Sayfa 130/441 ÝlkÝlk ... 3080120128129130131132140180230 ... SonSon
Arama sonucu : 3522 madde; 1,033 - 1,040 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

1.  Alýntý Originally Posted by StranGe_PassenGer Yazýyý Oku
    Hissede küçük yatýrýmcý fazla yok sanýrým. Ben olayým daha da düþerse isyan edecek birileri olsun en azýndan
    Ben de girsem mi acaba diye bir fýrsat kolluyorum. Bakalým yarýn nasip mi [emoji23]

Lenovo K33a48 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

biz girmedik.
    bize .irdi.
    ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
    beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)

3. BREexit referandumunun ertesi gününü hatýrlýyorum. FROTO'ya özellikle, kýsmen de TOASO'ya ne vermiþlerdi.. Froto ya 11% gibi birþeydi hafýzam beni yanýltmýyorsa.. Neymiþ efendim, BREXIT dolayýsýyla UK'de ekonomik yavaþlama olacakmýþ da bu ülkeye yapýlan Ford hafif ticari araç satýþlarýnda büyük düþüþ olacakmýþ da hisse onu fiyatlýyormuþ.. Pehh...!! Tam iki yýl önce (23 Haziran 2016) olan referandumýn ertesi günü FROTO 30 liraymýþ.. Bugun 10% aþaðýdaki fiyatý 62 lira!!!

TOASO'daki ''buy or pay'' anlaþmalarý, AB satýþlarý varken, ABD'nin vergi artýþýndan kaynaklanmasý olasý satýþ daramasý çok etkilemez þirketi. Bu arada, bu Trump kendi ayaðýna sýkýyor, global ticaretin, USD ile dönen bu ticaretin en büyük ekmeðini tam 100 yýldýr ABD yemekte, 200 dolara çinde üretilen iphonelarý 700 dolara ABD de satarken kaymaðýn büyüðün Apple yiyiyor. O iphoneu ABD de üretmeye çalýþýn bakalým aylýk 500 dolara onu monte edecek kalifiye adam bulabilecek misiniz orada?'?!??

4.  Alýntý Originally Posted by leonardo86 Yazýyý Oku
    Grafiðe söyle bir göz attým, Hiç iç açýcý görünmüyor.

Ileri ki günlerde ne olur ongorusu olan varmý.

Bu sabah 25,80 den satmak varmýþ.

HTC Desire 816 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Dünyanýn en fazla ticaret. Hacmi olan otomobil sektörü ne ticaret engeli çok sorunlar çýkarýr.

6. HÝSSE DEÐERLENDÝRMESÝ-Halk Yatýrým, Tofaþ Otomobil'i 30,89 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araþtýrma kapsamýna aldý

Halk Yatýrým, Tofaþ Otomobil'i 30,89 TL hedef fiyat ve 'AL' tavsiyesi ile araþtýrma kapsamýna aldý.

Halk Yatýrým'ýn ( http://www.halkyatirim.com.tr ) deðerlendirmesinde þöyle denildi:

"Defansif iþ modeli ve istikrarlý nakit akýþý. Türkiye’nin Ford ile birlikte en büyük otomotiv üreticisi konumunda bulunan Tofaþ, defansif bir iþ modeline sahip olup istikrarlý bir þekilde nakit akýþý saðlamaktadýr. Þirketin ortaðý olan Fiat Chrysler Automobiles ile ”Al yada Öde” anlaþmasý bulunan Tofaþ’ýn 2018 yýlý için 300 bin adet araçlýk satýþ hacmi garanti altýnda bulunmaktadýr.

Devamlý temettü getirisi. Þirket, saðlam iþ modeli ve orta segment araçlarý ile birçok kesime hitap etmesi doðrultusunda araç satýþlarýný her sene artýrmakta ve bu çerçevede de düzenli bir þekilde artýrdýðý net karýný yatýrýmcýlarý ile paylaþmaktadýr. Tofaþ, son 5 yýlda net karýnýn ortalama %60’ýný temettü olarak daðýtmýþ olup ortalamada %4,6 temettü getirisi saðlamýþtýr. Önümüzdeki yýllarda da þirketin ayný oranda temettü daðýtým oranýný sürdüreceðini düþünüyoruz. 2018 yýlý için temettü getirisinin %7,4 olacaðýný hesaplýyoruz.

Cazip piyasa çarpanlarý. Son 5 yýldýr ortalama 13,2x F/K ve 10,2x FD/FAVÖK çarpanlarý ile iþlem gören Tofaþ, mevcut durumda 8,7x F/K ve 6,9x FD/FAVÖK cari çarpanlar ile iþlem görmektedir. Ayrýca, deðerlememize göre 8,1x 2018T F/K ve 5,9x 2018T FD/FAVÖK çarpanlarý ile iþlem gören Tofaþ, ileriye dönük çarpanlarý bazýnda 5 yýllýk ortalamasýna kýyasla sýrasýyla %39 ve %43 iskontolu iþlem görmektedir. Yýlbaþýndan itibaren nominal olarak %25 deðer kaybeden, relatif olarak ise BIST’e göre %7 zayýf performans gösteren Tofaþ’ýn, Euro/Dolar paritesindeki aþaðý yönlü hareket ve 2019 yýlýnda süresi dolacak al yada öde kontratlarý olmasýna baðlý olarak cezalandýrýldýðýný düþünüyoruz. Ancak hissedeki mevcut fiyat seviyelerinin bu aþamada dip yaptýðýný ve bu noktada da alým fýrsatý yarattýðýný tahmin ediyoruz.

Deðerleme. TOASO hisselerinin 2018’de %25 deðer kaybetmesinin ardýndan yeterince cezalandýrýldýðýný ve sahip olduðu mevcut çarpanlarý hak etmediðini düþünüyoruz. Bu doðrultuda, TOASO hisselerini ‘AL’ önerisi ile Araþtýrma kapsamýmýza dahil ediyoruz. TOASO hisseleri için 12 aylýk hedef fiyatýmýzý %32 getiri potansiyeli ile 30,89 TL olarak belirliyoruz. Deðerleme modelimizde 12 aylýk hedef piyasa deðerine ulaþýrken, Ýndirgenmiþ Nakit Akýmý Analizi ve Benzer Þirket Çarpaný yöntemlerine sýrasýyla %75 ve %25 aðýrlýklar veriyoruz. Tofaþ, 2018 yýlý tahminimize göre 5,9x FD/FAVÖK ile iþlem görürken global benzer otomotiv üreticilerinin medyanýna göre %21 iskontolu iþlem görüyor."
    Çalýþ, çalýþ ileri, çalýþan kalmaz geri...

7. Ben de hala buradayým fakat tofas bu rakamlarý haketmiyor, ayrýca israrla elektrikli araç konusunda vizyon ve hedef açýklamalarý bekliyorum kendi adýma egea yi tasarlamýþ ortaya koymuþ kuruma bu arge yakýþmýyor...

Sayfa 130/441 ÝlkÝlk ... 3080120128129130131132140180230 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •