@ayıboğan kuşlu da
Bende yükseleceğini düşünüyorum.
Daha düşük miktardaki yabancı para girişleriyle coşmaya başlamış olabilir.
Büyük şirketlerin yabancı yatırımcı oranlarını karşılaştırmak da mantıklı olabilir belki.
Şu an kim ne alsa kar ediyor hocam zaten. Giriş içinse bir tarih belirlemek bence zor. Olay biden'ın secilmesiydi bence. Komplomuzuda yapalım
Her şey yavaş yavaş rayına oturacaktır.
Tabi bu para basmanın sonu nereye gidecek o kısım çok ilginç.
Bu arada ben hep acemiyim bilginiz olsun![]()
Ben yazdım mutasyon muhabbeti ortaya çıktı
Eksi 5k yazmış helal.
2 yılda %75 gayet iyi bir rakam değil mi?
fena değil.
sıkıntı portföyden ziyade enflasyonda.
enflasyon törpülenince yetersiz kalıyor bence.
sebebi de şu riskli piyasalarda takılıyoruz sonuçta.
altın alıp kenara atan hiç başı ağrımadan beni rahatça solladı.
aldığım riskin karşılığını tam olarak alamadım bence. zaten gelecek perspektifli baktığımız için dert edecek bişey de yok.
ayrıca ben şükür ettiğimi de belirttim.
''dokuz ayrı kadınla ilişkiye girerek, bir ayda çocuk sahibi olamazsınız''
''yazdıklarım yatırım tavsiyesi değilidir.Acemi lafıyla iş yapmayın''
Burada hisse seçimi ve hedefi önemli mesela pandemi başlayınca tavdan hemen ayrilmaniz gerekirdi bizim piyasada 10 20 yıllık trendler hep bozuluyor nedeni makro olarak hep kırılgan bir ekonomiye sahibiz pandemi olmasaydı da biz tek başımıza krize girecektik pandemi pek çok şeyi ortuledi ülke 1980 lerden beri aklım oraya eriyor hep 2 3 yıllık yalancı baharlar ardından Kara kışlar gördü. Herkes Tüpraş diyor Ereğli diyor uzun grafikte 500 hissede uzunda Turkcell sahol tutsanız mesela dolar bazındaki zararinizin hattı hesabı yok diyeceğim hisse seçimi önemli ve o hissede 1 2 yıllık döngüler önemli
Ben mesela kesinlikle trader değilim 16 ay ismen 8 ay acsel tuttum Ege gübre maliyetim 45 şimdi bu kağıtlar 4 5 kat yapinca neden elde tutmaya devam edeyim günlük hiç al sat yapmadım önce Ali persembe kitaplarını okudum sonra teknik analiz kitapları aldım ardından borsa hocam eğitim seti aldım bir yıl yıldır çiziyorum indikator inceliyorum şans yardım ediyor bir kaç kez hisse aldım 5 gün tavan gitti burda yazıyor korkuyorum satıyorum yoksa en güzeli hisse 45 derece açıyla gidecek temettü verecek patronu iyi olacak ülken izin verecek al tut yıllarca temettusunu harca yada ekle ama yok karton 3500 TL ne oldu şimdi yıllarca o fiyata gelmez temettü kağıdı yatırım kagidiydi
Evet bu tip süreçlerde portföy değiştirmek oldukça önemli. Pandemi başında belirli hisseleri elden çıkartıp sağlık ve gıdaya yönelmiş olsaydınız 3e katlayabilirdi. Bazı şeyleri önceden sezemiyoruz malesef. Ama bu şekilde uzun vadede portföy çeşitlemesi ile zarar etmek çok düşük ihtimal herhalde
Yer İmleri