-
Dolandırıcıların yeni yöntemi
daha dün bayanın biri beni aradı ,,,
ev veya cep telefonunuzdan arıyorlar ,,Merhaba Rıza Bey diyor, hatta soyadınızı bile bilip ,sohbete giriyor, falan filan nasılsınız diye , ardından engelli kişilerin İzmir Alsancak semtinde Tiyatro oyunu sergileyeceğini , bilet satışı yapıp ismimizin oyundan önce söylenip jest yapılacağını 1 adet biletin 50 tl olup , kaç tane istersek , biletin teslim edileceği adresi verdiğimiz taktirde motorlu kurye gönderip parayı alıp bileti tesim edeceklerini söylüyor,
2-3-5 kaç tane bilet istersek göndereceklemiş,,ilk anda şaşırdım nerden tanıyorlar beni diye sonra engellilere yardım etmek aklıma geldi ,, peki hesap numaranız varsa oraya yardım etmeyi düşünebilirim dedim ,, bayan hesap numaramız yok dedi ,, bakanlıktan falan filan izin mizinden bahsetti ,, anlattı durdu ,,,, sadece bilet gönderebilirim dedi ,,,
düşüneyim deyip nasıl olsa telefonunuz burada var gerekirse geri dönerim diye telefonu kapadım ,,,
ardından netten araştırdım ,,, baştan sona dolandırıcılık çetesi imiş engelliler derneği adına tiyatro kurgusu ile milletten para çarpıyorlarmışş ,,, bildiğiniz halka ilişkiler hattı bile kuruyorlarmış ,,, şikayet sonucu ceza alıp kapatıp 2-3 ay sonra tekrar insanları dolandırmaya başlıyorlamış ,,,,
engelliler derneği başkanlığı ise , bu şekilde engelliler adına tiyatro falan filan çalışmalarımız olmadığını ,, bunlar bildiğiniz dolandırıcı çeteleri olarak belirtiyor , ve halkın kanmayıp dikkatli olmasını söylüyor,,,
aklınızda olsun !!! uymayın ve inanmayın ,, !!
alttaki haber ise netten araştırdıklarımdan sadece birisi ,,, geçmişte bu konu çok yaşanmış ,,,,

Engelliler üzerinden dolandırıcılık uyarısıTürkiye Sakatlar Derneği(TSD) Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, telefonla arayıp engelliler yararına tiyatro düzenlediklerini söyleyerek bilet satmak isteyenlere vatandaşların itibar etmemesi gerektiğini söyledi
Başkan Hayriye Hakyemezoğlu, dolandırıcıların engelliler üzerinden vatandaşları dolandırdığına dikkat çekerek, Son zamanlarda telefon dolandırıcıları engellilerin adını kullanarak yeni sahtekarlık planları yapıyor dedi.Başkana da bilet satmak istemişlerİki gün önce 800 ile başlayan bir numaradan arandığını belirten Hakyemezoğlu, Telefonu açtığımda bana, engelliler adına aradıklarını söyleyerek Mart ayında tiyatro gösterimiz olacak. Tiyatrodan kazanan para engelli vatandaşların hizmeti için harcanacak. Bu nedenle 50 liraya bilet satıyoruz.
Almak isterseniz adresinize ulaştırabiliriz dediler. Ben de kendilerine 'siz kimsiniz, nereden arıyorsunuz? Ben Sakatlar Derneği Başkanıyım' dediğimde telefon suratıma kapandı diye konuştu.Vatandaşlara dolandırıcıların yeni oyununa karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunan Hayriye Hakyemezoğlu, Biz dernek olarak hiç bir vatandaşımızı arayıp para istemeyiz. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız gelir kendisi derneğimize bağış yapar. Onun dışında kimseye ne dergi satıyoruz ne de bilet. Vatandaşlarımız bizim adımıza kendilerini arayan kişilere itibar etmesin. Dolandırıcılar çeşitli yollar kullanarak engelliler üzerinden büyük vurgunlar yapıyor. Bu tür insanlara asla kanmayın şeklinde konuştu.
Kaynak : Engelliler üzerinden dolandırıcılık uyarısı http://www.haberexpres.com.tr/engell...isi-44196h.htm
-
bebişko
-
-
-
sudan çıkmış baluk
-
uçan Karınca ,, Çene kıskaçlarına bakarmısınız !
-
ayrı bir güzellik , üstten bakınca ,,, avcıların yön değiştirmesine neden olan Kamuflaj
-
Amy Jade Winehouse, İngiliz şarkıcı ve şarkı sözü yazarıdır
Doğum tarihi: 14 Eylül 1983, Chase Farm Hospital, Enfield Town, Birleşik Krallık
Ölüm tarihi ve yeri: 23 Temmuz 2011, Camden Town, Londra, Birleşik Krallık

Amy ,, Mükemmel Yorumcu ... alttaki "Back To Black" isimli parçası ile rekorlar kırdı.. arkanıza yaslanın sadece müziği dinleyin ,, yok böyle bir ses ve klip akışı ......
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri