Sayfa 135/987 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon
Arama sonucu : 7891 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XV

Valla o akşam olan olayı günlerce düşündüm,ben mantıklı bir cevap bulamadım,yapılan açıklamaların hiçbirine de aklım ermedi.Neyse ilerde bir gün belki anlarız o akşam ne olduğunu.Orda çok büyük oyun döndü.

2.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Teknik bakışınızı beğenmek ve saygı duymakla beraber, doların kaça kadar düşeceği artık teknik bakıştan ziyade piyasa dinamikleri açısından değerlendirmek bence daha ağır basan bir bakış açısı.
    Düşük kur tekrar ithalat artışına sebep olacak. Cari açık büyüyecek.
    İlaveten son zamlarla asgari ücret dolar bazlı yüksek kalacak. Bu işverenleri rahatsız eder.
    Çok sayıda patron fiyatlar artar diye hammadde stoğu yaptı. Anormal zarardalar. Bu da başka bir rahatsızlık.
    Şimdi iktidar küçük yatırımcıya bu operasyon ile zarar verdi. Resmen dolar aldın gör gününü dedi. Bu insanlar bunu unutacaklar mı? Zaten 3 kuruşunu değerlendirmek için dolar almış, üstüne yok zamanda zarar etmiş. Sen bu insanlara alemi cihan olsan bunu anlatamazsın.
    İktidarın seçimde yüksek oy aldığı şehirler zaten dolarizasyonun yüksek olduğu yerler. Bakmayın bazılarının horon teptiğine. Geneli yansıtmıyor o.
    Vatandaşından , patronuna bu kadar insan bu kadar sıkıntı ve zarara düşmüşken erken seçime gitme şansı bana göre artık yok. Zaten gitmeyeceğini de belirtti.
    Faiz arttırımı yapabilir. Ama beton sermayeciler kredi faizlerinin düşmesini istiyor. Her zaman istediklerini aldılar. O yüzden faiz indirimi devam edeceğini düşünüyorum. Bakalım o zaman nasıl bir döviz hareketi olacak.
    Yanlış anladınız sanırım...Ben onlar gibi düşünmeye çalıştım...Ne bunların hesabı minvalinde...

2022 Mayıs-Haziran FED atraksiyon yapacak...ertelemezlerse...rüzgar çıkar, gelişmekte olan ülkelerde fırtınaya dönüşür...2019 yerel seçim muhabbetini tekrarlamak olsa gerek hesap..

3.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Gündüz olsa anlarım sn zaf doğu, akşam o toz duman arasında anca barbutçu falan olmak lazım o kumar için.Barbutçuda da o kadar para olmaz.
    9 12 arası abd açıktı.
    çok da takılmamak gerek..
    adamlar reklam filmi filen çekmişler. 1 günde olmaz bunlar.
    hazırlanılmış
    mağdur yaratılmış
    faiz var bak gelin deniyor.

uzun süre hazırlık yapılmış

4.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    kim iflasa oynadı ?
    kime çaktı reis ?
    Haber verilmeyen kurumsal kim...uzun zamandır hedefte olan, rasyoları diplemiş...olabilir bilmiyoruz..ikide bir adı geçiyor sağda solda...

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Kurumsallardan başka bunu karşılayacak yok...tabi erenlerden de...birileri zarar yazdı...birileri yukarıdan çaktı alttan yerine koydu..belki bir kurum diğerini yedi...Bunu bilmek imkansız...Ama önünde kurumsal ekran olanlar..

Adam diyor ya, biz bunu 'günlerce' düşündük taşındık sonra uygulamaya koyduk diye...günlerce, hafta değil...
    Finansal piyasalarda her şey zamanla anlaşılıyor,kar zarar işi ilerde anlaşılıcak,bazen tüh niye yaptım dediğin hareket bir zaman geliyor iyi ki yapmışım hissine de neden olabiliyor.Maç devam ediyor, zaman ilerliyor ,zaman merkezin ve hazinenin aleyhine.Öyle olmasa nebatı her akşam tvlere çıkmazdı,iş bankası müdürü millete bir saat dil dökmezdi,açmazdalar,milleti kızdırdılar ,zaman da aleyhlerine ,acil dolara ihtiyaçları var dolar bozan yok hala millet alıyor,üstelik tüm tl hesapları dövize çevirdiler,geceleri rahat uyuyamazlar artık.Ha bu işin sonu karakolluk olma ihtimalimiz var,banka işleri falan sakata gelebilir,değişik bir döneme giriyoruz,böyle olmaz bu iş,cebri iş çevirdiler,hile yaptılar.

6.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Haber verilmeyen kurumsal kim...uzun zamandır hedefte olan, rasyoları diplemiş...olabilir bilmiyoruz..ikide bir adı geçiyor sağda solda...
    vobda deli longu da vardı..
    olur mu olur..
    basarlar.. millet gevşer... salâ verilir, bayram ederler

Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    9 12 arası abd açıktı.
    çok da takılmamak gerek..
    adamlar reklam filmi filen çekmişler. 1 günde olmaz bunlar.
    hazırlanılmış
    mağdur yaratılmış
    faiz var bak gelin deniyor.

uzun süre hazırlık yapılmış
    Sn zaf doğu bu iş bir milat,görürsünüz gelecek yıl bu iş başka mecralara gidecek,yaşanmış örnekler var önümüzde,güney kıbrıs var yunanistan var,sistemi tamamen dolarize ettin ,bu gol atmak değil aslında korkunç bir gol yediler.

8.  Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn zaf doğu bu iş bir milat,görürsünüz gelecek yıl bu iş başka mecralara gidecek
    vukuat sınıfında, her yıl önceki yıldan en az bir beden yukarı çıkıyoruz.
    başka mecraya gitmez ise şaşarım..

Sayfa 135/987 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •