Sayfa 141/999 İlkİlk ... 4191131139140141142143151191241641 ... SonSon
Arama sonucu : 7989 madde; 1,121 - 1,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz III

1. Kur artışları ihracatın karlılığını güçlü şekilde artırıyor- TCMB Ekonomi Notları

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası internet sitesinde Ekonomi Notları başlığı
    altında " TL Değer Kaybı Karşısında İhracatın Karlılığı " konulu bir çalışma yayınlandı.

Ufuk Demiroğlu'na ait çalışmanın özeti aşağıda bulunuyor:

Kur artışlarının dış ticaret dengesine çok olumlu bir etki yapmayabileceğine dair bazı görüş ve yorumlarla sıklıkla
    karşılaşılmaktadır. Örneğin, Marshall-Lerner koşulunun sağlanması gerektiği aksi takdirde dış ticaret dengesini
    düzeltici etkisinin kesin olmadığı, veya yabancı müşterilerin Türk ihracatçılara fiyat düşürttüğü ve bunun ihracat
    artışını yavaşlattığı şeklinde görüşler dile getirilmektedir. Bu çalışma anılan görüşleri güncel çalışmalar ışığında ve
    son yıllardaki kur değişimi özelinde incelemekte ve söz konusu görüşlerden farklı bir yargıya varmaktadır. Çalışmanın
    ana odağı kur hareketlerinin ihracat karlılığına etkisidir. Türkiye'de kur artışları büyük oranda TL cinsi ihracat
    fiyatlarına artış olarak yansırken, üretim maliyetleri (yurt içi katma değer kısmı nedeniyle) kurlardan çok daha yavaş
    artmaktadır. Dolayısıyla kur artışları ihracatın karlılığını (hem süregelen ihracat için hem de yeni üretimde yurt içi
    satışlara göreli olarak) güçlü şekilde artırmaktadır. İthal girdiler hesaba katıldığında da bu sonuç değişmemektedir.
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Ürün kalitesi olarak, USD ödenerek alınan en kalitesiz ürün Türkiye'dedir, onun ben de farkındayım.

Dışarda yediğin yemeğin hem kalitesi düşüyor hem tabağın boyutu.

Ama fiyat dolar bazında akıllara zarar.

Göcek, yat limanı olan bir küçük kent.

Fiyatlara inanamazsınız, kent sanki sadece o yat'la gelenlere mal satacak gibi fiyatlanmış.

Allah muhafaza bir yerli turist gitse aç kalır, ya da dolar bazında dünyaları öder o uluslararası standartlarda 10 üzerinden 2 alamıyacak restaurantlara.
    Amerikadaki arkadaslarim eskiden bodrumda yazlik kiralardi yada 5 yildizli otellerde kalirdi

Simdi antalya alanya gibi yerlere kaydilar ama 5 yildizli otellerde gunluk kisi basi 100 dolara artik oda yok bu rakam hersene artiyor

Hani siz turkiyedeki enflasyondan sikayet ediyorsunuzya bizde tr deki dolar cinsi enflasyondan sikayet ediyoruz

Hicbirseyi mantigim almiyor artik

Emekli amerikali bir askerle tanistim. Adam zamaninda incirlik ussunde bulunmus ozal zamani. O zamanlar butun amerikadaki askerler incirlige gelmek icin can atarmis hem turk kizi bulmak eglenmek evlenmek cazip hemde sokak pazarina ciktikmi bi iki dolara bir meyve yada sebze tezgahini satin alabilirmissin

Peki simdi nasil durum diye sordum

Herkes turkiyeden tayinim ciksinda baska ulkeye gideyim diye bekler olmus. Cunku hersey dolar cinsinden astronomik pahalandi dedi

Peki dedim 1970 ler nasildi acaba?

Ben yasamadim ama duydum dedi bir kac dolara pavyon kapatiyorlarmis simdi maasini verse anca

3. Ziraat Bankası 0,98 konut kredisi başlatacak bu ay içinde. Memleketimize hayırlı olsun diyelim şimdi... Yaşaşın müteahhitler arabalarını satmaktan kurtuldu...

4. G. amed boş buldun meydanı yine sallıyorsun
    amerikada yaşayıp türkten başka insan tanımıyor gibi konuşup
    amerikalı tanımayı bir istisna gibi anlatma anca angarada olur
    neymiş 2 (a few) dolara 1970 yılında memlekette pavyon kapatıyorlarmış..!!
    erdoğanın dediğine inanacam sayende, bizden önce dolar mı, pavyon mu vardı..?

Alıntı Originally Posted by reber Yazıyı Oku
    Ziraat Bankası 0,98 konut kredisi başlatacak bu ay içinde. Memleketimize hayırlı olsun diyelim şimdi... Yaşaşın müteahhitler arabalarını satmaktan kurtuldu...
    Kaynak?
    0,98 zor belki 1,20-1,25

6.  Alıntı Originally Posted by reber Yazıyı Oku
    Ziraat Bankası 0,98 konut kredisi başlatacak bu ay içinde. Memleketimize hayırlı olsun diyelim şimdi... Yaşaşın müteahhitler arabalarını satmaktan kurtuldu...
    Düşmez o kadar.

Böyle bir hamle konut fiyatlarını %30 artırır.

7. Merkezci çocuklar var güçleri ile bastırıyorlar
    Son 1 haftada zaten EM paralarının hemen hepsi dipten harekete geçerlerken bizim ki 5.51 e basılmış idi..
    Şimdi de hepsi dün geceki zirvelerinin üzerinde iken bizde basma işlemi devam ediyor..
    Borsacı çocuklara da emir verilmiş gevşetmeyin fazla diye..
    ZAR da RUB de en küçük gevşemede 2-3 kuruş basmanın peşindeler..

8. 01 Ağustos Perşembe 11:12 ZİRAAT 500 BİN LİRAYA KADAR 180 AY VADELİ KONUT KREDİ FAİZİNİ %0,99 OLARAK BELİRLEDİ

Sayfa 141/999 İlkİlk ... 4191131139140141142143151191241641 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •