Sayfa 142/1006 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon
Arama sonucu : 8042 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - II

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    o üçlüye de gram altın bazlı grafikte bakarsanız illüzyon olduğunu göreceksiniz

tr borsası yatırımdan ziyade spekülasyon ve trade borsasıdır.
    Hekts ve Froto haric diyelim.
    Altin para kazandirmaz.
    Uzun vadede degerini korur.
    Iyi ve buyuyen sirkete rakip olamaz.
    Sorun su ki bunlardan bizde yok denecek kadar az.
    Cunku ortam yok onlar icin.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    aktifçilere bayram sürprizi.... % 10,75'e inmiş.
    11,00'den aldığımız için üzemeyecekler
    O zaman ne yapıyoruz? Yeni parayla mevduata, bonoya girmiyoruz. Biraz risk alıyoruz, rahat ediyoruz

Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yazılarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir...

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
    En dandik fon sepeti mevduatı yeniyor.
    Mevduat için en az %15 net lazım.
    Aşağısı olmaz bence.
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

4.  Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    En dandik fon sepeti mevduatı yeniyor.
    Mevduat için en az %15 net lazım.
    Aşağısı olmaz bence.
    %3 civarı enflasyon olan Rusya'da mevduat faizi %7,77. Rusya merkez bankası Faiz düşürmeden önce %9.99 du. Yine de reel pozitif faiz veriyorlar. Düşünün bizdeki mevduatçının çektiğini.

Yazılarım yatırım tavsiyesi değildir.SM-M307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Bir de en çok sinirlendiğim şey, ekonomi finansla ilgili haberlerde köşe yazılarında youtube videolarında sanki brüt mevduat mudinin cebine iniyormuş gibi ya bilinçli ya cahilce yazılar yayınlar olması. Bir tane adamın da bu faiz üstünden bile 15% stopaj ödeniyor dediğini duymuyorum.
    12-13 civarı enflasyon var. ki en iyimser resmi rakamla. 4 tane geçen seneki alışverişimi ( içinde temizlikten gıdaya herşey var ) karşılaştırdıgımda , yıllık enflasyonu 35 altında olan tek bir ürün görmedim raslamadım. Hele ki otomobil, elektroink eşya falan bunun en az iki misli oldu.
    16 mevduat faizi stopaj çıkıldıgında ancak parayı koruyor.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bir de en çok sinirlendiğim şey, ekonomi finansla ilgili haberlerde köşe yazılarında youtube videolarında sanki brüt mevduat mudinin cebine iniyormuş gibi ya bilinçli ya cahilce yazılar yayınlar olması. Bir tane adamın da bu faiz üstünden bile 15% stopaj ödeniyor dediğini duymuyorum.
    12-13 civarı enflasyon var. ki en iyimser resmi rakamla. 4 tane geçen seneki alışverişimi ( içinde temizlikten gıdaya herşey var ) karşılaştırdıgımda , yıllık enflasyonu 35 altında olan tek bir ürün görmedim raslamadım. Hele ki otomobil, elektroink eşya falan bunun en az iki misli oldu.
    16 mevduat faizi stopaj çıkıldıgında ancak parayı koruyor.
    Aralık-2019 da 2000 tl ye aldığım telefon şu an 3000 tl. 8 aylık enflasyon %50 yani. Zaman geçtikçe fiyatı düşmesi beklenen telefon nereden nereye gelmiş.

7. Son 2 toplantıda genel görüşler sabit bırakma ihtimali güçlü yönündeydi indirime gitmesine nazaran.
    Şimdi 20 agustos TCMB toplantısı için faiz artırımı ihtimali sabit tutma ihtimaline karşın daha olası denilebilir mi acaba. Tekrar pas geçme ne kadar akılcı olur

8. fonlara şöyle bir baktım da bist 30 a yatırım yapan fonlar 1 yıllık performansta bile ekside ppf fonları mevduatla aynı yada daha düşük bazı değişken fonlar fena değil onların da yarın ne olacağı belli değil altın fonları hepsini tokatlamış ! altına yatırım yapan bu süreçte deli gibi kazandı hadi çok iyi yönetilen fona denk geldin şansa mevduattan 5 puan fazla aldın bu da ne zengin eder ne fakir ! dua edelimde altın düzeltme yapsın moralimiz daha fazla bozulmasın

Sayfa 142/1006 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242642 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •