Originally Posted by
hayek
bu arada tekrarlamakta fayda var.
su an ki mali tablolama sistemi icinde (yani konsolide edilme modeli) rtalb'nin saglik faaliyetleri bizim icin cok az onemli.
hatta onemsiz sayilir.
rtalb icinde bizim icin tek onemli sey a1 capital hisseleridir. orada %43'luk bir hisse var. oradan %25 bize dusuyor. yani %10.5 gibi kabataslak.
herkes rtalb ile guleri ayni gibi goruyor. oysa rtalb nin saglik tarafindan gelen gelir bizim icin onemsenmeyecek kadar az.
kaldiki rtalb su anki piyasa degeri ile 22 fk ile islem goruyor. 100 milyon bile kar gelse 11 fk olacak.
oysa guler su an 6.5 fk ya islem goruyor ve yeni mali tablolarla bu 4.5 gibi olacak.
bu acidan bakilinca nerdeyse 1/2,5 gibi bir degerle islem goruyoruz. yani anlamaniz icin soyle ifade edeyim. Eger rtalb 27 ise gulerin de 30 lira olmasi lazim, yok guler 11 lira ise rtalb 10 lira olmasi lazim.
bizim rtalb ile neredeyse hic isimiz yok. onlarin ise bizimle isi var, cunku onlara mali destek sagliyoruz. bana gore bir sure sonra iki sirket arasinda bir ayrisma olacak. cunku guler cok dusuk piyasa degerinden islem goruyor. ornegin rtalb %10 deger kazanirken guler %50 prim yapmali.
bakalim bekleyip gorecegiz
yatırım tavsiyesi değildir
Sn. Hayek degerli paylasimlariniz icin tesekkur ederim. Güzel katkilariniz oluyor. Fakat f/k kiyaslamasinin Güler/Rta üzerinden yapilmasini doğru bulmuyorum. Biri holding biri bioteknoloji şirketi. Elmayla armutu kiyaslamak gibi oluyor.
Holdinglere baktigimizda ortalama f/k larin 7-8 lira civarlarında oldugunu görmekteyken bu oran teknoloji şirketlerinde 30-40 f/k lara kadar cikiyor. Ayrica Rta’nin Bist’teki tek bioteknoloji sirketi olmasi ve bu konjonktürde her an yeni bir hikaye vs. yazma ihtimali su an islem gördüğü f/k oranini onemsiz kiliyor.
Bu arada ben de ikisinden de yüklü miktarda var. Bana göre iki hisse de Bist’teki potansiyeli en yüksek iki hisse.
"Boğa piyasaları kötümserlikle doğar, şüphecilikle büyür, iyimserlikle olgunlaşır, coşkuyla ölür”
Yer İmleri