-
Dont worry your sweet soul.Caress your eggplant.;)
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
-
Ben yatırımcı olarak hakkımı bilir ve bunları gerekirse hukuki yollarla ararım. Bu konuyla ilgili değil ama şöyle bir anımı paylaşayım.
Geçmişte kottan çıkarılmış bir hissenin yönetim kurulu üyelerine dava açmıştım, çok düşük bir meblağda bir yatırımdı ama benim için farketmez. (Savcılığa ilk davayı ben açtım, dava hala devam ediyor ve SPK da davaya müdahil, dava konusu ise doğru olmayan finansal tablonun kap'a gönderilmesiydi, yalan beyan vs..). İlk duruşmada bir yönetici hapisten kelepçe ile duruşmaya gelmişti. Ben aslında bahçıvandım hiç bir şeyden haberim yok, beni habersiz yönetim kurulu üyesi yapmışlar diye kendini savunuyordu. Giydiklerine baksan markadan geçilmiyor ama bahçıvanmış
) Bunları görmek bile insana yetiyor. Kanunlara uymak önemlidir. Bazen kablumbağa gibi görünür ama tavşanı yakalar.
-
Burda tek yorumcu tanırım oda Terzico
Gercek den büyük Duayen Borsanın ciğerin biliyor gerisi fasa fiso y.t.d
-
An itibarıyla
Viking PD 125 milyon dolar
Dyoby 116 milyon dolar
Öylemi?!!!!!
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
-
Piyasa değeri 116..İsim hakkına 75 Milyon dolar istiyor.Küresel olarak en degerli isim hakkı/marka/bilinirlik ve bunun satışa etkisi Coca Cola...Piyasa değerinin %48ne tekabül ediyor.Kucuk şirketlerde genel kabul %15.Yani kendi elleriyle piyasa ederini ele vermişler.Altıda biri 75 Milyonsa...Şirket asgari 300Milyon dolar olmalı.Onlarca kişi emsal olmaması için bu isim hakkını şikayet ettiler.SPK bu değerleme ve hisse geri alımı yapmayan şikrketin tutarsızlıklarını soracaktır elbet.Vay uyanık Anadolu feraseti.Sırf bu Anadolu uyanıklığı genetiğine sahip Aile şirketlerine tilt oldum hep..ama bedava malıda götmemezlikten gelemiyoruz.Küresel vizyon verme çabası sergiliyen KY inanın bu mesai havasındaki idarecilerden daha ehliyetli.YTD.Naçizane.
-
Yanılmıyorsam pnsut ile aynı tarihte borçlanma aracı için Spk ya başvurmuştu pnsut aralık ayında onay aldı ama dyoby henüz onay alamadı. Muhtemelen bu borç para ile kalan isim hakkı parasını holdinge ödeyeceklerdi. Bakalım Spk onaylayacak mı? Yoksa dur bakalım o işler halka açık şirkette öyle kolay değil ne yapıyorsunuz siz mi diyecek?
-
İsim hakkı 75 milyon dolar + kdv(%18)=88.5 milyon dolar ve piyasa değeri 116 milyon dolar. Değerlemeyi yapan firma biraz daha zorlasaymış piyasa değeriyle eşitleyecekmiş. Bu rakamlar beni ikna etmiyor.
-
İsim hakkı satışı öncesinde tv ve afiş reklamları vermişlerdi, şimdi reklam neden verilmiyor. Yoksa reklamlar isim hakkı fiyatını yükseltmek ve raporu hazırlayanların elini ve rakamı güçlendirmek için mi verildi. Umarım SPK konuyu detaylı inceler ve gereği neyse yapar.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri