Hayır kardeşim garanti yatırım diye birşey yoktur. Trendin en tepesinde girersen seni her yerde çarparlar. Ev yatırımında bile çarparlar.
    Neyse çokta birşey anlatmaya gerek yok son 4 aydır evlerin dolar bazında eridiğini görmeyenler 1-2 yıl içinde gerçeği kabullenmiş olur.

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Dün fox’da denk geldim. Konut satışlarında düşüş devam ediyor diye haber vardı. Ama ocak-temmuz ayını geçtiğimiz yıl ile karşılaştırıp veriyorlardı. Detaylarına çok bakmadığımdan temmuz kıyaslaması var mıydı takip etmedim.

veriler açıklandı temmuzda artış var yeniden
    bir halt olacağı yok.

5.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Parayı 10 yıl sonra ödeyecek olsa haklısın. Ama parayı 10 yıl sonra ödemeyecek. Her ay taksit taksit ödeyecek.
    Toplamda ödeyeceği para evin değerinin dolar bazında belki 2 katı olacak. Bir ev kendine, bir ev bankaya almış olacak. Kendi oturacaksa 2 ev parası ödemesinde sakıncı yok ama yatırımlık olarak şuan ben almazdım.

"Son fırsat bunlar" mantığı çok yanlış bir mantık. Türkiyede ev mi bitmiş, müteahhit mi kalmamış. Arada balonlar olur söner her zaman oldu söndü.
    2021 yılında aynı mantıkla millete 16 TL den dolar aldırıldı sonra olanlar malum. Herkesin kaçın dediği Borsaya giren parasını TL bazında 10 a katladı ama dolara/altına sözde garanti yatırım yapan %50 bile alamadı.

Şimdi herkes kafasını kuma gömmüş evleri garanti yatırım olarak görüyor. Hayır kardeşim garanti yatırım diye birşey yoktur. Trendin en tepesinde girersen seni her yerde çarparlar. Ev yatırımında bile çarparlar.
    Neyse çokta birşey anlatmaya gerek yok son 4 aydır evlerin dolar bazında eridiğini görmeyenler 1-2 yıl içinde gerçeği kabullenmiş olur.

30 bin ödeyebilecek karıkoca polis, öğretmen, özel sektör çalışanı İstanbul'da olduğunu farzedersek minimum 10 bin kira ödüyordur.
    Kavga eden, yüzsüz biri değilse minimum kira artışı %40 tan az olmaz. Şimdi 30 bin ne zaman olur kirası dört işlemle bulunur. O noktadan sonra zaten hesap edecek bir şey kalmıyor. Evin değer artışı kar. Memurun maaşıda enflasyon farkı hariç %20-30 da.

Bakkal hesabı ile bile kar ortada. Bunun konuşulacak bir tarafı yok.

6. 2 gün önce belli bir bölgeden 45 adt ilanı favoriye ekledim. Sadece dün 4 tanesi ilandan kalktı, büyük ihtimal satıldı. Bence nakiti olan için emlak piyasası cazip ve fiyatların düştüğü de kesinlikle doğru değil benim gözlediğim kadarıyla
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    2 gün önce belli bir bölgeden 45 adt ilanı favoriye ekledim. Sadece dün 4 tanesi ilandan kalktı, büyük ihtimal satıldı. Bence nakiti olan için emlak piyasası cazip ve fiyatların düştüğü de kesinlikle doğru değil benim gözlediğim kadarıyla
    Seçim öncesinde ocakta herkesin ücretlere güzel bir zam beklentisi var yani gidişata göre en erken 2024 temmuz civarı bir şeyler değişir.
    Dolayısıyla yakın zamanda sizce nakite fırsat doğar mı ?

8.  Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    30 bin ödeyebilecek karıkoca polis, öğretmen, özel sektör çalışanı İstanbul'da olduğunu farzedersek minimum 10 bin kira ödüyordur.
    Kavga eden, yüzsüz biri değilse minimum kira artışı %40 tan az olmaz. Şimdi 30 bin ne zaman olur kirası dört işlemle bulunur. O noktadan sonra zaten hesap edecek bir şey kalmıyor. Evin değer artışı kar. Memurun maaşıda enflasyon farkı hariç %20-30 da.

Bakkal hesabı ile bile kar ortada. Bunun konuşulacak bir tarafı yok.
    Hocam, Krediye son 10-15 yılın en tepe noktasındaki orandan gireceksin.
    Yine ev fiyatlarının son 10-15 yılın Dolar bazında en tepe noktasının birkaç tık altından gireceksin.

Sonrada "Son fırsat bu" diyeceksin.
    Son fırsat buysa ben o fırsatı almayayım hocam.
    Son fırsatlık bir durum yok bana göre. Panik yapacak bir durum yok.
    Ben kiracı bile olsam trendin tepesinden girmeyi tercih etmezdim şahsen.
    Tabi isteyen istediği yerden konuta girebilir ona bir itirazım yok.

Sayfa 1254/1312 İlkİlk ... 2547541154120412441252125312541255125612641304 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •