Sayfa 136/1044 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon
Arama sonucu : 8351 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: Sistem Takibi - II

1.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    ben bu konuda ilk söylediğimde 3 kural ihlali olarak görünüyordu. Uzun da günlük bakıyordum.
    Oysa şimdi ki durum yine günlük fakat kısadaki görüntü kuralı tamamladı. Aslında o günden bugüne olan değişim az değil ama formasyon uygun hale gelmiş görünüyor. Asıl benim merak ettiğim şimdi bu formasyonu hızlı mı yoksa yavaş yavaş adım adım mı işleyecek. Çünkü formasyona göre 5 in dönüşü hızlı olmalı. Yani hiç farkettirmeden bir anda çizebilecek görüntü var.. O sebeple tahtada lot bulundurmamak esas gibi görünüyor. Aslında ben içerde trade etmek isterdim. Hele cuma günü yazdığım düşüncelerim. Hani ıslatıp ıslatıp dövdüler demiştim. Sanırım bende beyaz atlı gibi oldum. Kademedeki kayıplar daha çok zevk vermeye başladı. Her ne kadar, mal elimizde olduğu için sorun değil ama sanırım arsız oldum .

Görünen o ki bu formasyona göre hareket edeceğiz... hayırlısı olsun üstadım..

Küçük bir bilgi notu geçelim formasyon hakkında başlık takipçisi arkadaşlarımızda bilgi sahibi olsun.

Yükseliş öneren QM formasyonu kalıbı.

Formasyon kuralı :
    1. 3 numaralı dip 1 numaralı dibin hizasının altına inmiş olacak.
    2. 4 numaralı tepe 2 numaralı tepenin hizasını geçmek zorunda olacak
    3. 5 numaralı dip 1 numaralı dibin hizasına kadar inmeli
    4. Formasyon gereği 5 numara 1 hizasına inemeden de dönebilir. ya da 1 in az aşağısından. Ama 3 e inemez.
    5. Ancak 5 numaradan dönüş kaçırılmamalı. Çünkü buradan sonra çıkış hızlı ve ani olacaktır.
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    Burada 1 nolu kuralda ufak bir ihlal var ama görüntüye kapanış bazlı bakınca ihlal yok oluyor...

Onun dışında her şey uyuyor...

Yanılmıyorsak, çok sürmez hızla geldiğimiz yerlere tekrar döneriz; yok eğer yanılıyorsak da, ıslatıp ıslatıp dayak atmaya devam ederler...

Okuyarak geliyordum... Sonrasında yazılmış zaten... Önceki gönderi yok hükmündedir.
    https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    Bu ise EREGL de bahsettiğim formasyonun olmuş bitmiş hali. Yani yaklaşık olarak 6-8 ay önceki halimiz

buradan tüm küresel yapının sadece ne olduğunu anlatmaya yettiğini umuyorum. hatırlarsanız yılbaşından birkaç hafta önce yazdığım küresel yapının yayını olan kapakta 2021 sonuna dair hani kollu makine var diyorduk son çeyrekte bir grafik vardı
    hatırlayabildiniz mi ?

23-11-2020 tarihli gönderi

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Aslında dün gece oturup yazmak istiyordum biraz pazar günü rehaveti biraz da hanımın yoğun baskıları ders çalışıp ta konuya giremedim.
    The Economist 2021 kapağından bahsedecektim.
    Bizi ilgilendiren tarafından bahsedeyim kısaca kollu makineyi bilirsiniz en azından çalışma mantığını bilirsiniz. Slot machine ekranlarının basic olan modelleri 3 lüdür. Dikkat çekici tarafı, ekrandaki slot machine 4 parçadan oluşuyor. 4 çeyrek olarak düşünün. Yani 2021 4 ncü çeyrek. O çeyrek dilimin en başında bir grafik var, grafik te bir önceki tepeyi aşan bir grafik var. Yani uzun bir yolumuz var. Bu The economist in 2020 için yapılmış olan kapağınıda geçmiş sayfalarda yorum yapmıştık. Bu yılın ikinci 6 aylık dönemi için ordada bir betimleme vardı takip edenler hatırlayacaklardır.
    Ancak Bu kapakta anormal bir durum var. Aşağıdaki CASH OUT butonunun olduğu yer SPİN dir.
    "CASH OUT" YAŞAYIP HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ.

https://i.hizliresim.com/97Ttgj.jpg
    Acı veriyorsa geçmiş; geçmemiş demektir.
    " Artık üç kişi takılıyoruz. Ben...Keyfim...Ve kahyası...Gerisinin......"

3.  Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    teşekkür ederim özbek abi saolasın. geç oldu zaten ancak yarın bakarım. teşekkür ederim.

kabaca bi resimleyeyim dedim üstadım eğer sende uygun görürsen, bu hafta biraz daha ıslatırlar. Oldu oldu. Olmadı . Zaten satmayacağız ki. İçerde trade döneriz. mal artırmak için. ufak adımlarla. göze batmayız tahtaya mal yazmayız alırız. satmak için yazarız. eh dolayısıyla aldığımız kademeye de verecek değiliz herhalde 5 -6 kademeye yazarız. Eğer mal almaya niyetleri varsa o zaman şekil şemal belli olur.

Benim aklıma takılan bu açığı bu kadar kısa zamanda yapma çabaları. Yani aslında biz 18.02.21 diye bakıyoruz. ama ay başından alırsak eğer AKD dağılımını, herşey ortaya çıkıyor. Yani benim düşüncem tabi. Satan tarafındaki diğer satanların yüksek oluşu ve satanları karşılayanlarında aslında maliyetlerinin hiçte öyle bedava tarzında olmadığı görülüyor. seninkini ayrı koyuyorum. Şimdi burada senin malı kusmanı bekleyecekler. O yüzden derli toplu değilde azıcık dağınık olsaydı onu hafif yukarı giderken alırız gibi düşünüp yola erken çıkabilirler diye düşünmüştüm ben. Toplu mal başa bela diye düşünüp bekletebilirler. Top gene sende .
    Gerçi bir taraftanda fiyata baskı kurdukça piyasadaki diğer oyuncularında dikkatini çekecektir bu durum yani ortada kan kokusu olursa köpekbalıkları toplanır diye çekinip kademeleri boş bırakıp ellerindeki mala sahip çıkmak isteyeceklerdir.
    Çünkü şu anda yan tahtalarda gruplardan inanılmaz bir çıkış yaşanıyor. Yanlardan çıkanlar girecek sağlam tahtalara yaslanırlar. Boşta durmaktansa hikayesi olan bir kağıtta beklemek daha avantajlı. Bilanço gelmedi sanırım. bedelsiz meselesi gündeme gelebilir bu aşamada, bu bize zaman kazandırabilir. Ama her halukarda bu hafta biraz dayak yeriz gibime geliyor. Ben balkona sandalyemi çıkardım. Ne yapalım. Oturur bekleriz. Nasip kısmet.

Hocam bu grafikteki kalıp nedir?
    Elliot mu?
    https://www.kisavade.com/
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Hayırlı Günler...

Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Biz OYAK 'ye özel olarak eğildik onu konuşuyoruz ama asıl sıkıntı bence genel; hem global ve hem de BIST bazlı...

Malum olunduğu üzere döngüsellik kavramında yıllık döngüler hep Şubat-Mart-Nisan aylarında çöküşlere işaret eder...!!!

Bu konu hakkında bir yazı hazırlayıp grafiklerle ne demek istediğimi açıklamak istiyordum ama araya başka işler girip duruyor...!

Şimdi de beni en çok meşgul eden şeylerin başında, 2 bilgisayar kullanmaya başladığım için birisinde hazırladığım grafiği otomatik olarak diğer tarafta kullanamıyorum. Gidip tekrar elle çizmem veya tüm datayı kopyalamam gerekiyor. Buna bir çözüm arıyorum. Teklifleri alabilirim...

Onedive 'ı deneyeyim dedim ama olmadı ya da ben beceremedim.

DropBox olabilir gibi duruyor...

En iyisini ve sorunsuzunu arıyorum. Olmadı, benim kendi hostinglerime bağlantı atacağım. Tecrübeli olan varsa, yazarsa sevinirim...

Bu sorunu aşmadan ha bire grafiklerle uğraşmak istemiyorum.

Daha ekmek ve yemek yapma işlerim de var. Onlar da birazdan araya girecekler.

Sabah sabah paylaşımı bitirip yayınlayayım dedim ama olmadı...

İnşaAllah akşama kadar bitiririm ve paylaşımı yapmış olurum...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
     Alıntı Originally Posted by obblomovv Yazıyı Oku
    Hocam bu grafikteki kalıp nedir?
    Elliot mu?
    Estağfirullah Ustam,
    Hocalık kim biz kim. Beni üstadlarım karşısında mahçup ediyorsunuz...Saygılarımla.

Açık konuşmak gerekirse;
    QM5 formasyonunun içiçe kullanımından kaynaklanan bir durum. Mutlaka eliot sayımlarında bir karşılığı vardır. Ancak literatüre hakim değilim.
    Zaten oldum olası bu Eliot sayımlarını becerememiş biri olarak, yorum yapmam çok doğru olmaz ustam

7. Günaydın güzel sağlıklı mutlu günler.
    Benim bildiğim otçuların hepsi duman oldu selim uçtu gitti.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
     Alıntı Originally Posted by T/A Yazıyı Oku
    ....
    ....
    Onedive 'ı deneyeyim dedim ama olmadı ya da ben beceremedim.
    DropBox olabilir gibi duruyor...
    En iyisini ve sorunsuzunu arıyorum. Olmadı, benim kendi hostinglerime bağlantı atacağım. Tecrübeli olan varsa, yazarsa sevinirim...
    Bu sorunu aşmadan ha bire grafiklerle uğraşmak istemiyorum.
    ....
    benim bir fikrim var ama hadi ordan diyebilirsiniz üstadım. eski yöntemi kullabilirsiniz.
    Hosting üzerinden
    Hem bu sayede matrix ve benzeri programları kullanamayan KY arkadaşlarımız neyin ne olduğunu daha net görebilir.
    Hemde zırt pırt uğraşmak zorunda kalmazsınız.
    Hemde amme hizmeti yapmış olursunuz.
    Sayfa takipçilerimiz de hisse seçiminde daha dikkatli ve titiz olurlar.
    Yayınlanan grafikleri daha net takip edebilirler.
    Hemde bu kıyıma bir nebze olsun "DUR" demiş olursunuz

Kötü bir fikir mi?

Sayfa 136/1044 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •