Sayfa 130/441 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230 ... SonSon
Arama sonucu : 3525 madde; 1,033 - 1,040 arası.

Konu: TOASO - Tofaş Oto Fabrikaları

1.  Alıntı Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazıyı Oku
    Hissede küçük yatırımcı fazla yok sanırım. Ben olayım daha da düşerse isyan edecek birileri olsun en azından
    Ben de girsem mi acaba diye bir fırsat kolluyorum. Bakalım yarın nasip mi [emoji23]

Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

biz girmedik.
    bize .irdi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

3. BREexit referandumunun ertesi gününü hatırlıyorum. FROTO'ya özellikle, kısmen de TOASO'ya ne vermişlerdi.. Froto ya 11% gibi birşeydi hafızam beni yanıltmıyorsa.. Neymiş efendim, BREXIT dolayısıyla UK'de ekonomik yavaşlama olacakmış da bu ülkeye yapılan Ford hafif ticari araç satışlarında büyük düşüş olacakmış da hisse onu fiyatlıyormuş.. Pehh...!! Tam iki yıl önce (23 Haziran 2016) olan referandumın ertesi günü FROTO 30 liraymış.. Bugun 10% aşağıdaki fiyatı 62 lira!!!

TOASO'daki ''buy or pay'' anlaşmaları, AB satışları varken, ABD'nin vergi artışından kaynaklanması olası satış daraması çok etkilemez şirketi. Bu arada, bu Trump kendi ayağına sıkıyor, global ticaretin, USD ile dönen bu ticaretin en büyük ekmeğini tam 100 yıldır ABD yemekte, 200 dolara çinde üretilen iphoneları 700 dolara ABD de satarken kaymağın büyüğün Apple yiyiyor. O iphoneu ABD de üretmeye çalışın bakalım aylık 500 dolara onu monte edecek kalifiye adam bulabilecek misiniz orada?'?!??

4.  Alıntı Originally Posted by leonardo86 Yazıyı Oku
    Grafiğe söyle bir göz attım, Hiç iç açıcı görünmüyor.

Ileri ki günlerde ne olur ongorusu olan varmı.

Bu sabah 25,80 den satmak varmış.

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Dünyanın en fazla ticaret. Hacmi olan otomobil sektörü ne ticaret engeli çok sorunlar çıkarır.

6. HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Halk Yatırım, Tofaş Otomobil'i 30,89 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı

Halk Yatırım, Tofaş Otomobil'i 30,89 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araştırma kapsamına aldı.

Halk Yatırım'ın ( http://www.halkyatirim.com.tr ) değerlendirmesinde şöyle denildi:

"Defansif iş modeli ve istikrarlı nakit akışı. Türkiye’nin Ford ile birlikte en büyük otomotiv üreticisi konumunda bulunan Tofaş, defansif bir iş modeline sahip olup istikrarlı bir şekilde nakit akışı sağlamaktadır. Şirketin ortağı olan Fiat Chrysler Automobiles ile ”Al yada Öde” anlaşması bulunan Tofaş’ın 2018 yılı için 300 bin adet araçlık satış hacmi garanti altında bulunmaktadır.

Devamlı temettü getirisi. Şirket, sağlam iş modeli ve orta segment araçları ile birçok kesime hitap etmesi doğrultusunda araç satışlarını her sene artırmakta ve bu çerçevede de düzenli bir şekilde artırdığı net karını yatırımcıları ile paylaşmaktadır. Tofaş, son 5 yılda net karının ortalama %60’ını temettü olarak dağıtmış olup ortalamada %4,6 temettü getirisi sağlamıştır. Önümüzdeki yıllarda da şirketin aynı oranda temettü dağıtım oranını sürdüreceğini düşünüyoruz. 2018 yılı için temettü getirisinin %7,4 olacağını hesaplıyoruz.

Cazip piyasa çarpanları. Son 5 yıldır ortalama 13,2x F/K ve 10,2x FD/FAVÖK çarpanları ile işlem gören Tofaş, mevcut durumda 8,7x F/K ve 6,9x FD/FAVÖK cari çarpanlar ile işlem görmektedir. Ayrıca, değerlememize göre 8,1x 2018T F/K ve 5,9x 2018T FD/FAVÖK çarpanları ile işlem gören Tofaş, ileriye dönük çarpanları bazında 5 yıllık ortalamasına kıyasla sırasıyla %39 ve %43 iskontolu işlem görmektedir. Yılbaşından itibaren nominal olarak %25 değer kaybeden, relatif olarak ise BIST’e göre %7 zayıf performans gösteren Tofaş’ın, Euro/Dolar paritesindeki aşağı yönlü hareket ve 2019 yılında süresi dolacak al yada öde kontratları olmasına bağlı olarak cezalandırıldığını düşünüyoruz. Ancak hissedeki mevcut fiyat seviyelerinin bu aşamada dip yaptığını ve bu noktada da alım fırsatı yarattığını tahmin ediyoruz.

Değerleme. TOASO hisselerinin 2018’de %25 değer kaybetmesinin ardından yeterince cezalandırıldığını ve sahip olduğu mevcut çarpanları hak etmediğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda, TOASO hisselerini ‘AL’ önerisi ile Araştırma kapsamımıza dahil ediyoruz. TOASO hisseleri için 12 aylık hedef fiyatımızı %32 getiri potansiyeli ile 30,89 TL olarak belirliyoruz. Değerleme modelimizde 12 aylık hedef piyasa değerine ulaşırken, İndirgenmiş Nakit Akımı Analizi ve Benzer Şirket Çarpanı yöntemlerine sırasıyla %75 ve %25 ağırlıklar veriyoruz. Tofaş, 2018 yılı tahminimize göre 5,9x FD/FAVÖK ile işlem görürken global benzer otomotiv üreticilerinin medyanına göre %21 iskontolu işlem görüyor."
    Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...

7. Ben de hala buradayım fakat tofas bu rakamları haketmiyor, ayrıca israrla elektrikli araç konusunda vizyon ve hedef açıklamaları bekliyorum kendi adıma egea yi tasarlamış ortaya koymuş kuruma bu arge yakışmıyor...

Sayfa 130/441 İlkİlk ... 3080120128129130131132140180230 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •