En dandik fon sepeti mevduatı yeniyor.
Mevduat için en az %15 net lazım.
Aşağısı olmaz bence.
Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
%3 civarı enflasyon olan Rusya'da mevduat faizi %7,77. Rusya merkez bankası Faiz düşürmeden önce %9.99 du. Yine de reel pozitif faiz veriyorlar. Düşünün bizdeki mevduatçının çektiğini.
Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...
Bir de en çok sinirlendiğim şey, ekonomi finansla ilgili haberlerde köşe yazılarında youtube videolarında sanki brüt mevduat mudinin cebine iniyormuş gibi ya bilinçli ya cahilce yazılar yayınlar olması. Bir tane adamın da bu faiz üstünden bile 15% stopaj ödeniyor dediğini duymuyorum.
12-13 civarı enflasyon var. ki en iyimser resmi rakamla. 4 tane geçen seneki alışverişimi ( içinde temizlikten gıdaya herşey var ) karşılaştırdıgımda , yıllık enflasyonu 35 altında olan tek bir ürün görmedim raslamadım. Hele ki otomobil, elektroink eşya falan bunun en az iki misli oldu.
16 mevduat faizi stopaj çıkıldıgında ancak parayı koruyor.
Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...
Son 2 toplantıda genel görüşler sabit bırakma ihtimali güçlü yönündeydi indirime gitmesine nazaran.
Şimdi 20 agustos TCMB toplantısı için faiz artırımı ihtimali sabit tutma ihtimaline karşın daha olası denilebilir mi acaba. Tekrar pas geçme ne kadar akılcı olur
fonlara şöyle bir baktım da bist 30 a yatırım yapan fonlar 1 yıllık performansta bile ekside ppf fonları mevduatla aynı yada daha düşük bazı değişken fonlar fena değil onların da yarın ne olacağı belli değil altın fonları hepsini tokatlamış ! altına yatırım yapan bu süreçte deli gibi kazandı hadi çok iyi yönetilen fona denk geldin şansa mevduattan 5 puan fazla aldın bu da ne zengin eder ne fakir ! dua edelimde altın düzeltme yapsın moralimiz daha fazla bozulmasın
Yer İmleri