-
CBS Films, At Eternity’s Gate'in fragmanini yayinladi.
-
20th Century Fox, Bohemian Rhapsody'nin teaserini yayinladi.
-
Paramount Pictures, Instant Family'nin fragmanini yayinladi.
-
Lionsgate, Bruce Willis'li Air Strike'in fragmanini yayinladi.
-
Fox Searchlight Pictures, Olivia Colman, Rachel Weisz ve Emma Stone'lu The Favourite'in fragmanini yayinladi.
-
Alman Aydinlanma Cagi filozofu Moses Mendelssohn'un dogum yildonumu (6 Eylul 1729)
"Evliliklerin cennette kararlastirildigina siz de inaniyor musunuz?"
"Kesinlikle" diye yanitladi filozof. Ve konusmaya devam etti: "Biliyorsunuz bir cocuk dogdugunda cennette seslenirler: 'bu cocuk, su kizi es olarak alacaktir.'ben dogdugumda da gelecekteki esim boyle belli olmustu. Sonra eklemislerdi: 'ne yazik ki bu kizin bir kamburu olacak. 'ben bagirdim:'yuce Tanrim, kamburu olan bir kiz kolayca acimasiz ve sert huylu birine donusebilir. Bir kiz guzel olmalidir. Iyi Tanrim, kamburu bana ver, onu guzel ve iyi sekillenmis olarak yarat.'"

"Glauben Sie auch, dass Ehen im Himmel geschlossen werden?"
Er: "Gewiss." Bei der Geburt jedes Kindes werde im Himmel ausgerufen, wer später wen bekommt. "Wie ich nun geboren wurde, wird mir auch meine Frau ausgerufen, aber dabei hieß es, sie wird, leider Gottes, einen Buckel haben. Lieber Gott, habe ich da gesagt, gib mir den Buckel und lass das Mädchen schlank gewachsen und wohlgefällig sein."
-
Italyan tiyatrosunda soytarı karakteri Harlequin'i canlandiran Italyan aktor ve yazar Carlo Antonio Bertinazzi'nin olum yildonumu (6 Eylul 1783)

-
Wolfgang Amadeus Mozart tarafindan yazilan La Clemenza di Tito (Titus'un Merhameti - The Clemency of Titus) operasi ilk kez 6 Eylul 1791 tarihinde Parg, Estates Theatre'da sahnelendi.

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri