Sayfa 142/472 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 1,129 - 1,136 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    bu mevcutta kesinlikle yanlış bir bilgi, lütfen insanları yanıltmayın.
    şuanki sistemde asgari ücretten minimum prim günü ile emekli olana 2 bin tl emekli maaşı bağlanacakken, hep tavandan yüksek gün prim ödeyen birisinin emekli maaşı 20bin tl olur. (rakamları yaklaşık verdim ama hemen hemen benzer olur)

aradaki 18bin tl önemli değil diyorsanız bir şey diyemem.
    Arkadaşı defalarca uyardım, bilgi eksiği vardır diye. Ama uyarılara kulak asmadı, artık bilgi eksiği değil de, art niyet arıyorum ben. Başlıktaki arkadaşlar da şimdiye kadar pek tepki vermedi.

Mevcut sistem yüksek maaşla çalışan, primi yüksek yatan beyaz yaka için büyük avantaj. Ha bu sistem devam etmez, drğişir demek falcılık olur.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Arkadaşı defalarca uyardım, bilgi eksiği vardır diye. Ama uyarılara kulak asmadı, artık bilgi eksiği değil de, art niyet arıyorum ben. Başlıktaki arkadaşlar da şimdiye kadar pek tepki vermedi.

Mevcut sistem yüksek maaşla çalışan, primi yüksek yatan beyaz yaka için büyük avantaj. Ha bu sistem devam etmez, drğişir demek falcılık olur.
    Beyaz yaka kurumsal firmada çalışacağından primler yüksek yatar ...

Primlerini kendi cebinden ödeyecekler için bence de mantıklı bir öneri 15 kaad devlete vereceğine 2 kağıdı devlete geriye kalanı bir fonda biriktirirse emekli olduğunda kendi fonundan alacağı para devletinkinden daha fazla olacaktır...Ayrıca yatırılan para her an nakde dönülebileceğinden fonu bozup herhangi bir mülk alabileceği gibi ölümü durumunda fon mirasçılarına kalır.

3. Bagkurdan eytlilere de prim gün 5.000 mi yoksa 9.000 mu olacak.daha doğrusu bagkurlular eyt ye dahil olacakmi

4.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Bagkurdan eytlilere de prim gün 5.000 mi yoksa 9.000 mu olacak.daha doğrusu bagkurlular eyt ye dahil olacakmi
    SGK EYT Kadın : 5000 prim günü
    SGK EYT Erkek : 5400 prim günü

BAĞ-KUR EYT Kadın: 7200 prim günü
    BAĞ-KUR EYT Erkek: 9000 prim günü

Evet BAĞ-KUR lular da 08.09.1999 öncesi sigorta girişi varsa EYT lidir

5.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    SGK EYT Kadın : 5000 prim günü
    SGK EYT Erkek : 5400 prim günü

BAĞ-KUR EYT Kadın: 7200 prim günü
    BAĞ-KUR EYT Erkek: 9000 prim günü

Evet BAĞ-KUR lular da 08.09.1999 öncesi sigorta girişi varsa EYT lidir
    Benim tutuyor..94 girişim ve 9500 günüm var bagkurdan ...ben tek ortaklı limited şirketin tek ortağı yani sahibiyim. Ben emekli olabilirmiyim
    Yani emekli maaşı alıp hemde şirket sahipliğine devam edebilir miyim acaba tşkler.

6.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    Benim tutuyor..94 girişim ve 9500 günüm var bagkurdan ...ben tek ortaklı limited şirketin tek ortağı yani sahibiyim. Ben emekli olabilirmiyim
    Yani emekli maaşı alıp hemde şirket sahipliğine devam edebilir miyim acaba tşkler.
    Tabiki emekli olabilirsiniz. Emekli olduktan sonra şirketi kapatan patron hiç görmedim

7.  Alıntı Originally Posted by boymatlı Yazıyı Oku
    Tabiki emekli olabilirsiniz. Emekli olduktan sonra şirketi kapatan patron hiç görmedim
    Benimde giriş 97 yaş 43. 500 gün SSK 7200 gün Bağkur um var askerliği borçlansam 550 8250 ediyor bu durum da 2 yıl daha prim ödersem emekli olabilirmiyim ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bagkur sartlarini saglayin yada 1260gun ssk li calisin ssk dan emekli olun... Yas gereklerini yada yeni duzenleme ne diyecek ise onu yapin ssk da daha iyi sartlar olur

Alıntı Originally Posted by yıkıkkentli54 Yazıyı Oku
    Benimde giriş 97 yaş 43. 500 gün SSK 7200 gün Bağkur um var askerliği borçlansam 550 8250 ediyor bu durum da 2 yıl daha prim ödersem emekli olabilirmiyim ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 142/472 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •