Sayfa 128/157 İlkİlk ... 2878118126127128129130138 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 1,017 - 1,024 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Bazı hisseler 2017 yılı 2 çeyrekte karını bir önceki yılın aynı dönemine göre % 40-50 artırmasına ragmen , bir önceki çeyrekte yani 2017 1 çeyreğe göre karını % 15-20 oranında düşürmüş. Bu hem net kar, hem esas faliyet karında yaşanmaktadır. Bu hisseler hakkında ne düşünmeliyiz. Bilançoda sağlıklı olarak değerlendirme aynı dönemin bir önceki yılına göremi yapacagız yoksa bir önceki çeyrege göremi yapacagız.
    uvy dısı yasaklandı :D

O yuzden al al sadece al ihtiyaç kadar sat :D

bi stratejiye gerek yok yani alacan sadece. bılancoyada gerek yok sen al nasılsa günün birinde kazanacan.

Cok mantıklı bır secenek görünüyor
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

2. Froto ikinci net temettü verimi: %2

3. Erhan iyi niyetli, çalışkan ve araştırmacı bir arkadaş. Ama nedense uzun vadeli yatırım, hele de temettü dediğimizde tüyleri diken diken oluyor

Sistemle ilgili deneyimlerini ilgiyle okudum. Yazının gidişatından, en sonunda 'bu işlerde para kazanmak hayal arkadaşlar. 3 yıldır denedim, kazanılsa ben kazanırdım uzak durun aman' diyecek sandım ama yanılmışım. Gerçekten bu işten kazanılsa en başta Erhan'ın kazanması gerekirdi.

Ben de 3 sene önce hanımın BES hesabını kapatıp uzun vadeli senetlere yatırmıştım. Şimdiki değerini yazsam ayıp olur, ama halimden memnunum iyi ki kapatmışım BES'i diyeyim yeter. Ne yazık ki gençlere istediğin kadar öğüt ver, kendi başlarına gelmedikçe ders almıyorlar. Borsa'da da durum farklı değil.

Saygılar, sevgiler...

4. teşekkür ederim kartal dediklerinde haklısın en çok temettü meselesinin anlaşılmamasından rahatsızım UVY idare edilebilir bir durum.

borsanın ve yatırım alanlarının vurgun yeri olmadığını UVY'ciler benden cok daha iyi biliyordur.

high frequency trading sistemleri haricinde vurgun yapamazsınız ki bu yüksek frekanslı sistemlerde crash dediğimiz kazalara patlamalara sebebiyet verdiği gibi aşırı yüksek teknoloji istemekte şu an dünyada bilinen hft sayısı cok az bildiğim kadarıyla.

Hal böyle olunca sistemlerle 3-5 seneye zengin olunabileceğini düşünmenin aslında bir hayal olduğunu söyleyebiliriz.

Viop algoritmik trade nin anlamı piyasayla ilgilenmeyecek analiz etmeyi bilmeyen/vakti olmayan bilanco okumayı bilmeyen/vakti olmayan düşermi çıkarmı sorusunun cevabını bilmeyen kriz çıksada piyasa gömülsede şirketin tahtası kapansada sürekli ve ıstıkrarlı sürdürülebilir bir getiri elde etmek isteyenlerin ve manuel trade konusunda kendini başarısız olarak kabul etmiş kişilere hitap etmektedir.

bu işe yeni başlamış birisinin ilk 1 2 senede kar etmesi imkansız değil. Fakat bu işin kurallarını öğrenmek ve disipline etmek en zoru o yüzden ilk 1-2 senede sistemine aynen devam etme oranı %10 seviyesindedir.

Algoritmik trade oranı ABD'de %70 seviyelerindedir. Türkiyede bu oran %5 bile çıkmaz biz sonradan geliyoruz muhtemelen sizin cocuklarınız UVY paralarınızla Algotrade yapacaklar

Peki bu işte biz neredeyiz. Sizin sevdiğiniz adam arif ünverin özel ilgi alanıymış buda yazısı http://www.finansgundem.com/yazarlar...yazisi/1011273

Buda türkiye dışı robotlar http://www.businessht.com.tr/piyasal...m-yapani-gecti

Birde benim okuduklarım var

Trend takipçisi adlı kitap M.W.COVEL kitapta ed seykota, bill dun jong w henry richard dennies richard donchian jerry parker gibi ünlü algoritmik traderlerle yaptıgı roportajlardan filan bahsediliyor ayrıca bu adamlar sonradan fona dönüşmüş Ayrıca bu fonların 10 - 20 yıllık getirilerinide paylaşmışlar bir tanesi 4 yılda -%40 yapıyor gelecek 2 yılda %200 gibi bir rakama cıkıyordu.

vel hasılı borsaya ilk giren adam nasıl ki 1 2 yılda zengin olamıyorsa algo tradeye yeni girmiş biriside benzer bir hadiseyi yaşıyor.

Ben girdim gireli ne tek kuruş para ekledim nede tek kuruş para çektim. Eğer algo trade batırıyorsa 3 senede en basta beni batırması gerekiyordu. 3 yılda niye kazanamadıgımın cevabını zaten anlattım devam ediyor olmamın sebebi ise kişisel hatalı manuel tradelerden zarar ettim robotlardan dolayı değil.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5. http://www.hisse.net/topluluk/showth...925#post987925

Alıntı Originally Posted by Sabolc Yazıyı Oku
    Burdaki herkes gibi benim borsa maceram da kendimce ibretlik..Müsadenizle paylaşayım..

Halil Buhur Hoca sayesinde Hektaş, Soda, Tüpraş ile tanıştım borsayla uzun vadeci olarak..2013 filandı..
    İlk aldıklarımın kimini ihtiyaçtan, kimini kaşıntımdan sattım maalesef..
    Sonuç tam şöyle olsaydı böyle olurdu hikayesi, oturdum hesapladım: milyona yakın portföy ve aylık şimdiki kazandığımın iki katı temettü geliri olacaktı.. Kısa zamanda genç emekli olmuştum yani.

Dudu Abi idolüm. Temettü gerçekten çok önemli Arkadaşlar..

Saygılar..
    Yoruma gerek var mı ?

6.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    teşekkür ederim kartal dediklerinde haklısın en çok temettü meselesinin anlaşılmamasından rahatsızım.
    Bu konudan ben de rahatsızım, bir türlü anlamıyorsun.

Temettü geliri ile geçimini sağlayan kişiler yurdumuzda da var, sen inansan da inanmasan da...

7.  Alıntı Originally Posted by Kartal Yazıyı Oku
    Bu konudan ben de rahatsızım, bir türlü anlamıyorsun.

Temettü geliri ile geçimini sağlayan kişiler yurdumuzda da var, sen inansan da inanmasan da...
    Ben temettü ile.gecinenleri inkar etmedimki
    Ben.ne.anlattim ??

Bir fikrin.varmi

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Ben temettü ile.gecinenleri inkar etmedimki
    Ben.ne.anlattim ??

Bir fikrin.varmi
    Sen bi kağıdın üstüne bi ömür boyu yatamayacak kadar acemisin..ben bunu anladım..çünkü doğan gereği günlükçüsün..aldığın hisse 2 tavan çekse satıp alttan almaya çalışırsın..çünkü senin genetiğin buna müsait..

Sayfa 128/157 İlkİlk ... 2878118126127128129130138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •