Sayfa 139/1001 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239639 ... SonSon
Arama sonucu : 8002 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI III ( & Mevduat faizi karşılığı oranları)

ppf ve borclanma kagitlarinda tatil gun sayisina bolunebilir ancak diger fonlarda ornegin degisken yada hisse yogun fonlari ele alacak olursak onlarda hafta sonu isleyen gun olarak ele alinmadigi icin hafta sonu gun eklentisi olmamali tek gun olarak hesap edilmelidir

Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Haftasonu veya tatil günleri için MK hesaplamada, fonun toplam getirisi tatil gün sayısına bölünerek hesaplanır. Sizin hesap doğru.
    Son düzenleme : servetbey; 28-12-2019 saat: 15:22.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

2.  Alıntı Originally Posted by admustafa Yazıyı Oku
    Bu uygulamanın sonu Burgan dijitalden bağlanan mevduatla son bulur söyleyeyim Tüm fonlar elenir bir süre sonra Ayrıca sadece fonun getirisinden ziyade içerisinde bulunduğumuz durum analiz edilip geleceğe yönelikte beklentilerle değerlendirmek lazım getirileri veya yatırım yapılacak fonları
    Geleceği tahminde zorlanma var.
    Bugün MB zorunlu karşılıkları arttırdı, baya bir döviz toplayacak, sonra bunları ufak ufak tekrar piyasaya sürüp dövizi baskılarmı, baskılarsa nereye kadar düşürür.
    Döviz düşerse BİST ralliye devam edermi yoksa derin bir geri çekilş yaşanırmı.

Herşey doğru tahmini yapıp uygulamaya bakıyor ama zor iş.

0.05 x 386 kac cikar kontrol eder misiniz

Eğer toplam getiri %0.05 ise MK %6 olur.

4.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    ppf ve borclanma kagitlarinda tatil gun sayisina bolunebilir ancak diger fonlarda ornegin degisken yada hisse yogun fonlari ele alacak olursak onlarda hafta sonu isleyen gun olarak ele alinmadigi icin hafta sonu gun eklentiis olmamali tek gun olarak hesap edilmelidir
    Bütün fonlar için hafta sonu getirilerini ya üçe bölün ya da bölmeyin 3 günlük bütüne bakın.Ayrım yapmaya gerek yok.
    Aslında hiç birini bölmeyede gerek yok
    Örneğin hafta sonu için
    Hisse 0.100
    ise
    PPF''de
    0,080'dir.

Ben bana getirdiğine bakarım.

MKK ile MK farklidir

MKK demek Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. demektir
    Banka mk ise banka nin mevduat karsiligi demektir. Bildiginiz gibi banka da tl mevduat lara stopaj yuzde 15, fon lar icin de yuzde 10 stopaj uygulanmaktadir

banka mk icin su hesabi baz alabilirsiniz
    Faiz Orani=((NetGetiri/0,9)*365)/((AnaPara/100)*GunSayisi)

Alıntı Originally Posted by montoya61 Yazıyı Oku
    Şu an gözüken 0.016 mkk. Öğrenmek için soruyorum esasında mkk sistemini.

6.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    0.05 x 386 kac cikar kontrol eder misiniz
    Mevduat Karşılığı fonda değerlendirilen paranın mevduata yatırıldığında alınması gereken faiz oranını ifâde ediyor benim için. Bunu fon tipine göre farklı bir uygulaması olmadığını düşünüyorum. Sadece hisse fonda sıfır stopaj olduğu için farklı bir yöntemle hesaplıyorum. Eğer hafta sonunun hesaplamasını yapacaksam Cuma günü mevduata yatırılıp Pazartesi günü dönüş olacağını varsayımı yapıyorum Benim gibi düşündüğünü varsaydığım kişiye kendi hesabının doğru olduğunu belirtmişim. Sizin hesabınızda kendiniz için doğru Benim için yanlış

7.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    ppf ve borclanma kagitlarinda tatil gun sayisina bolunebilir ancak diger fonlarda ornegin degisken yada hisse yogun fonlari ele alacak olursak onlarda hafta sonu isleyen gun olarak ele alinmadigi icin hafta sonu gun eklentisi olmamali tek gun olarak hesap edilmelidir
    İşleyen gün sayısı üzerinden ben getiri hesaplamıyorum üstadım, getiri iki tarih arasında hesaplanır benim bildiğim. Size, bir hisse fonun aylık %10 değer kazandığı söylendiğinde eğer o ay 22 iş günüyse 22 günde %10 değerlendi diye mi düşünüyorsunuz, yoksa o ay 30 gün çekiyorsa 30 günde %10 değerlendi diye mi düşünürsünüz ?
    Yatırım Tavsiyesi Değildir

Sozun ozu dileyen diledigi gibi yorumlayabilir. Aslinda kisa vadeli degil de en az 1 aylik getiri orani olarak bakarsak hepimiz durumu en iyi anlamis olacagiz diye dusunuyorum.
    Anlastik umarim..

İşleyen gün sayısı üzerinden ben getiri hesaplamıyorum üstadım, getiri iki tarih arasında hesaplanır benim bildiğim. Size, bir hisse fonun aylık %10 değer kazandığı söylendiğinde eğer o ay 22 iş günüyse 22 günde %10 değerlendi diye mi düşünüyorsunuz, yoksa o ay 30 gün çekiyorsa 30 günde %10 değerlendi diye mi düşünürsünüz ?

Sayfa 139/1001 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239639 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •