Sayfa 142/385 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon
Arama sonucu : 3078 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: AKYHO - Akdeniz Yatırım Holding

1. Aslında şirketin 2015 ve 2016 net kar marjı %2. Siz benim tahminimi kabaca 2 ile çarpın.

2.  Alıntı Originally Posted by knopfler Yazıyı Oku
    %100 eminim. Bu ihale 225mnTL, 295 değil.

AKGUV'un net kar marjı çok yüksek değil, malum çok fazla güvenlik şirketi var. Kamu ihalelerinin de kar marjları çok yüksek değil. Tam olarak % kaçtır bilemiyorum tabii spesifik olarak bu ihale için. Zaten yaklaşık 2 yıllık bir ihale. Yine de şirketin yıllık net karına en kötü %10'luk etkisi olacaktır diye düşünüyorum. Şirket geçen sene konsolide 9mnTL net kar elde etmiş. En en kötü %1 net kar marjı olsa, bu ihaleden 2.2mnTL net kar kalır, senelik 1.1mnTL. En kötü ihtimali düşünüyorum.
    Üstad çok doğru analiz etmişsiniz. %1.88 2017 ilk yarı net kar marjı böylelikle bu ihale en fazla 5 milyon TL bırakır.

2. ihaleyi beklemeye devam...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

ANKET-BIST 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor

Analistlerin BIST 100 Endeksi açılış değerine ilişkin medyan
    tahmin +175 olurken, ortalama tahmin +154 olarak gerçekleşti.
    Foreks'in 29 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
    beklenti +320 puan olurken, en düşük beklenti -94 puan olarak
    gerçekleşti.
    Ankete katılan analistlerin 3'ü negatif, 26'sı pozitif açılış
    tahmininde bulundu.
    NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST 100
    Endeks anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
    neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.

- BIST 100 Açılış Anketi Sonucu

Medyan : +175
    Ortalama : +154
    Maksimum : +320
    Minimum : -94
    Katılımcı: 29

4. Daha güzel şeyler olacak...

Alıntı Originally Posted by Econfinplus Yazıyı Oku
    Daha güzel şeyler olacak...
    Evet çok güzel şeyler olacak

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Bilgiler araştırmaya yönelik olup al,sat ya da tut tavsiyeleri içermez...

7.  Alıntı Originally Posted by afe23 Yazıyı Oku

eski topikte var bu grafik ocak 2017 nin 9u yada 10 u idi, bu grafiği ilk paylaştığımda bu topikte bazı arkadaşlar garipsemişti eskiler bilir, dalga falan geçmeye çalışmışlardı,

birde son halini görüyüm dedim ne olmuş acaba?

bu arada ben 3 yıldır trade ediyordum şükür hep kazandım en son 3,56 dan başlayan harekette döküldüm başka kağıtlara geçtim p yüzden rahatlıkla paylaşabiliyorum işlem yapmadığım için

arşivden bunu buldum bi güncelliyeyim dedim hala gap kapanmamış y.t.d

8. Gap hala kapanmadı dediğin nedir hocam? Teknik analizden çok anlamadığım için sorayım dedim..

Benim bu hissedeki temel yatırım sebebim aynı, değişmedi: Güvenlik elemanı istihdam eden ve marjları giderek daralan, iş dalı giderek kötüleşen bir firmanın hissesini 3 liralardan, gayet ucuza toplayıp, o firmanın stratejik dönüşümle bambaşka bir hale bürünmesine oynamak. Yani orta vadede Pronet benzeri bir firmaya dönüşmesi hikayesine oynuyorum ki hatırlarsanız Pronet 2012'de 300-350 milyon Euro arası bir rakama İngilizlere satıldı. İkinci bir hikaye daha var ki o da zırhlı araç işi; ki bu da Katmerciler Ekipman benzeri bir hikayeye yol açabilir. Üçüncü olarak; şirket devletten büyük ihaleler almaya devam edebilir. Önceki sayfalarda bahsettiğim 300mnTL civarındaki ihalenin durumu hala sonuçlanmadı, oradan ekstra bir şey gelirse harika olur. Kısacası beklentiler devam ediyor, mevcut beklentiler fiyatlanmış değil ve tahminimce bu seviyelerden fonlar da girmeye başladı. Yabancı payı giderek artıyor. Burada aklımdaki soru şu; şirket bu satın almaları hangi parayla yapacak, örneğin en iyi senaryo bence tahsisli sermaye artırımı olur.

Sayfa 142/385 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •