Sayfa 127/503 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon
Arama sonucu : 4021 madde; 1,009 - 1,016 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    geçen sene eylülde hisse 1.80 idi, dolar 6tl , yani 30sent.

bugün 4.40oldu diye havai fişekli davullu zurnalı kutlama yapacak değiliz.

ayrıca
    geçen sene elektriği kaç dolara satıyordu, ,bu sene kaça?

iyi aile çocuklarının 15 yaşında hurda santrallerini halka 2 dolardan arz ettigini unutmadık.
    AKENR'e ilk ilgim 12 sene önce oldu. AYEN'mi AKENR'mi ikileminde kalmıştım o zamanlar. AKENR henüz yenilenebilir yatırımlarına yeni başlamış, Erzin henüz şirketin rüyalarında bile yoktu... Kısmet kararımı AYEN'den yana kullanmıştım. Çünkü Çamlıca HES, Kısık HES, Yamula HES ve Büyükdüz HES vardı bünyesinde o zamanlar AYEN'de... Ucundanda olsa HES sahibi olacaktım.. 2008-2010 civarı bırakın işletmede HES'i olmasını, HES lisansı sahibi olmayana kız vermiyorlardı iş dünyasında... Şimdi GES'in moda olduğu gibi HES gündemdeydi o zamanlar...

İyi ki de öyle yapmışım...

3 civarı idi AKENR o zamanlar... Sonra 12 senedir o rakamı rüyasında bile görmedi yatırımcısı... :( Şirket batıktı.. Bırakın anapara ödemeyi faizi ödemekte zorlanıyordu..

Ara ara baktım bilançolarına IŞIK var mı diye.... Ama ne gezer... Borcu çevirmesi mümkün değildi...

Ta ki 2022 ikinci çeyrek bilançoya kadar... 2022-2Ç'te şahsen ben o IŞIĞI gördüm... Bilançonun geldiği gecenin ertesinde gözbebeğim GWIND'i, AYDEM'i, THY'yi sattım... İlk defa tek hisseye daldım...

KISMET... Şu ana kadar doğru yapmışım gibi gözüküyor... Ama ŞAHSİ KANAATİM daha yolun başındayız....

YTD...

2. 300-400MW güce sahip şirketler 6-700M Dolar. Bunun 1250MW gücü var...

Geçen yıl 9 aylıkta nakit ve alacak toplamı 670 Milyon Lira imiş. Bu yıl 9 aylıkta 3390 Milyon Lira nakit ve alacak toplamı. Son çeyrekte 2 Milyar Lira artmış bu rakam...

Yarattığı nakit ile borçlarını kapatacak güce gelmiş. 500 Milyon Dolar borcu düşsek bile 1 Milyar Dolar etmesi lazım en az. Şu anda 172M Dolar. Kısaca bu enerji fiyatları devam ettiği sürece potansiyeli muazzam...
    Dil aslandır, yatar eşikte...

3. Uyduruk grafiğimizin güncel hali. Kasım sonu hedefine çok erken geldik. Bahara kadar kim bilir ne fiyatlar göreceğiz. Hayırlı olsun...

Alıntı Originally Posted by Chetuo Yazıyı Oku
    Uyduruk 4 saatlik grafiğimizin güncel hali. Kasım sonu hedefi 4.40-4.60 Lira gibi olacak görünüyor buna göre. Olur, olmaz o ayrı mesele... :whistling:
    TL bakmak anlamlı olmuyor. Dolar grafiği ile değerlendirmek lazım...

4. Bir bankanın fiili dolaşımda ki lotu
    Sadece
    61.565,439 olabilir mi
    Olursa peki fiyatı ne ve ya neler olabilir
    ICBC:))

iyi aile çocukları, 12 yıl önce ne halt yemişler , hadi bir bakalım.

T.C. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca, 4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde SEDAŞ'ın %100 oranındaki hissesi, özelleştirilmek üzere ihaleye çıkılmıştır.* 1 Temmuz 2008 tarihinde açılan ihaleyi, 600 milyon dolarlık teklifiyle kazanan Akkök-Akenerji-CEZ Konsorsiyumu için Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından da onay verilmiştir. SEDAŞ, 11 Şubat 2009 tarihinde Ankara'da düzenlenen devir teslim töreniyle Akkök-Akenerji-CEZ Ortak Konsorsiyumu'nun yönetimine geçmiştir.

Ne diyor? Ihaleyi kim almış?
    Akkök-Akenerji-CEZ Konsorsiyumu

Akenerji zaten akkök + cez değil mi?

CEVAP= DEĞiL

niye bu özelleştirmede akenerjiyi dahil ettiler de devir teslim bitince, hemen ertesi sene akenerjiyi denklemden çıkardılar?

biz buna
    nitelikli ticaret diyoruz.

biz buna
    cep2cep diyoruz

biz bunlara
    takım elbiseli tüccarlar diyoruz...

biz buna
    back2back kredi diyoruz.

ne zaman dinçkökler ve cez pılını pırtını toplayıp gidecek..
    o zaman hissenin önü açılacak.

torunlar'a satış onaylandı mı sayın anyoranza?

6. Hissenin önünü Ruslar açtı...:ok:

7. Ruslar değil... Amerigalılar... Bank of Amerika 2 gündür süpürmüş... 9.653.770 lot artıda.... Krediyi bulmuş abim... :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Alıntı Originally Posted by gyocu Yazıyı Oku
    Sayfalarca hatalı bilgi paylaşan birini ciddiye alamam. Şansınızı zorlamayın lütfen.
    inşallah bizim Hınk deyici'yi dikkate almamışsınızdır

şu yükselişi bir iki tane de tırışkadan haberle destekleseler iyi olurdu. onu bile yapmadı iyi aile çocukları

hedef 4000mw üretim 5000mw depolama.. dengeli portföy... kemah

Sayfa 127/503 İlkİlk ... 2777117125126127128129137177227 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •