Sayfa 128/7020 İlkİlk ... 28781181261271281291301381782286281128 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Yirminci yuzyilin dunya resim kahramani Pablo Picasso'nun olum yil donumu (8 Nisan 1973)

“Her cocuk bir sanatcidir, sorun buyudugumuzde nasil sanatci kalabilecegimizdir.â€

2. Federico Fellini'nin yonettigi 1973 yapimi dram-komedi Amarcord filmi 8 Nisan 1975'de En İyi Yabanci Film Akademi Odulu'nu kazandi.

"Dedem duvar orerdi, babam duvar orerdi, ben de duvar oruyorum, peki evim nerede? / Mio nonno fava i mattoni, mio babbo fava i mattoni, fazzo i mattoni anche me', ma la casa mia n'dov'è?"

https://www.youtube.com/watch?v=9vnKYA3kAwI

3. American hard rock grubu Aerosmith 3.studyo albumu Toys in the Attic'i 8 Nisan 1975'de yayinladi.

4. Ingiliz heavy metal grubu Judas Priest, 3.studyo albumu Sin After Sin'i 8 Nisan 1977'de yayinladi.

5. "Bir zamanlar Kaliforniya, Meksika'ya, topraklari da meksikalilara aitti. Sonradan yalin yapildak bir suru açgozlu Amerikali kalkti, buraya akin etti. Oylesine topraga susamislardi ki, hemen caldilar topraklari. Sutter'in, Guerrero'nun topraginiı caldilar. Topragi kiraladılar, sonra ustune yattilar, anlasmayi bozdular, bu topraklar icin kavgalar, dovusler etti o gozupek, ac insanlar. Caldiklari topragi silahla korudular. Evler kurdular, ambarlar yaptilar, topragi altust edip ekinler ektiler. Butun bunlar onlarin maliydi. Bu sahiplenme de, mulkiyet demekti.Meksikalilar hem zayifti, hem de toktu. Karsi koyamadilar. Cunku onlar dunyada hicbir seyi, bu Amerikalilarin topragi istedigi kadar çok istemiyorlardi.Derken zamanla bu gocmenler gocmenlikten cikip mal sahibi sayildilar; cocuklari buyudu, onlar da toprak uzerinde cocuk sahibi oldular. Acliklari yok oldu. o iclerini kemiren, parcalayan toprak acligi yok oldu..." John Steinbeck, Gazap Uzumleri / Furore

6. "Ask, olumun inkaridir,ask hayat demektir. Anlayabildigim her seyi ask sayesinde anliyorum.Her sey onda. Ask, Tanri demektir, olmek de askin ufacik parcasi olan benim, sonsuz ve buyuk kaynaga geri donmem demektir." Lev Tolstoy, Savas ve Baris

"L'amore impedisce la morte. L'amore è vita. Tutto, tutto ciò che io capisco, lo capisco solamente perché amo. È solo questo che tiene insieme tutto quanto. L'amore è Dio, e il morire significa che io, una particella dell'amore, ritorno alla sorgente eterna e universale." Lev Tolstoj, Guerra e Pace

7. "Ugraşma. Ihtiyacimiz oldugu zaman gelecektir. Hepimizin fotografik hafizasi vardir, fakat butun bir omru, gercekten orada olan seylerin nasıl onunu tikayacagimizi ogrenmeye harcariz. Burada aramizda olan Simmons bu konu ustunde yirmi yildir calisiyor ve artik bir kere okudugumuz bir seyi yeniden hatirlayabilmek icin bir yontemimiz var. Montag bir gun Platon'un Cumhuriyet'ini okumak ister misin?" "Elbette!"

"Ben Platon'un Cumhuriyet'iyim. Marcus Aurelius'u okumak ister misin? Mr. Simmons Marcus'tur."

"Nasilsiniz?" dedi Mr. Simmons. "Merhaba" dedi Montag.

"Su gunahkar politik kitap Gulliver'in Seyahatleri'ni yazan Jonathan Swift ile tanismani istiyorum! Su diger arkadas da Charles Darwin ve su da Schopenhauer ve su Einstein ve burada, dirsegimin dibinde olan da Mr. Albert Schweitzer, oldukca da iyi yurekli bir filozoftur. Iste hepimiz buradayiz, Montag. Aristophanes, Mahatma Gandi, Gautama Buddha, Konfucyus, Thomas Love Peacock, Thomas Jofferson ve Mr. Lincoln. Istedigini sec. "Ray Bradbury, Fahrenheit 451

8. Gargantua ve Pantagruel'in yazari, Fransiz Ronesans donemi yazari ve dusunuru Francois Rabelais'nin olum yil donumu (9 Nisan 1553)

Sayfa 128/7020 İlkİlk ... 28781181261271281291301381782286281128 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •