Sayfa 140/172 İlkİlk ... 4090130138139140141142150 ... SonSon
Arama sonucu : 1372 madde; 1,113 - 1,120 arası.

Konu: DYOBY - DYO Boya

1.  Alıntı Originally Posted by ibanez79 Yazıyı Oku
    Herkese merhaba, anlayamadığım bir şeyi sormak istiyorum. Yorumu veya bilgisi olan varsa lütfen cevap olarak yazsın.
    Anlamadığım şu 1-Yaşar holding neden isim hakkını satıp sonra {eğer gerçekse tabii} sonra firmayı satsın... Tek kalemde satış yapabilirdi... Cevap bulamıyorum...
    2-Açıklama yapılmaması manidar (en azından sosyal medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmıyor falanda filanda...) eğer taraflar arasında bir gizlilik sözleşmesi imzalanmışsa böyle bir açıklama beklenemez... ki varsa da bizler borsadaki paya da olsa ortak sayılır mıyız, ortaksak gizlilik sözleşmesinden haberdar olmalı mıyız? Teşekkür ederim, iyi günler...

ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu konuda ilgili kanun ve maddesini aşağıya bırakıyorum. Eğer böyle bir anlaşma varsa ve bunun gizliliği sağlanamamışsa (ki çıkan haberlerden sağlanamadığı net anlaşılıyor) ve buna rağmen duyurulmuyorsa 3.c maddesine göre artık suç teşkil ediyor.

Çıkan haberler doğru değildir demek bu kadar zor olmasa gerek.

Yatırımcının bilgilendirilme hakkı diye bir kanun var, sonuçta yatırımcı aynı zamanda şirket ortağıdır.

ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ
    İçsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesi

MADDE 6 –(1) İhraççı; sorumluluğu kendisine ait olmak üzere, meşru çıkarlarının zarar görmemesi için içsel bilgilerin kamuya açıklanmasını, yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması ve bu bilgilerin gizli tutulmasını sağlayabilecek olması kaydıyla erteleyebilir.

(2) İçsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenme sebepleri ortadan kalkar kalkmaz, ihraççılar söz konusu içsel bilgileri bu Tebliğde yazılı olan esaslara uygun şekilde kamuya açıklar. Yapılacak açıklamada erteleme kararı ve bunun temelindeki sebepler belirtilir. Kurul, gerekli gördüğü takdirde, erteleme sebeplerinin yerinde olup olmadığını incelemeye yetkilidir. Açıklanması ertelenen içsel bilgiye konu olan olayın gerçekleşmemesi durumunda açıklama yapılmayabilir.

(3) İhraççılar açıklanması ertelenen içsel bilgilerin gizliliğini sağlamak ve bu bilgilere erişimi kontrol etmekle yükümlüdür. Bu kapsamda ihraççılar; a) İçsel bilgilere erişimi olan kişiler listesinde yer alanlar haricindeki kişilerin bu bilgilere erişimini önleyecek etkin düzenlemeler yapmak, b) İçsel bilgilere erişimi olan kişilerin içsel bilgiler ile ilgili olarak Kanun ve ilgili mevzuatta yer alan yükümlülükleri kabul etmesini ve bu bilgilerin kötüye kullanımı veya yayılması ile ilgili yaptırımlardan haberdar olmasını sağlayacak gerekli önlemleri almak, c) İçsel bilgilerin gizliliğinin sağlanamaması halinde açıklanmasını sağlamak, zorundadır.

(4) Ertelemenin ihraççının meşru çıkarlarının korunmasına olan etkisi, yatırımcıların yanıltılması riskini oluşturmadığı ve erteleme süresince bu bilginin gizliliğinin korunması için alınan tedbirler yönetim kurulu kararına bağlanır veya yönetim kurulu tarafından yetki verilmiş ise belirtilen hususlar hakkında yetki verilen kişinin yazılı onayı alınır.

(5) 5 inci maddenin ikinci fıkrasında düzenlenen durumlarda, anılan kişiler de bu maddede yer alan erteleme hakkından yararlanabilir. Bu kişiler tarafından ihraççıya yapılacak bildirim üzerine bu maddenin dördüncü fıkrası hükmü uygulanır

2. Teşekkür ederim...
     Alıntı Originally Posted by Mama_said Yazıyı Oku
    Bu konuda ilgili kanun ve maddesini aşağıya bırakıyorum. Eğer böyle bir anlaşma varsa ve bunun gizliliği sağlanamamışsa (ki çıkan haberlerden sağlanamadığı net anlaşılıyor) ve buna rağmen duyurulmuyorsa 3.c maddesine göre artık suç teşkil ediyor.

Çıkan haberler doğru değildir demek bu kadar zor olmasa gerek.

Yatırımcının bilgilendirilme hakkı diye bir kanun var, sonuçta yatırımcı aynı zamanda şirket ortağıdır.

ÖZEL DURUMLAR TEBLİĞİ
    İçsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenmesi

MADDE 6 �(1) İhraççı; sorumluluğu kendisine ait olmak üzere, meşru çıkarlarının zarar görmemesi için içsel bilgilerin kamuya açıklanmasını, yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması ve bu bilgilerin gizli tutulmasını sağlayabilecek olması kaydıyla erteleyebilir.

(2) İçsel bilgilerin kamuya açıklanmasının ertelenme sebepleri ortadan kalkar kalkmaz, ihraççılar söz konusu içsel bilgileri bu Tebliğde yazılı olan esaslara uygun şekilde kamuya açıklar. Yapılacak açıklamada erteleme kararı ve bunun temelindeki sebepler belirtilir. Kurul, gerekli gördüğü takdirde, erteleme sebeplerinin yerinde olup olmadığını incelemeye yetkilidir. Açıklanması ertelenen içsel bilgiye konu olan olayın gerçekleşmemesi durumunda açıklama yapılmayabilir.

(3) İhraççılar açıklanması ertelenen içsel bilgilerin gizliliğini sağlamak ve bu bilgilere erişimi kontrol etmekle yükümlüdür. Bu kapsamda ihraççılar; a) İçsel bilgilere erişimi olan kişiler listesinde yer alanlar haricindeki kişilerin bu bilgilere erişimini önleyecek etkin düzenlemeler yapmak, b) İçsel bilgilere erişimi olan kişilerin içsel bilgiler ile ilgili olarak Kanun ve ilgili mevzuatta yer alan yükümlülükleri kabul etmesini ve bu bilgilerin kötüye kullanımı veya yayılması ile ilgili yaptırımlardan haberdar olmasını sağlayacak gerekli önlemleri almak, c) İçsel bilgilerin gizliliğinin sağlanamaması halinde açıklanmasını sağlamak, zorundadır.

(4) Ertelemenin ihraççının meşru çıkarlarının korunmasına olan etkisi, yatırımcıların yanıltılması riskini oluşturmadığı ve erteleme süresince bu bilginin gizliliğinin korunması için alınan tedbirler yönetim kurulu kararına bağlanır veya yönetim kurulu tarafından yetki verilmiş ise belirtilen hususlar hakkında yetki verilen kişinin yazılı onayı alınır.

(5) 5 inci maddenin ikinci fıkrasında düzenlenen durumlarda, anılan kişiler de bu maddede yer alan erteleme hakkından yararlanabilir. Bu kişiler tarafından ihraççıya yapılacak bildirim üzerine bu maddenin dördüncü fıkrası hükmü uygulanır
    ANE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Sa. Bu adamin hareketlerine bir anlam katabilen yada yorumlamak isteyen biri varmi arkadaslar tavan tavan sonra taban taban ve tabanlarin pesine tavan sonra bozuyor biz nasil bir piskopat insanlarin elindeyiz yaşarlar neyin pesinde , ne yapmak istiyorlar ? Ydt

4. Ne fark ederki. Yorum yapmak anlamsız bence.Azgın bir nehirde rafting yapıyoruz.Profosyonel olan finishe varır.Digerleri için şimdiden geçmiş olsun.
     Alıntı Originally Posted by The Windwalker Yazıyı Oku
    Sa. Bu adamin hareketlerine bir anlam katabilen yada yorumlamak isteyen biri varmi arkadaslar tavan tavan sonra taban taban ve tabanlarin pesine tavan sonra bozuyor biz nasil bir piskopat insanlarin elindeyiz yaşarlar neyin pesinde , ne yapmak istiyorlar ? Ydt
    Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5. Dont worry your sweet soul.Caress your eggplant.;)

Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6. Sayın Mama-said mevzuat özeti için tşk.ler.

7. Ben yatırımcı olarak hakkımı bilir ve bunları gerekirse hukuki yollarla ararım. Bu konuyla ilgili değil ama şöyle bir anımı paylaşayım.

Geçmişte kottan çıkarılmış bir hissenin yönetim kurulu üyelerine dava açmıştım, çok düşük bir meblağda bir yatırımdı ama benim için farketmez. (Savcılığa ilk davayı ben açtım, dava hala devam ediyor ve SPK da davaya müdahil, dava konusu ise doğru olmayan finansal tablonun kap'a gönderilmesiydi, yalan beyan vs..). İlk duruşmada bir yönetici hapisten kelepçe ile duruşmaya gelmişti. Ben aslında bahçıvandım hiç bir şeyden haberim yok, beni habersiz yönetim kurulu üyesi yapmışlar diye kendini savunuyordu. Giydiklerine baksan markadan geçilmiyor ama bahçıvanmış) Bunları görmek bile insana yetiyor. Kanunlara uymak önemlidir. Bazen kablumbağa gibi görünür ama tavşanı yakalar.

8. Burda tek yorumcu tanırım oda Terzico
    Gercek den büyük Duayen Borsanın ciğerin biliyor gerisi fasa fiso y.t.d

Sayfa 140/172 İlkİlk ... 4090130138139140141142150 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •