Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Froto ikinci net temettü verimi: %2
Erhan iyi niyetli, çalışkan ve araştırmacı bir arkadaş. Ama nedense uzun vadeli yatırım, hele de temettü dediğimizde tüyleri diken diken oluyor![]()
Sistemle ilgili deneyimlerini ilgiyle okudum. Yazının gidişatından, en sonunda 'bu işlerde para kazanmak hayal arkadaşlar. 3 yıldır denedim, kazanılsa ben kazanırdım uzak durun aman' diyecek sandım ama yanılmışım. Gerçekten bu işten kazanılsa en başta Erhan'ın kazanması gerekirdi.
Ben de 3 sene önce hanımın BES hesabını kapatıp uzun vadeli senetlere yatırmıştım. Şimdiki değerini yazsam ayıp olur, ama halimden memnunum iyi ki kapatmışım BES'i diyeyim yeter. Ne yazık ki gençlere istediğin kadar öğüt ver, kendi başlarına gelmedikçe ders almıyorlar. Borsa'da da durum farklı değil.
Saygılar, sevgiler...
teşekkür ederim kartal dediklerinde haklısın en çok temettü meselesinin anlaşılmamasından rahatsızım UVY idare edilebilir bir durum.
borsanın ve yatırım alanlarının vurgun yeri olmadığını UVY'ciler benden cok daha iyi biliyordur.
high frequency trading sistemleri haricinde vurgun yapamazsınız ki bu yüksek frekanslı sistemlerde crash dediğimiz kazalara patlamalara sebebiyet verdiği gibi aşırı yüksek teknoloji istemekte şu an dünyada bilinen hft sayısı cok az bildiğim kadarıyla.
Hal böyle olunca sistemlerle 3-5 seneye zengin olunabileceğini düşünmenin aslında bir hayal olduğunu söyleyebiliriz.
Viop algoritmik trade nin anlamı piyasayla ilgilenmeyecek analiz etmeyi bilmeyen/vakti olmayan bilanco okumayı bilmeyen/vakti olmayan düşermi çıkarmı sorusunun cevabını bilmeyen kriz çıksada piyasa gömülsede şirketin tahtası kapansada sürekli ve ıstıkrarlı sürdürülebilir bir getiri elde etmek isteyenlerin ve manuel trade konusunda kendini başarısız olarak kabul etmiş kişilere hitap etmektedir.
bu işe yeni başlamış birisinin ilk 1 2 senede kar etmesi imkansız değil. Fakat bu işin kurallarını öğrenmek ve disipline etmek en zoru o yüzden ilk 1-2 senede sistemine aynen devam etme oranı %10 seviyesindedir.
Algoritmik trade oranı ABD'de %70 seviyelerindedir. Türkiyede bu oran %5 bile çıkmaz biz sonradan geliyoruz muhtemelen sizin cocuklarınız UVY paralarınızla Algotrade yapacaklar
Peki bu işte biz neredeyiz. Sizin sevdiğiniz adam arif ünverin özel ilgi alanıymış buda yazısı http://www.finansgundem.com/yazarlar...yazisi/1011273
Buda türkiye dışı robotlar http://www.businessht.com.tr/piyasal...m-yapani-gecti
Birde benim okuduklarım var
Trend takipçisi adlı kitap M.W.COVEL kitapta ed seykota, bill dun jong w henry richard dennies richard donchian jerry parker gibi ünlü algoritmik traderlerle yaptıgı roportajlardan filan bahsediliyor ayrıca bu adamlar sonradan fona dönüşmüş Ayrıca bu fonların 10 - 20 yıllık getirilerinide paylaşmışlar bir tanesi 4 yılda -%40 yapıyor gelecek 2 yılda %200 gibi bir rakama cıkıyordu.
vel hasılı borsaya ilk giren adam nasıl ki 1 2 yılda zengin olamıyorsa algo tradeye yeni girmiş biriside benzer bir hadiseyi yaşıyor.
Ben girdim gireli ne tek kuruş para ekledim nede tek kuruş para çektim. Eğer algo trade batırıyorsa 3 senede en basta beni batırması gerekiyordu. 3 yılda niye kazanamadıgımın cevabını zaten anlattım devam ediyor olmamın sebebi ise kişisel hatalı manuel tradelerden zarar ettim robotlardan dolayı değil.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
http://www.hisse.net/topluluk/showth...925#post987925
Yoruma gerek var mı ?
Yer İmleri