Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 129/157 İlkİlk ... 2979119127128129130131139 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 1,025 - 1,032 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Ben temettü ile.gecinenleri inkar etmedimki
    Ben.ne.anlattim ??

Bir fikrin.varmi
    temettü bizim hisse için ödediğimiz paranın , firma gelirlerinden elde edilen paralarla tekrar bize ödenmesidir..

isterse %100 temettü versin.. hisse 1 tl olsun. 1 tl temettü ödesin.
    benim paramı bana verdi. o an hisse fiyatı 0 oldu. elimde de 1 lira oldu. birşey kazandım mı hayır...

ancak bakıyoruz ki şirketin işleri çok iyi. bilançolar bomba gibi.. diyorum ki hasan tekrar bu hisseden alayım seneye 1 liraya bile razıyım. 1 lira garanti çünki kar çok iyi gelecek. belki 1,5 belki 2 lira bile öder..

ben alıyorum , sen alıyorsun , ali alıyor , erhan alıyor. hisse fiyatı oluyor 5 tl... 2 tl temettü alıyorum... seviniyorum...

bilançoları tekrar izliyorum süper.. diyorum tekrar aynı hisseden alayım.. seneye fiyatta 10 tl olursa 2-3 tl temettü alırım....

böyle gidiyor bu sistem...

oyunu kuralına göre oynayan şirketler kazanıyor. yatırımcı da kazanıyor... temettü ile de bizler lotlarımızı artırmış oluyor..

temettünün yanında hisse fiyatı da artış göstermeli.. önemli olan burda bu hisseleri bulabilmek. halil hocam sağolsun bizlere bunları aşılayıp gitti.. keşke şimdi burda olsaydı...

2. Hasan sen olayi kavradinda ben kartalinkini merak etmiştim.

Senin soylediklerinde bir problem yok.

Yukarıda seninkine ek olarak birde sunu söyledim şirket bu parayi dagitmak yerine Yatirim yapsin.

Hani o super gelen bilancolar ve buna gore 2 lira öder filan diyoruz ya bu sefer 3 lira öder diyeceğiz.

Cunku parayi kullanip daha fazla katma değer yaratacak. Super bilancolar superin superine dönüşecek.

Dolayisiyla yatirimci daha fazla kazanacak

Bunda bir problem veya hata veya yanlis var mi bunun neresi anlaşılamaz bir mesele ?

Ama yok temettü odesinde Yatirim yapmasa da olur hisse fiyati yukselmesede oluru savuyorlar.

Bazilari TmM hisse fiyati da yükselecek demeye başladı ama illa temettuyude istiyorlar.

Bende bunu anlamiyorum tuprs bugün yaw biz temettü dagitmayacaz artik 2. Fabrika yi kuruyoruz ona finansman lazim dese bu topikte tuprscilar hisselerini satacak ve patronu kotulecekler.

Bu size garip gelmiyormu
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3. Benim amacimda insanlara bunu aktarmak.

Bu yanlis anlasilmalari düzeltmek.

Şirketler kendini büyütmek daha fazla katma değer yaratmak için temettuyu az veya hic odemeyebilir.

Bunu yapan firmaların hepsini topyekun kotu hisse ilan etmek ne kadar mantikli olabilir ki.

Benim yaptigim şeyde bu insanlara bunu aktarmak.

Bu meseleyi 5 senedir anlatamadik gittik
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

4. temettü ile geçinenler malesef böyle birşeyi istemezler. çünki gelir kaynakları kesilecektir...
    temettü vermesin satış maliyetlerini düşürmeye baksın misal.. gelecek odaklı olsun. ben anlarım ki o zaman bu sene 1 tl alamadım ama yaında maliyetler azalacagından şirket daha çok kar edecek ve 1,5 tl alacagım. buna da kabulum.. veya borçlarını azaltsın biraz da..

türk telekom muydu borçlana borçlana temettü dagıtıyordu... ne kadar saçma...

5. Arkadaşlar merhaba,

Bu konuyu yeni gördüm, bir kaç kelime de ben söylemek isterim.

Öncelikle kendimi uzun vade yatırımcı olarak tarif edebilirim. Yatırım portföyümün büyük kısmını (yüzde 75) uzun vadeli yatırımlarda değerlendiriyorum. Yüzde 25 gibi bir kısmını ise daha kısa dönemli beklentileri olan (3 ay - 1 yıl) riskli hisselerde değerlendiriyorum. Riskli hisselerde kazandıklarım fazlalaşırsa portföydeki dengeyi sağlayacak şekilde uzun vadeli yatırımları arttırıyorum.

Kaldıraçlı işlemlerde küçük yatırımcının para kazanmasını çok mümkün görmüyorum. Bunun temel sebebi kaldıraçlı işlem yapanlar parasına göre çok yüksek bir varlığı satın almakta, eğer bu işlemlerden para kazanırsa yatırdığı miktarı da devamlı arttırmaktadır. Piyasadaki ilk ters dalgada da birikimlerini kaybetmektedirler. Zaten kaldıraçlı işlem yapan aracı kurumların açıkladıkları müşteri kar zarar oranlarına bakarsanız, müşterilerin ortalama yüzde 80'inin zarar ettiğini görürsünüz. Bunlar küçük yatırımcılardır.

Şimdi temettü konusuna gelelim. Şirketlerin kuruluş mantığı içeriye konan sermayenin alternatif yöntemlere göre (ör: banka faizi) daha yüksek kazanç elde edebileceği bir iş modelini hayata geçirmektir. İçerideki parayı çıkarmak, yani temettü, şirketin bu kaynağı daha iyi değerlendirebileceği bir alanın kalmaması durumunda mantıklıdır. Aksi durumda, üstelik stopaj ödeyerek bunun yapılması şirketin büyümesi için ihtiyaç duyduğu finansmanı kısıtlayarak negatif yönde etkileyecektir.

Dünyadaki en başarılı yatırımcı olarak tanımlayabileceğimiz Warren Buffet'ın şirketi Berkshire Hataway, aynı mantıkla temettü ödemesi yapmaz. Para şirketler içerisinde kalsın ve büyüyelim, hisse değeri artsın, paraya ihtiyacı olan hisse satsın der. Berkshire Hataway'in tek bir hissesi bugün 250 bin doların üzerindedir. Hisse hiç bölünmeye gitmemiş ve sürekli yatırım yapmıştır.

Türkiye'deki temettü beklentisinin arkasında ise biraz daha psikolojik nedenler vardır. Temettü veren şirketler karını paylaştığı için daha güvenilir bulunurlar. Ayrıca hisse satmak sanki varlıkların azaldığı gibi bir hissiyata yol açtığı için pek tercih edilmez. Aslında önemli olan toplam pastanın büyüklüğüdür, bu hep unutulur.

Ben şahsen yalnızca GYO'lara uzun dönemli temettü için yatırım yaparım, çünkü kurumlar vergisi ve temettü stopajından muaftırlar.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Ben temettü ile.gecinenleri inkar etmedimki
    Ben.ne.anlattim ??

Bir fikrin.varmi
    Can sıkıcı bir haber aldım, şu anda cevap yazamıyorum Erhan. Soru sordum, cevap alamadım diye düşünme lütfen.

7. Umarim ciddi birşey değildir yapabileceğimiz birşey olursa buradayiz kartal hocam.

Whale konuya hakim olduğu belli iste boyle bilgili bilinçli yatirimcilar bekliyorum...

8. Merhaba arkadaşlar,
    Uzun vadede temettü hisseleri biriktirerek belli meblağa ulaşınca bu temettülerle geçinmek Türkiye şartlarında mümkün müdür? Temettü veren bir hisse yükselmiyorsa, anaparadan yiyor olacağım ve en sonunda ödenen temettüler enflasyona yenilmiş olacaktır. Bence, bir hisse temettü de verse, aslolan şirketin büyümesidir. Bu sebeple, temettü yatırımcılığını kafamda bir türlü oturtamıyorum. Bununla ilgili Halil hocanın sitesine baktım, fakat buhur hisselerinin getirisi endeksin üzerinde olmasına karşın borsa gibi riskli bir enstrüman için düşük geldi. Eğer borsadaysam % 10-20 yıllık temettü getirisi için niye bunca riske gireyim ki? Giderim konuta yatırım yaparım hem riskim daha az olur hem de anapara yükselir.

Sayfa 129/157 İlkİlk ... 2979119127128129130131139 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •