Yunus Kaya (Foncu/Alark sever Yunus Şahin ile karışmasın) isimli analistin
bir paylaşımına denk geldim. Diyor ki;
Son 2 aydır 2 milyar dolarlık giriş var ki bu ağırlıklı Avrupa merkezli.
ABD'de geçen hafta yapılan sunum sonrasında ABD'li fonların payının
artmasını bekliyorum. Yabancının girebileceği şirket sayısı halen sınırlı.
Son 2 ay toplamında 4 hisseye (#THYAO, #AKBNK, #TUPRS, #YKBNK)
giren yabancı sermaye toplam girişin % 51'i boyutunda. Yüzde 80 giriş
ise sadece 26 hissede.
ALARK nerede? diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Alark aşağıdaki gibi
Kasım-Aralık arası 2 milyar dolarlık yabancı girişinin yaşandığı dönemde
ALARK hissesindeki yabancı takası ise 874.000 lotluk satış sonrası %11.26
dan %9.69 a düşmüş. Yazık.
Son düzenleme : shichinin; 16-01-2024 saat: 16:44.
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Şu an patron baskısı var evet peki o kalkarsa ne olur ? Sonsuza kadar devam etmez bu baskı.
https://youtu.be/tnr4zsD3fEQ?si=pgud4YSwrO3a5mUB
95,55 ten artık emekli ikramiyesine kadar küçük bir miktar daha alınarak riske girildi... galiba ben akıllı değilim bunu anladım... belki modern tabirlerle konuşmalı aklım herkes gibi çalışmıyor diyelim...
aslında ne maaşlarla ne emekli maaşlarıyla pek de alınabilecek miktar görünmüyor. bizim gibi ayda 1000 lot maaştan kalan miktar ile zorlanmadan aldığımız dönemlerden sonra bu alışlar çok zor geliyor ve anlamsız gibi olmakta... muhtemelen yatırımcı psikolojisi ile ilgilenenler için bir dilemma var duyrulur...
YTD
Cevap için teşekkürler. Anladığım kadarı ile her şey kuralına uygun. Bist'teki diğer yatırımcılar satacağı zaman satıp geçiyor. Bunlar gibi duyur yapıp hissenin düşmesine sebep olup sonra da sonsuz bir zaman dilimi içerisinde satabilirim demiyor.
Burada tecrübe kazanıyoruz bu konuları da öğrenerek. Alarko'da bize bunları öğretti.
Kese kagitlari, tuvalet kağıtları bile artıyor. Bu lanet artmıyor. Gurur duysun çok kıymetli ortakları. Dokunan yanıyor. Hisseye ilgiyi bitirdi malesef yönetim ve ortaklar işbirliği. Yazıklar olsun sizin gibi ortaklara da, böyle 30 kağıdına da.
Yer İmleri