Sayfa 131/564 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon
Arama sonucu : 4509 madde; 1,041 - 1,048 arası.

Konu: GLRYH - Güler Yatırım Holding

1.  Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    bu arada tekrarlamakta fayda var.

su an ki mali tablolama sistemi icinde (yani konsolide edilme modeli) rtalb'nin saglik faaliyetleri bizim icin cok az onemli.

hatta onemsiz sayilir.

rtalb icinde bizim icin tek onemli sey a1 capital hisseleridir. orada %43'luk bir hisse var. oradan %25 bize dusuyor. yani %10.5 gibi kabataslak.

herkes rtalb ile guleri ayni gibi goruyor. oysa rtalb nin saglik tarafindan gelen gelir bizim icin onemsenmeyecek kadar az.

kaldiki rtalb su anki piyasa degeri ile 22 fk ile islem goruyor. 100 milyon bile kar gelse 11 fk olacak.

oysa guler su an 6.5 fk ya islem goruyor ve yeni mali tablolarla bu 4.5 gibi olacak.

bu acidan bakilinca nerdeyse 1/2,5 gibi bir degerle islem goruyoruz. yani anlamaniz icin soyle ifade edeyim. Eger rtalb 27 ise gulerin de 30 lira olmasi lazim, yok guler 11 lira ise rtalb 10 lira olmasi lazim.

bizim rtalb ile neredeyse hic isimiz yok. onlarin ise bizimle isi var, cunku onlara mali destek sagliyoruz. bana gore bir sure sonra iki sirket arasinda bir ayrisma olacak. cunku guler cok dusuk piyasa degerinden islem goruyor. ornegin rtalb %10 deger kazanirken guler %50 prim yapmali.

bakalim bekleyip gorecegiz

yatırım tavsiyesi değildir
    Sn. Hayek degerli paylasimlariniz icin tesekkur ederim. Güzel katkilariniz oluyor. Fakat f/k kiyaslamasinin Güler/Rta üzerinden yapilmasini doğru bulmuyorum. Biri holding biri bioteknoloji şirketi. Elmayla armutu kiyaslamak gibi oluyor.

Holdinglere baktigimizda ortalama f/k larin 7-8 lira civarlarında oldugunu görmekteyken bu oran teknoloji şirketlerinde 30-40 f/k lara kadar cikiyor. Ayrica Rta’nin Bist’teki tek bioteknoloji sirketi olmasi ve bu konjonktürde her an yeni bir hikaye vs. yazma ihtimali su an islem gördüğü f/k oranini onemsiz kiliyor.

Bu arada ben de ikisinden de yüklü miktarda var. Bana göre iki hisse de Bist’teki potansiyeli en yüksek iki hisse.
    "Boğa piyasaları kötümserlikle doğar, şüphecilikle büyür, iyimserlikle olgunlaşır, coşkuyla ölür”

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    guler su anki durumu ile konsolide bilanco sunduguna gore fk'lar kiyaslanabilir.

cunku kar faaliyetten geliyor.

hedef , inveo, vertu, hubvc vb. gibi yatirmlar kaleminden degerlenen bir sirket olsa guler dediginiz gecerlidir. ama su an oyle degil. ayrica koc sabanci gibi holdinglerin karlari da bankacilik kesiminden geliyor ama orada ki riski kimse olcemiyor, batik kredi vs.

ben rtalb tarafinda pozisyon tasimiyorum ama orada gorunen 80 milyon civari kar gelecek, eger orada 100 milyon kar gelirse o dakika pozisyon acmakta tereddut etmem.
     Alıntı Originally Posted by Kyabalion Yazıyı Oku
    Sn. Hayek degerli paylasimlariniz icin tesekkur ederim. Güzel katkilariniz oluyor. Fakat f/k kiyaslamasinin Güler/Rta üzerinden yapilmasini doğru bulmuyorum. Biri holding biri bioteknoloji şirketi. Elmayla armutu kiyaslamak gibi oluyor.

Holdinglere baktigimizda ortalama f/k larin 7-8 lira civarlarında oldugunu görmekteyken bu oran teknoloji şirketlerinde 30-40 f/k lara kadar cikiyor. Ayrica Rta�nin Bist�teki tek bioteknoloji sirketi olmasi ve bu konjonktürde her an yeni bir hikaye vs. yazma ihtimali su an islem gördüğü f/k oranini onemsiz kiliyor.

Bu arada ben de ikisinden de yüklü miktarda var. Bana göre iki hisse de Bist�teki potansiyeli en yüksek iki hisse.

Sayin hayek;

Hissede kisa ve orta vadede fiyat beklentisi / dusunceleriniz nedir?

SM-N980F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Yazdığım hiçbir şeyi önemseyip dikkate almayın. Kafam iyidir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    buyuk beklenti icerisindeyim ama bir hedefleme yapabilmek icin oncelikle su sermaye artirimi surecinin bitmesini ve daha da onemlisi a1 capital'in 2020/12 mali verilerini gormemiz lazim
     Alıntı Originally Posted by xhalukx Yazıyı Oku
    Sayin hayek;

Hissede kisa ve orta vadede fiyat beklentisi / dusunceleriniz nedir?

Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    buyuk beklenti icerisindeyim ama bir hedefleme yapabilmek icin oncelikle su sermaye artirimi surecinin bitmesini ve daha da onemlisi a1 capital'in 2020/12 mali verilerini gormemiz lazim

Tesekkur ederim. A1 in bilancosu ve gulerin sermaye artirimindan sonra bu sorumu bir daha ele alirsaniz sevinirim.

Bol kazanclar dilerim.

Yazdığım hiçbir şeyi önemseyip dikkate almayın. Kafam iyidir

6. Alt pazardan anapazara geçme gibi bir beklenti var mı?

7. Sn hayek Philips capital bilançosu geldi baktınız mı a1 icin gosterge olabilir bence a1 inde bilanço iyi gelecek.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Res Tantum Valet Quantum Vendi Potest

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    bu donem araci kurum karlari harika bir trende girdi. siradan bir philip capital bile 30 milyon kar ediyor.

bu donem en beklenmedik mali tablo info'dan geldi. ben min. 55-60 arasi bekliyordum acikcasi epey dusuk geldi

a1 capital icin min. 80 max. 105 arasi bir kar beklentisi icindeyim. 100 uzeri kar gelirse muhtesem olur.
     Alıntı Originally Posted by BME Fund Yazıyı Oku
    Sn hayek Philips capital bilançosu geldi baktınız mı a1 icin gosterge olabilir bence a1 inde bilanço iyi gelecek.

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Son düzenleme : hayek; 14-02-2021 saat: 16:01.

Sayfa 131/564 İlkİlk ... 3181121129130131132133141181231 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •