Sayfa 139/501 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 1,105 - 1,112 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    ilk defa bugün gelen kumarbazlar tabani bozamazlarsa haftaya çok büyük tokat yiyecekler.

bu akşam 1830 gibi selayı okuturuz
    Hocaefendi saat 19:25'te müjdeyi verdi.
    Brüt takas yok, kredili işlem yasağı yine geldi.
    Durmak yok yola devam

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında AKENR.E, GWIND.E ve SILVR.E payları 21/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 20/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Not: VBTS kapsamında getirilen tedbirler, payın işlem gördüğü pazarın/platformun işlem kuralları, pazar değişimi veya diğer nedenlerle uygulanan işlem esaslarından ayrı olarak değerlendirilir. Buna göre VBTS tedbirleri diğer düzenlemeler veya kararlarla uygulamaya alınan işlem esaslarının geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam eder.

SPK’nın 11/02/2021 tarihli kararı uyarınca Borsa İstanbul A.Ş. Pay Piyasalarında ikinci bir duyuru yapılıncaya kadar BIST-50 Endeksi dışında kalan paylarda açığa satış işlemleri yasaklanmıştır.

sayın anyoranza
    geçenlerde bahsettiginiz yönetmeliklerde bazi degisiklikler yapildi. sadece mevcut yonetmeliklere yeni tanimlar eklenmis gibi gordum. uygulamayla isleyisle ilgili bir duzenleme henuz yok mu?

3. Kimsenin varlığını bilmediği konularda bilgi sahibi olup, hala soracak bir şeyler bulabiliyorsun ya healal olsun... :ok:

Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    sayın anyoranza
    geçenlerde bahsettiginiz yönetmeliklerde bazi degisiklikler yapildi. sadece mevcut yonetmeliklere yeni tanimlar eklenmis gibi gordum. uygulamayla isleyisle ilgili bir duzenleme henuz yok mu?
    Son düzenleme : Chetuo; 19-11-2022 saat: 12:05.
    Dil aslandır, yatar eşikte...

4.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    sayın anyoranza
    İncelemedim. Hafta içi vaktim olursa bakacağım. Ben depolamanın -bugünler için- ekonomik bir yatırım olduğuna inanmıyorum.. Ve AKENR'in bu konuyla ilgileneceğini zannetmiyorum. PRojeleri zaten depolamalı... Bana göre ekstra depolamaya ihtiyacı yok.

AKENR' nin bence yapması gereken ve bana göre YAPACAĞI hibrit kapasitesini kullanmak.. Bildiğiniz gibi EPDK geçen günlerde RES ve TES'ler için hibrit üst sınırını kaldırdı.

Beklentim/umudum/tahminim/isteğim Erzin için çok büyük bir GES hibrit planlanmasıdır..

Örnek olarak EPDK lisans sayfasında Enerjisa'nın Bandırma ve Tufanbeyli için tüm kapasite için GES lisansı aldığı görülüyor. (toplam 1600 MW civarı)

NOT: EPDK sisteminde tümü için GES ilavesi var gibi gözükmesine rağmen, EÇED Duyurular sayfasından kontrol ettiğimde ise Bandırma için 20 MWm, Tufanbeyli için 60,68 MWm başvuru yapıldığı görülüyor...
    Son düzenleme : anyoranza; 19-11-2022 saat: 14:01.

5.  Alıntı Originally Posted by acosar Yazıyı Oku
    Sn. Anyoranza hocam çok daha detaylı cevaplandıracaktır ama bir mali müşavir olarak bende fikirlerimi iletmek istedim doğrusu.
    Son çeyrekte 3.çeyreğe göre artan elektrik fiyatları ve 3.çeyreğe göre artacak olan yenilenebilir katkısı ile 1 milyara yakın FAVÖK hiç sürpriz olmayacaktır. Kurun 18.60 seviyelerinde yılı kapatması demek son çeyrek 1 milyar TL'ye yakın çeyreksel kar demek olacak.
    Bende sizler gibi Sn. Anyoranza gibi mevcut potansiyelinin çok altında fiyatlandığını Temmuz gibi farkettim ve pozisyon aldım ki hiç sürpriz olmadı bugüne kadarki gelişmeler.

Teşekkürler
    Yenilenebilir 3. çeyreğe göre daha fazla bir artıdeğer getirecek. Bu netleşmiş durumda.. Hem birim fiyatlar arttı. Hemde üretim değerleri oldukça iyi gidiyor. Şimdiden 100 milyon TL'ye yakın bir hasılat gerçekleşmiş durumda. Bizim küçük rüzgar santrali tam hız çalışıyor bu günlerde. HES'lerde fena değil..

Açıkçası ben 1 milyara yakın FAVÖK beklemiyorum bu çeyrekte. Ama sürprizler olabilir.. Primer ve Sekonder frekans kontrolünden ve yük aldan ne gelir bilmek/tahmin etmek pek olası değil benim için...

Ama 600-700 bile olsa müthiş bir rakam ki , doların sabit kaldığı durumda net kar/zarar rakamını 1 milyar TL'nin altına çekebilir. aldı ki kambiyo zararından dolayı oluşan dip rakamın BANA GÖRE hiç bir anlamı yok. BENCE önemli olan FAVÖK ve BORCUN çevrilebilirliği... FAVÖK günden güne yükseliyor/yükselecek ve -gene BANA GÖRE- BORCUN çevirilebilirliği ile ilgili hiçbir sorun/problem kalmadı..

Her ne olursa olsun bu çeyrek çok da önemli değil.. Her ne olursa olsun 1 seans-2 seans hiç önemli değil... Benim asıl beklentim ve hedefim 2023-1Ç ve 2Ç dönemleri... O dönem bilançolar geldiğinde çok farklı şeyler konuşuyor olacağız..

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Benim asıl beklentim ve hedefim 2023-1Ç ve 2Ç dönemleri... O dönem bilançolar geldiğinde çok farklı şeyler konuşuyor olacağız..
    O dönem geldiğinde ne konuşuyor olabiliriz ki

cez gitmeden yeni yatırım konuşmamıza imkan ve ihtimal yok. borçlar bu seviyedeyken yeni yatırım konuşmaya da imkan yok. kemah'a özel kanun çıkarsalar yapacak para yok.

bahsettiğiniz dönem tam da seçim arefesi
    herhalde o tarihlerde adayları tartışırız.

seçim sonucu belirsizligi yaratacak bir aday çıkarsa 6+1'li masadan. yatırımlar durma noktasina gelir. (tıpış tıpış bir aday bulunursa sikinti yok)

bir de resesyon gelirse yandi gulum keten helva.

akenerji icin sadece 2 beklenti var.
    1 secime kadar kurun baskilanmasi
    2 cezin ve mumkunse dinckoklerin de ... olup gitmesi

hibrit, depolama, yenilenebilir, akmerkezin çatısı, balikesire ilave pervane... bunlar bence faso fiso

7. 3 - Akenerji'nin karını, borç ödeme kapasitsinin ne kadar yeterli olduğunu ve borçlarının azaldığını konuşuyor olabiliriz...
    Dil aslandır, yatar eşikte...

Daha önce defalarca yazıldı çizildi, bilanço dipnotları, genel kurul tutanakları paylaşıldı.

Bazılarında okuyacak,okusa bile anlayacak kapasite olmadığı için, hala sağdan soldan duyduklarıyla yok öyledir yok böyledir diye ahkam kesmeye devam ediyorlar.

ilişkili taraf işlemleri bitmeden bu şirketin kar etmesi mümkün değildir.

hala da akmerkezin çatısından falan bahsediliyor.
    akmerkezin sadece %10'u dinçköklerin olduğu için muhtemelen oradan buyuk bir kazık yemeyiz.

fakat sepaş/sedaştaki akkök payının hala satilmamiş olması mide bulandırıyor.

Sayfa 139/501 İlkİlk ... 3989129137138139140141149189239 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •