Atıyorum Madagaskar borsasında kimler oyun oynuyor diye sorsalar, orayı bilenler denir.
Bizim borsada da Türkiye'yi bilmeyenlerin çoktan gitmiş olması lazım. Yatırım yapılabilir düzeyin çok altındayız.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
"Bankalar mart ayında gördükleri en düşük rakamların altını görecek... sonrası deli ralli..."
Bunu da mı Sn. Mohikan demişti???SM-J730F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eski bir haber.
https://www.wsj.com/articles/SB10001...82923636620266
By KERİM KARAKAYA
May 14, 2013 3:50 pm ET
Yılmaz: Negatif reel faiz mevduat sahibini emlak ve arsaya yöneltebilir
MB Eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Türkiye'nin sanayisini büyütmek için tasarrufa ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Tasarruflar düşük. Negatif faiz ise mevduat sahibini arsa ve emlaka yöneltebilir" dedi. Yılmaz, yüksek büyüme isteyenler bunun yaratacağı riskleri de açıklaması gerektiğini kaydetti.
Merkez Bankası Eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz büyümek için verimli olan imalat sanayine kaynak aktarması gerektiğini belirterek negatif reel faizin bu kaynağı arsa ve emlağa yöneltebileceği uyarısında bulundu.
...
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yani olay tam olarak şu, bu kurumlar normal satış gibi gösteriyor, ama aslında açığa satış yapıyorlar. Spk da bunu yakalıyor. Tek kurum yapsa hata var dersin, ama 6 kurum buna dahil oluyorsa farklı niyet ararsın..
Ve yeni tebliğe göre kurumlar, açığa satış butonu ile sat butonunu ayırmalarını söylüyor... bunlar SAT tuşuyla açığa satış gerçekleştiriyor.. ve bunun açığa satış olduğunu spk ya bildirmiyor. Spk kendi yakalıyor..
Bu aralar Spk çok iyi çalışıyor. Başkan değişti mi bilmiyorum ancak baya yapısal reforma uğramış gözüküyor ve piyasa gerekliliğini hızlı şekilde gerçekleştiriyor.. tebrik ederim gerçekten..
Yer İmleri