Son düzenleme : servetbey; 28-12-2019 saat: 15:22.
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Geleceği tahminde zorlanma var.
Bugün MB zorunlu karşılıkları arttırdı, baya bir döviz toplayacak, sonra bunları ufak ufak tekrar piyasaya sürüp dövizi baskılarmı, baskılarsa nereye kadar düşürür.
Döviz düşerse BİST ralliye devam edermi yoksa derin bir geri çekilş yaşanırmı.
Herşey doğru tahmini yapıp uygulamaya bakıyor ama zor iş.
MKK ile MK farklidir
MKK demek Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. demektir
Banka mk ise banka nin mevduat karsiligi demektir. Bildiginiz gibi banka da tl mevduat lara stopaj yuzde 15, fon lar icin de yuzde 10 stopaj uygulanmaktadir
banka mk icin su hesabi baz alabilirsiniz
Faiz Orani=((NetGetiri/0,9)*365)/((AnaPara/100)*GunSayisi)
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
Mevduat Karşılığı fonda değerlendirilen paranın mevduata yatırıldığında alınması gereken faiz oranını ifâde ediyor benim için. Bunu fon tipine göre farklı bir uygulaması olmadığını düşünüyorum. Sadece hisse fonda sıfır stopaj olduğu için farklı bir yöntemle hesaplıyorum. Eğer hafta sonunun hesaplamasını yapacaksam Cuma günü mevduata yatırılıp Pazartesi günü dönüş olacağını varsayımı yapıyorumBenim gibi düşündüğünü varsaydığım kişiye kendi hesabının doğru olduğunu belirtmişim. Sizin hesabınızda kendiniz için doğru
Benim için yanlış
![]()
İşleyen gün sayısı üzerinden ben getiri hesaplamıyorum üstadım, getiri iki tarih arasında hesaplanır benim bildiğim. Size, bir hisse fonun aylık %10 değer kazandığı söylendiğinde eğer o ay 22 iş günüyse 22 günde %10 değerlendi diye mi düşünüyorsunuz, yoksa o ay 30 gün çekiyorsa 30 günde %10 değerlendi diye mi düşünürsünüz ?
Yatırım Tavsiyesi Değildir
Yer İmleri